E.E.O.I. | ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ | ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Ελληνες Ομοιοπαθητικοί Γιατροί - Ε.Ε.Ο.Ι. - Κλασική Ομοιοπαθητική

Η άποψη της Ομοιοπαθητικής για την αντιμετώπιση των διαταραχών ύπνου

Η άποψη της Ομοιοπαθητικής για την αντιμετώπιση των διαταραχών ύπνου

Είναι γεγονός ότι η ποιότητα και η χρονική διάρκεια του ύπνου είναι δύο σημαντικές παράμετροι, που παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην διατήρηση της υγείας και της ισορροπίας του ανθρώπινου οργανισμού. Είναι βασικό να κατανοήσουμε ότι η ανανέωση του οργανισμού εξαρτάται και από τον ύπνο.

Η αίσθηση της κούρασης κατά το πρωϊνό ξύπνημα, οι εφιάλτες, η δυσκολία της έναρξης του ύπνου λόγω σκέψεων, η υπνοβασία, το ξύπνημα μέσα στη νύχτα και η αδυναμία να ξανακοιμηθεί κάποιος λόγω ταραχής ή σκέψεων, ο ελαφρύς και συνεχώς διακοπτόμενος ύπνος από τον παραμικρό θόρυβο, αποτελούν συχνά παράπονα πολλών ανθρώπων.

Μήπως όμως όλες οι παραπάνω καταστάσεις δεν αποτελούν απλώς παράπονα, αλλά κρύβουν βαθύτερες διαταραχές του ανθρώπινου οργανισμού; Μήπως τα ηρεμιστικά και τα υπνωτικά φάρμακα δεν αποτελούν πια οριστική λύση σ'αυτά τα προβλήματα; Αυτό τουλάχιστον δείχνει η στροφή του ανθρώπου, την τελευταία δεκαετία, σε μεθόδους μη χημικές για να μπορέσει να βελτιώσει την ποιότητα και την διάρκεια του ύπνου. Ένα ζεστό βραδινό μπάνιο, ελαφρύ βραδινό φαγητό και λίγο ζεστό γάλα με μέλι, πριν τον ύπνο, σίγουρα βοηθούν. Τις περισσότερες φορές όμως αυτά δεν είναι αρκετά για έναν καλό ύπνο.

Όλες οι παραπάνω διαταραχές δείχνουν ότι ο ανθρώπινος οργανισμός έχει χάσει την ισορροπία του και την ψυχική του ηρεμία. Σχεδόν πάντα οι διαταραχές του ύπνου συνυπάρχουν και με άλλα σωματικά ή ψυχικά συμπτώματα (κολίτιδα, δυσπεψία, δύσπνοια, φοβίες, πανικός κ.ά.). Αρα η λύση δεν είναι να πάρουμε ηρεμιστικό για να κοιμηθούμε, αλλά να πάρουμε ένα φάρμακο που θα μπορέσει να ξαναφέρει μια καλύτερη ισορροπία στον ανθρώπινο οργανισμό. Και βέβαια όταν ο οργανισμός ισορροπήσει, από μόνος του θα τακτοποιήσει και τις διαταραχές του ύπνου, αλλά και τα σωματικά και ψυχικά συμπτώματα που συνυπάρχουν.

Το ομοιοπαθητικό φάρμακο, ίσως είναι το μόνο φάρμακο που πληρεί τις προϋποθέσεις επαναφοράς της ισορροπίας του ανθρώπινου οργανισμού, γιατί στοχεύει σε ολόκληρο τον ασθενή οργανισμό και όχι μόνο στα συμπτώματα που τον ενοχλούν. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο το ομοιοπαθητικό φάρμακο λύνει τα προβλήματα και δεν στηρίζεται μόνο στην ανακούφιση τους.

Η Ομοιοπαθητική Ιατρική αποτελεί μια διαφορετική προσέγγιση στη θεραπεία των διαταραχών ύπνου του ανθρώπινου οργανισμού, που έχει ως στόχο να θεραπεύσει και να ισορροπήσει τον οργανισμό και όχι απλώς να τον ανακουφίσει.

Ενόψη λοιπόν της Παγκόσμιας Ημέρας Ύπνου θα ήθελα να τονίσω σε όσους διαβάσουν αυτό το άρθρο: η Ομοιοπαθητική Ιατρική μπορεί αποτελεσματικά να βοηθήσει στην επίλυση των διαταραχών του ύπνου.

Του Ιωάννη Ελευθεριάδη, Ιατρού Αναισθησιολόγου, Ομοιοπαθητικού
Από το περιοδικό Ομοιοπαθητική Ιατρική, τεύχος 35


Αλλα σχετικά άρθρα

Όταν ο ύπνος δεν έρχεται...
Όταν ο ύπνος δεν έρχεται...
Οστεοπόρωση: η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία
Οστεοπόρωση: η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία
Όταν ο ύπνος δεν έρχεται...
Όταν ο ύπνος δεν έρχεται...

Σχόλια επισκεπτών για τη σελίδα: (2)

1. Ο χρήστης Ανώνυμος στις 12:54:21, Δευ Νοέβριος 30, 2009 έγραψε:

Ωραίο το άρθρο για την αυπνία, λίγο πολύ γνωστά και γενικότητες όλα αυτά, πλην όμως τη λύση και την οδηγία για τη σωστή αντιμετώπιση της και τη συνταγή που πρέπει να ακολουθήσουν όσοι έχουν πρόβλημα δεν δίνεται πουθενά.

2. Ο χρήστης Α.Βάθης (webmaster) στις Δευ Νοέβριος 16, 2009 έγραψε:

Οπως έχουμε εξηγήσει πολλές φορές, η ομοιοπαθητική θεραπεία για την αϋπνία (αλλά και όλες τις υπόλοιπες παθήσεις) είναι εξατομικευμένη, ο ασθενής εξετάζεται στην ολότητά του και λαμβάνει το ειδικό φάρμακο που χρειάζεται. Δεν χορηγούμε δηλαδή σε όλους τους ασθενείς με αϋπνία το ίδιο φάρμακο, αλλά το φάρμακο που έχει ανάγκη ο οργανισμός του συγκεκριμένου ασθενούς. Οι δυνατότητες επιλογής είναι πολύ ευρείες, για αυτό και είναι απαραίτητη η λήψη λοιπόν του πλήρους ομοιοπαθητικού και ιατρικού ιστορικού του ασθενούς πριν τη συνταγογράφηση ενός ομοιοπαθητικού φαρμάκου, δεν χορηγούνται δηλαδή απλά ως υπναγωγά.

Αφήστε τα σχόλιά σας για αυτή τη σελίδα

Ονομα: (προαιρετικό)

Email:
(προαιρετικό, δεν εμφανίζεται)

Θέλω να λαμβάνω σημαντικά μηνύματα από τον webmaster

Κρυφή λέξη: (η λέξη που εμφανίζεται στο γκρίζο πλαίσιο)

Σχόλια: (παρακαλούμε χρησιμοποιήστε ελληνικά και όχι greeklish)
Σημείωση: μηνύματα με υβριστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο διαγράφονται. Ο HTML κώδικας αφαιρείται.