ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Ημερίδα Ομοιοπαθητικής: Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Κατηγορίες: Εκπαίδευση
Εικόνα Άρθρου

Ημερίδα Ομοιοπαθητικής: Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Λάρισα, Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013
Χατζηγιάννειο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, ώρα 10π.μ.

Διοργάνωση: Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής
Υπό την αιγίδα του: Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας «Ιπποκράτης» και Δήμου Λαρισαίων

Η ημερίδα απευθύνεται σε ιατρούς, οδοντιάτρους, φαρμακοποιούς και λοιπούς εργαζόμενους σε υπηρεσίες υγείας.

Πρόγραμμα ομιλιών:

  • "Εισαγωγική ομιλία- χαιρετισμός", Κωνσταντίνος Τσιτινίδης Πρόεδρος της Ε.Ε.Ο.Ι.

  • "Βασικές αρχές και θεσμοθέτηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής", Δημοσθένης Παπαμεθοδίου, Νευρολόγος, MSc, ΓΓ ΕΕΟΙ, ειδικός Γραμματέας ΙΣΑ

  • "Η φύση και ο ρόλος του Ομοιοπαθητικού φαρμάκου", Ιωάννης Συλιγνάκης, φαρμακοποιός

  • "Σύγχρονες εξελίξεις στην βασική και κλινική έρευνα στην Ομοιοπαθητική Ιατρική. Η εμπειρία οκτώ ετών άσκησης της Ομοιοπαθητικής στο Ιατρείο Κεφαλαλγίας", Σπύρος Κυβέλλος, Ιατρός

  • "Η Συστημική σκέψη στην Ιατρική", Γιώργος Χαριτάκης, Ιατρός Καρδιολόγος

    Στο τέλος των ομιλιών θα ακολουθήσει συζήτηση.

    «Εξελίξεις στις θεραπευτικές δυνατότητες της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής»

    Αξιότιμη/ε Συνάδελφε,

    Αν για ένα πλήθος νοσημάτων η Ιατρική έχει να επιδείξει αναμφίβολα στις μέρες μας εντυπωσιακά επιτεύγματα, σε άλλα, όπως χρόνια εκφυλιστικά νοσήματα συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και ψυχικά ή αυτοάνοσα νοσήματα, τα διαγνωστικά και θεραπευτικά προβλήματα αντιμετωπίζονται με πολλούς περιορισμούς και με συναίσθηση αδυναμίας, ώστε διαμορφώνουν μια σκληρή πραγματικότητα για τους ιατρούς και πάσης φύσεως θεραπευτές που μοχθούν να ανακουφίσουν τον ανθρώπινο πόνο.

    Υπό το πρίσμα αυτό κάθε εναλλακτική θεραπευτική προσέγγιση δεν μπορεί παρά να θεωρείται παραπάνω από χρήσιμη. Φρονούμε λοιπόν ότι είναι πια καιρός να δοθεί στην Ομοιοπαθητική Ιατρική η θέση που της αρμόζει και στη χώρα μας, ώστε με τις θεραπευτικές της δυνατότητες να συνυπηρετήσει αυτόν τον κοινό στόχο όλων μας, προσφέροντας Βέλτιστη υπηρεσία στους ανθρώπους που υποφέρουν. Είναι μεγάλη η ανάγκη στη σημερινή κοινωνικοοικονομική συγκυρία που Βιώνει η πατρίδα μας να δομηθεί πλαίσιο σχέσεων επιστημονικών, επαγγελματικών και ανθρώπινων, χωρίς καχυποψία και ανώφελο ανταγωνισμό.

    Με ειλικρινή επιθυμία για αρμονική συνεργασία η Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ο.Ι.) προσκαλεί ιατρούς και λοιπούς επαγγελματίες υγείας στην επιστημονική ημερίδα που διοργανώνει στη Λάρισα το Σάββατο, 16 Νοεμβρίου με θέμα:

    Με τιμή
    Η οργανωτική επιτροπή




  • -