ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Ανακοίνωση ΑΙΚ 2014 - ΙΣΑ, ΙΣΠ, ΠΙΣ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις
Εικόνα Άρθρου

Εκλογές 2014: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (Α.Ι.Κ.)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (Α.Ι.Κ.) ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΙΣΑ, ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014

Ένας από τους καταστατικούς στόχους που έχει η Α.Ι.Κ. και προσπαθεί να πετύχει σε όλα τα πεδία δράσης της, είναι η αναγνώριση της Ομοιοπαθητικής και του Βελονισμού ως ιατρικής πράξης και η προώθηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους. Ήδη όλοι οι εκπρόσωποι της Α.Ι.Κ. που ευρίσκονται και στο ΔΣ του ΙΣΑ, και στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, και στο ΔΣ του ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ αλλά και όλοι οι εκλέκτορες μας που έχουν εκλεγεί σε δευτεροβάθμια όργανα όπως στον ΠΙΣ, ΟΕΝΓΕ, και αλλού, προσπαθούν να αναδείξουν με κάθε ευκαιρία τα λιμνάζοντα προβλήματα του κλάδου.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε κατορθώσει αρκετά, με κυριότερο την αποδοχή από τον Ιατρικό Σύλλογο ότι η Ομοιοπαθητική είναι ιατρική πράξη. Είναι ήδη απόφαση του ΔΣ, παρά τις αντιρρήσεις διαφόρων όψιμων «υποστηρικτών» μας και έχει ήδη προωθηθεί για επικύρωση από το ΚΕΣΥ.

Εκπρόσωποι μας επίσης στην ΕΙΝΑΠ προωθούν την δημιουργία ιατρείων Ομοιοπαθητικής και Βελονισμού σε μονάδες δευτεροβάθμιας περίθαλψης (ΕΣΥ) όσο και πρωτοβάθμιας. Ήδη σε πολλά νοσοκομεία υπάρχουν τέτοιες δομές. Προσπαθούμε για περισσότερες.

Υπάρχουν και άλλα προβλήματα που πρέπει να λυθούν , υπάρχουν διεκδικήσεις που πρέπει να υποστηρίξουμε , υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνουμε. Για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και δράσεις! Το σημαντικότερο όμως είναι να στηρίξουμε όλοι μαζί το ψηφοδέλτιο της Α.Ι.Κ. που δεν καθοδηγείται από κανένα κόμμα, δεν δίνει λογαριασμό σε καμία πολιτική παράταξη, αλλά μόνο στον γιατρό γιατί στόχος του είναι η προώθηση λύσης των προβλημάτων του.

Τριμελές προεδρείο Α.Ι.Κ.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (Ο.Α.Κ.Α., 12-13/10/2014)

ελληνική εταιρεία ομοιοπαθητικής ιατρικήςΣυνάδελφοι,

Μετά από ένα όργιο παρασκηνιακών διεργασιών οι εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ορίστηκαν για τις 12/10/2014 και το όριο για υποβολή υποψηφιοτήτων είναι έως τις 12/9/2014. Προσοχή σε όσους χρωστούν συνδρομές γιατί οι ανανεώσεις εγγραφών για δικαίωμα ψήφου είναι μέχρι τις 26/9/2014. Τακτοποιείστε εγκαίρως τυχόν προηγούμενες οφειλές σας στον ΙΣΑ (οι οποίες δεν παραγράφονται!).

Όπως γνωρίζεται για μια ακόμα φορά στις εκλογές διεκδικεί την ψήφο των ιατρών η Ανεξάρτητη Ιατρική Κίνηση (Α.Ι.Κ) με σκοπό να βάλει ένα τέλος στην απαξίωση του ιατρικού λειτουργήματος και την κατεδάφιση του δημόσιου και ιδιωτικού συστήματος υγείας, την άνιση μεταχείριση των ιατρών που εφαρμόζουν βελονισμό και ομοιοπαθητική, την άλωση της ιατρικής πρακτικής από φαρμακευτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η ΑΙΚ παλεύει έξω από κομματικά συμφέροντα εδώ και πολλά χρόνια. Με την απαξίωση του κομματικού συστήματος, όλοι θα θελήσουν να παρουσιαστούν ως ανεξάρτητοι κρύβοντας σκελετούς και σχέσεις εξάρτησης από διαφόρων ειδών μηχανισμούς. Η ΑΙΚ σε καιρούς ευμάρειας και συνεχούς ανάπτυξης εναντιώθηκε στον κομματικό συνδικαλισμό και είναι ο μοναδικός φορέας που αγκαλιάζει όλες τις ομάδες ιατρών: τον άνεργο και τον ειδικευόμενο, τον νοσοκομειακό και τον ελευθεροεπαγγελματία, τον στρατιωτικό και τον ακαδημαϊκό.

Τριμελές προεδρείο ΑΙΚ
https://www.aikmed.gr
https://www.aikmed.blogspot.gr
facebook.com/anexartiti.iatriki.kinisi

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

  • Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής: υποψήφιοι στις εκλογές 2014
  • Η αλήθεια για την εκπροσώπηση της ομοιοπαθητικής στον ΙΣΑ




  • -