ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Νέα από την Κύπρο (Σεπτ 2008)

Κατηγορίες: Διάφορα
Εικόνα Άρθρου

Νέα από την Κύπρο (Σεπτ 2008)

Νέα από την Κύπρο (Σεπτ 2008)

Η ομοιοπαθητική ιατρική εταιρεία Κύπρου απαρτίζεται από εννέα μέλη, εκπροσωπώντας το 90% των ομοιοπαθητικών γιατρών στη Κύπρο. Όλα τα μέλη μας αποφοίτησαν από τη ΔΑΚΟ. Η εταιρεία μας, μετά από επαφές τόσο με τον Παγκύπριο ιατρικό σύλλογο, όσο και με την Κυπριακή Βουλή κατάφερε να καθιερωθεί ως ο πιο έγκυρος, υπεύθυνος και αξιόπιστος εκπρόσωπος της κλασσικής ομοιοπαθητικής. Μετά την ένταξή της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή ένωση, το 2004, έχουν παρουσιαστεί πολλές νέες ολιστικές θεραπευτικές προσεγγίσεις, κυρίως από μη γιατρούς (ισοπαθητική, φυσικοπαθητική, ομοτοξικολογία κλπ). Αυτοί οι άνθρωποι, χωρίς να είναι γιατροί χρησιμοποιούν τον τίτλο του ομοιοπαθητικού θεραπευτή και αναλαμβάνουν περιπτώσεις ασθενών δίνοντας ελπίδες σε ανθρώπους που υποφέρουν από ανίατες ασθένειες. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούν μια αρνητική εικόνα για την ομοιοπαθητική, την οποία προσπαθούμε μέσα από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας με σωστή ενημέρωση να διορθώσουμε. Οι ίδιοι άνθρωποι έχουν δημιουργήσει «σχολές» που μοιράζουν πτυχία ομοιοπαθητικής, βελονισμού και άλλων θεραπευτικών συστημάτων αμφιβόλου αποτελεσματικότητας, με μοναδικό στόχο το χρηματικό κέρδος.

Ενόψει της νομοθετικής ρύθμισης για εφαρμογή της ολιστικής ιατρικής στην Κύπρο προσπαθούμε μέσω του Παγκύπριου Ιατρικού συλλόγου και μέσω του Συμβουλίου ιατρικού σώματος να συμμετέχουμε στις επιτροπές που θα δώσουν τις σωστές και υπεύθυνες πληροφορίες για την οργάνωση και εφαρμογή της ομοιοπαθητικής ιατρικής.

Πρόσφατα συμμετείχαμε σε μια ερευνητική ομάδα που παράγει έρευνα στην σύγχρονη ιατρική και είναι έτοιμη να διοργανώσει όχι μόνο κλινικές έρευνες αλλά και βασική έρευνα για την ομοιοπαθητική. Συμμετέχουμε στο νεοσύστατο Κυπριακό ινστιτούτο έρευνας βιοϊατρικών επιστημών μαζί με άλλους διακεκριμένους Κύπριους επιστήμονες και ερευνητές. Το σημαντικό για την ομοιοπαθητική είναι ότι ως ομοιοπαθητικοί γιατροί εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας και αρχίζουμε έναν επιστημονικό διάλογο με την υπόλοιπη ιατρική κοινότητα με κοινή γλώσσα την επιστημονική έρευνα.




-