ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Εκπαίδευση στην Ομοιοπαθητική από την Ε.Ε.Ο.Ι. , 2012-2013

Κατηγορίες: Εκπαίδευση
Εικόνα Άρθρου

Εκπαίδευση στην Ομοιοπαθητική από την Ε.Ε.Ο.Ι. 2012-2013

Εκπαίδευση στην Ομοιοπαθητική από την Ε.Ε.Ο.Ι. 2012

μαθήματα ομοιοπαθητικής Τα μαθήματα Ομοιοπαθητικής (εντός Σαββατοκύριακου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από 10 π.μ. έως 4 μ.μ., από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο) μπορούν να παρακολουθήσουν γιατροί, φαρμακοποιοί, οδοντίατροι και κτηνίατροι (πτυχιούχοι και φοιτητές).

Τα μαθήματα διεξάγονται σε πολιτισμένη ατμόσφαιρα με ζωντανή διδασκαλία, σε χώρο που διαθέτει όλα τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, με προβολή slides, video και τηλεδιασκέψεις, ενώ φυσικά δίνεται η δυνατότητα συζήτησης και ερωτήσεων επί της διδακτέας ύλης.

Οι διδάσκοντες είναι το μεγάλο προσόν του εκπαιδευτικού προγράμματος, καθώς στην ΕΕΟΙ ανήκουν οι πιο έμπειροι ομοιοπαθητικοί γιατροί στην Ελλάδα, οι οποίοι καταθέτουν πείρα δεκαετιών στο ακροατήριο των σπουδαστών μας, προσφέροντας ολοκληρωμένη και σφαιρική γνώση, με τον απαραίτητο πλουραλισμό. Η ΕΕΟΙ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό της ευρωπαϊκής ποιότητας εκπαίδευσης στην Κλασική Ομοιοπαθητική που προσφέρει με τη συνεργασία της με τον Γ. Βυθούλκα.

Το πλήρες πρόγραμμα για τους γιατρούς/οδοντιάτρους είναι 3 έτη. Ο συνολικός αριθμός ωρών των μαθημάτων ετησίως είναι 120 ώρες. Το κόστος ανέρχεται σε 1.000 ευρώ ανά έτος (για τα 2 πρώτα έτη) και 100 ευρώ αρχική εγγραφή, ενώ το 3o έτος (πρακτική εξάσκηση για γιατρούς/οδοντιάτρους) έχει κόστος 500 ευρώ. Τα δύο πρώτα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν σε όσους θέλουν να τα παρακολουθήσουν, ώστε να έρθουν σε επαφή με την Ομοιοπαθητική και την ΕΕΟΙ. Για τα τακτικά μέλη της ΕΕΟΙ που θέλουν να παρακολουθήσουν το νέο κύκλο μαθημάτων, η χρέωση είναι το 50% των κανονικών διδάκτρων.

Τι προσφέρει η εκπαίδευση της Ε.Ε.Ο.Ι στους γιατρούς

Το τριετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με μεγάλη σκέψη και υπευθυνότητα, και υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ομοιοπαθητική (ECH). Το βάρος δίνεται τόσο στην εκμάθηση της Ομοιοπαθητικής (φαρμακολογία, θεωρία, κλινικά περιστατικά), όσο και στην κατανόηση της ολιστικής προσέγγισης του ασθενούς. Η Ομοιοπαθητική είναι δύσκολη και ανεξάντλητη επιστήμη, και η προσφορά τής συνεχιζόμενης διά βίου εκπαίδευσης είναι πολύτιμη.

Μετά το πέρας της εκπαίδευσης, και αφού επιτύχουν στις εξετάσεις, απονέμεται δίπλωμα Ομοιοπαθητικής ευρωπαϊκών προδιαγραφών, και οι γιατροί γίνονται τακτικά μέλη της ΕΕΟΙ και απολαμβάνουν διάφορα προνόμια: δωρεάν και ελεύθερη παρακολούθηση όλων των εκπαιδευτικών σεμιναρίων μας για αρχάριους και προχωρημένους, παροχή υποστήριξης με ομάδες συνταγογράφησης, συνεργασία με έμπειρους γιατρούς όσο χρόνο χρειαστεί, ενημέρωση και συμμετοχή σε ημερίδες και συνέδρια επιστημονικά, και πλήρες δικαίωμα λόγου, ψήφου και εκπροσώπησης στις συνελεύσεις, στα όργανα και στους αγώνες της εταιρείας μας για την κατοχύρωση της Ομοιοπαθητικής, καθώς και εγγραφή στη λίστα των τακτικών μελών μας, γεγονός που έχει ιδιαίτερο αντίκτυπο στο κύρος του γιατρού και την επαγγελματική του εμβέλεια.

