ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Όλη μου η οικογένεια ευεργετήθηκε

Κατηγορίες: Μαρτυρίες
Εικόνα Άρθρου

Όλη μου η οικογένεια ευεργετήθηκε

Κύριε διευθυντά,

Οταν πριν από εικοσιτέσσερα χρόνια έπιασα στα χέρια μου το πιο ενδιαφέρον βιβλίο που διάβασα ποτέ είπα μέσα μου: Να το βιβλίο που, αν υπήρχε τρόπος να διαβάσει ένας οποιοσδήποτε ασθενής, θα του ανοιγότανε αμέσως ο κόσμος της βέβαιης ελπίδας θεραπείας του.

Όπως καταλάβατε πρόκειται για το ΒΙΠΕΡ No 688, Εκδόσεις Πάπυρος 1977 «ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ η ιατρική του μέλλοντος», γραμμένο από τον άνθρωπο που ξανάφερε την Ομοιοπαθητική στην Ελλάδα ύστερα από 2.500 χρόνια, τον Γ. Βυθούλκα, ομοιοπαθητικό καταξιωμένο διεθνώς.

Θυμάμαι ότι, όταν πρώτο άκουσα περί Ομοιοπαθητικής, είχα ταυτόχρονα τρία προβλήματα υγείας: Υπέφερα από υπερχλωριδία του στομάχου, αρθριτικά και ορθοστατική υπόταση. Για την κάθε μια από αυτές τις, ας πούμε ασθένειες, έκανα αγωγή με διαφορετικά φάρμακα και διαφορετικό γιατρό.

Τότε απελπισμένος γιατί δεν έβλεπα καμία απολύτως βελτίωση πήγα στην Ομοιοπαθητική, όπου δοκίμασα την πρώτη μου μεγάλη έκπληξη. Σε ένα μήνα είχαν τακτοποιηθεί τα προβλήματα μου για να μην επανέλθουν έκτοτε ποτέ. Στο διάβα βέβαια της ζωής, εμφανίζονται διάφορα προβλήματα υγείας, τα οποία όμως λύνονται με την Ομοιοπαθητική.

Κατόπιν αυτού πήγα το 1978 και τη γυναίκα μου, η οποία πάθαινε κολικούς από χολόλιθους. Τα αποτελέσματα ήταν τόσο καλά, ώστε μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει εγχείρηση, παρόλο που η διάσημη τότε Sherlock, όταν την εξέτασε στο Λονδίνο, την είχε συμβουλέψει να χειρουργηθεί αμέσως.

Μετά το γεγονός αυτό πήγα χωρίς καθυστέρηση στην Ομοιοπαθητική τα δυο μου αγόρια τότε 11 και 9 ετών, με προβλήματα ο μεν μεγάλος χρόνιας ιγμορίτιδας, ο δε μικρός μεγάλης μυωπίας (12,5 βαθμούς αριστερά και 1,5 δεξιά, διαφορά 11 μονάδες).

Με τον πρώτο μήνα ο μεγάλος έγινε καλά και ο μικρός σημείωσε τέτοια βελτίωση που ούτε ο οφθαλμίατρος δεν πίστευε στα μάτια του, γιατί η μυωπία μειωνότανε στο αριστερό και αυξανότανε στο δεξί μάτι. Στο τέλος του 6ου μήνα σταθεροποιήθηκε σε 8,0 βαθμούς αριστερά και 4,5 δεξιά, χωρίς έκτοτε να αυξηθεί (δηλ. μέσα σε 24 χρόνια), ενώ είναι γνωστό ότι η μυωπία αυξάνεται με την ηλικία. Το φάρμακο που του χορηγήθηκε ήταν Comoclodia 200.

Μετά πήγα τη μητέρα μου ηλικίας 74 ετών και τον πεθερό μου 70 ετών. Η Ομοιοπαθητική τους βοήθησε να έχουν καλή υγεία μέχρι το τέλος της ζωής τους.

Τελειώνοντας πρέπει να προσθέσω ότι, ενώ πήγα στην Ομοιοπαθητική από απελπισία, παρέμεινα για το λόγο ότι τα φάρμακα της δεν έχουν καμιά παρενέργεια στον οργανισμό, ενώ η θεραπευτική της δύναμη είναι μεγάλη και αναμφισβήτητη.

Θεώρησα υποχρέωση μου να καταθέσω αυτές τις εμπειρίες, ελπίζοντας ότι θα βοηθήσω έστω και έναν αναγνώστη του περιοδικού σας.

Με αγάπη και εκτίμηση
Βύρων Χρ. Παπαγεωργίου
Μηχ. Ηλ. Ε.Μ.Π., Εκάλη

Από το περιοδικό Ομοιοπαθητική Ιατρική, τεύχος 25-