ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Ομοιοπαθητικά φάρμακα για τις πρώτες βοήθειες & συνήθεις παθήσεις

Κατηγορίες: Διάφορα
Εικόνα Άρθρου

Ομοιοπαθητικά φάρμακα για τις πρώτες βοήθειες

Ομοιοπαθητικά φάρμακα για τις πρώτες βοήθειες

Στα οξέα περιστατικά (λοιμώξεις, ατυχήματα, κλπ) η δράση της ομοιοπαθητικής είναι άμεση. Όταν αντιμετωπίζετε κάποιο οξύ πρόβλημα χρειάζεται να έρθετε σε επαφή με τον ομοιοπαθητικό γιατρό σας ώστε να σας δώσει το κατάλληλο ομοιοπαθητικό φάρμακο ή να σας κατευθύνει ανάλογα. Παρακάτω παρουσιάζουμε μια λίστα ομοιοπαθητικών φαρμάκων που είναι χρήσιμο να έχετε στο προσωπικό σας φαρμακείο, στο σπίτι ή στις διακοπές, για χρήση σε καθημερινές καταστάσεις που έχουν ανάγκη πρώτων βοηθειών. Καλύπτουν τις περισσότερες κοινές αρρώστιες και τα μικροατυχήματα. Δίδονται πάντα σύμφωνα με την καθοδήγηση του θεράποντος ομοιοπαθητικού γιατρού.

ομοιοπαθητικά φάρμακα, πρώτων βοηθειών Παιδιά και Ενήλικες: προμηθευτείτε τα φάρμακα αυτά στη δυναμοποίηση 200 CH. Η πιο βολική μορφή είναι σε πολύ μικρά σφαιρίδια (globules) μέσα σε ένα φιαλίδιο, μορφή που επιτρέπει την χορήγηση πολλαπλών δόσεων του φαρμάκου καταλαμβάνοντας το μικρότερο δυνατό χώρο, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Ηλικιωμένοι: προτιμήστε τη δυναμοποιήση των 30 CH. Οι κάψουλες είναι σαφώς η καλύτερη μορφή για τους ηλικιωμένους, καθώς τους διευκολύνει στη λήψη τους, αν χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι χωρίς βοήθεια (τα globules και pills είναι μικρά και δεν μπορούν να τα χειριστούν εύκολα). Προμηθευτείτε 4-6 κάψουλες ανά φάρμακο.

Θυμηθείτε πως τα ομοιοπαθητικά φάρμακα πρέπει να φυλάσσονται μακριά από τον ήλιο, την υγρασία, έντονες οσμές, τις ακραίες θερμοκρασίες και τα έντονα ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Απαραίτητα ομοιοπαθητικά φάρμακα για συνήθεις παθήσεις:
Aconitum
Apis
Arnica
Arsenicum
Belladona
Bryonia
Carbo vegetabilis
Chamomilla
Ledum
Ferrun phosphoricum
Gelsemium
Hepar sulphur
Hypericum
Kali bichromicum
Nux Vomica
Rhus tox
Ruta
Silica
Sulphur
Veratrum

Προαιρετικά ομοιοπαθητικά φάρμακα για συνήθεις παθήσεις:
Antimonium tartaricum
Berberis
Calcarea carbonica
Cantharis
Causticum
Cocculus
Colocynthis
Kali carbonicum
Lachesis
Lycopodium
Mercury
Natrum Carbonicum
Natrum Muriaticum
Natrum Sulphuricum
Pulsatilla
Sarsaparilla

Αλοιφές για τοπική χρήση: Arnica, Calendula, Hypericum-