Πάγια θέση της ΕΕΟΙ είναι πως η Ομοιοπαθητική είναι ιατρική πράξη και πρέπει να εφαρμόζεται μόνο από γιατρούς, εφόσον έχουν εκπαιδευτεί γι' αυτό.

e-class homeopathy

E-CLASS : Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης

Για τους φοιτητές της ΕΕΟΙ έχει σχεδιαστεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα E-CLASS, η οποία έχει σαν σκοπό την ηλεκτρονική υποστήριξη των μαθημάτων που παρέχει η ΕΕΟΙ. Μέσω του E-CLASS παρέχεται πρόσβαση σε υλικό από τα μαθήματα της ΕΕΟΙ, για παράδειγμα σημειώσεις (φαρμακολογία, ομοιοπαθητική θεωρία, κλπ) σε ηλεκτρονική μορφή (MS WORD, PDF) καθώς και άλλες υπηρεσίες.

Τι προσφέρει η εκπαίδευση της ΕΕΟΙ στους γιατρούς

 • Ευρωπαϊκής ποιότητας ομοιοπαθητική εκπαίδευση (κλινική άσκηση, 100 + φάρμακα, θεωρία, διαφοροδιάγνωση)
 • Πολιτισμένη ατμόσφαιρα, συζήτηση, ερωτήσεις και επίλυση αποριών κατά τη διάρκεια των μαθημάτων
 • Συλλογική προσπάθεια από έμπειρους και καταξιωμένους ομοιοπαθητικούς γιατρούς με διάφορες ειδικότητες
 • Συνεχιζόμενη διά βίου ομοιοπαθητική εκπαίδευση
 • Συμμετοχή σε συνέδρια, διημερίδες, ενημέρωση από περιοδικά
 • Επαγγελματική, επιστημονική και ηθική στήριξη από την ΕΕΟΙ (στήριξη στη συνταγογραφήση, προβολή μέσω έντυπων και ηλεκτρονικών καταλόγων της ΕΕΟΙ)
 • Τι προσφέρει η εκπαίδευση της ΕΕΟΙ στους φαρμακοποιούς

  Οι φαρμακοποιοί σπουδαστές μας παρακολουθούν έναν χρόνο μαθήματα Ομοιοπαθητικής μαζί με τους γιατρούς. Έμφαση, φυσικά, δίνεται σε ειδικά θέματα που αφορούν τους φαρμακοποιούς. Έμπειροι ομοιοπαθητικοί φαρμακοποιοί καλύπτουν διδακτικές ενότητες, όπως η προέλευση και η παρασκευή ομοιοπαθητικών φαρμάκων, οι κλίμακες αραιώσεων και η δυναμοποίηση, η νομοθεσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η ομοιοπαθητική συνταγογραφία, οι οδηγίες λήψης, οι μορφές ομοιοπαθητικών φαρμάκων, ο χειρισμός ασθενούς υπό ομοιοπαθητική θεραπεία, οι ουσίες που αντενδείκνυνται στην ομοιοπαθητική θεραπεία κ.λπ.

  Η ΕΕΟΙ έχει πολύ καλή συνεργασία με τους ομοιοπαθητικούς φαρμακοποιούς, και το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στα εργαστήρια πολλών φαρμακοποιών-παρασκευαστών.

  Στο τέλος του διδακτικού έτους, οι φαρμακοποιοί δίνουν εξετάσεις στα διδαχθέντα θέματα που τους αφορούν, και λαμβάνουν το ειδικό πτυχίο για φαρμακοποιούς της ΕΕΟΙ, με το ιδιαίτερο στην ομοιοπαθητική κοινότητα κύρος. Φυσικά, θα συμπεριληφθούν στους έντυπους και ηλεκτρονικούς καταλόγους με τα ομοιοπαθητικά φαρμακεία και τα εφημερεύοντα ομοιοπαθητικά φαρμακεία.

  Τι προσφέρει η εκπαίδευση της ΕΕΟΙ στους οδοντίατρους

  Οι οδοντίατροι μπορούν να παρακολουθήσουν είτε το πλήρες διετές πρόγραμμα των ιατρών, είτε έναν μόνο χρόνο. Σε κάθε περίπτωση, και κατόπιν εξετάσεων, θα τους δοθεί το ειδικό πτυχίο των σεμιναρίων της ΕΕΟΙ, μονοετούς ή διετούς φοίτησης. Η ΕΕΟΙ συνεργάζεται με την Ελληνική Εταιρεία Κλασικής Οδοντιατρικής Ομοιοπαθητικής (ΕΕΚΟΟ) και στο βασικό εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, αλλά και σε άλλες επιστημονικές ή κοινωνικές εκδηλώσεις, και μαζί προσφέρουν, εκτός των ειδικών μαθημάτων, βοήθεια και υποστήριξη στους σπουδαστές και απόφοιτους ομοιοπαθητικούς οδοντιάτρους της ΕΕΟΙ. Διαβάστε περισσότερα για την εκπαίδευση οδοντιάτρων στην ομοιοπαθητική και τις ημερομηνίες μαθημάτων.

  Τι προσφέρει η εκπαίδευση της ΕΕΟΙ στους κτηνίατρους

  Οι κτηνίατροι θα πρέπει να παρακολουθήσουν το πλήρες διετές πρόγραμμα των ιατρών, και μπορούν να έχουν ειδικά μαθήματα, και πρακτική εξάσκηση από έμπειρους ομοιοπαθητικούς κτηνιάτρους που συνεργάζονται με την εταιρεία μας. Στο τέλος των σπουδών θα δώσουν εξετάσεις και θα πάρουν το ειδικό δίπλωμα της ΕΕΟΙ.

  Για τους νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές, βιολόγους, μαίες, ψυχολόγους, φαρμακοϋπαλλήλους και τους ασκούντες παραϊατρικά επαγγέλματα

  Θέση της ΕΕΟΙ είναι πως όλοι οι επιστήμονες του χώρου της περίθαλψης χρειάζονται σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση για τις δυνατότητες και τις δυσκολίες της Ομοιοπαθητικής, έτσι ώστε και αυτοί να μπορούν να συμβουλεύουν και να κατευθύνουν σωστά τους ασθενείς συνανθρώπους μας, ή να επηρεάσουν με τον τρόπο τους την πολιτική της υγείας.

  Έτσι λοιπόν, γι' αυτούς που εργάζονται υποστηρικτικά και υπεύθυνα στον χώρο της υγείας και στους συναδέλφους των παραπάνω σχολών προσφέρονται πέντε μαθήματα εισαγωγής στην Ομοιοπαθητική (με συνολικό κόστος 400 ευρώ), στα οποία, εκτός από την ενδελεχή ενημέρωσή τους για την ομοιοπαθητική θεωρία και πρακτική, καταδεικνύεται και η αναγκαιότητα της άσκησης της Ομοιοπαθητικής μόνο από γιατρούς, μέσω της ανάδειξης της ευθύνης και του επιπέδου γνώσεων που αυτή η άσκηση απαιτεί.

  δωρεαν μαθηματα ομοιοπαθητικης

  Πληροφορίες για τα μαθήματα της ΕΕΟΙ

  Στην Αθήνα τα μαθήματα θα διεξαχθούν στο Ξενοδοχείο Central, (διεύθυνση Απόλλωνος 21, περιοχή Συντάγματος/Πλάκας, πλησίον της Πλατείας Μητροπόλεως).

  Περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα στην Αθήνα στη γραμματεία της ΕΕΟΙ (6934.014165 και 210-8237771) και στο τηλ. 6977.613518 (κ.Παπαμεθοδίου). Για τα μαθήματα στη Θεσσαλονίκη, για πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλ. 2310-272100 (κ.Φωτιάδης).



  -