ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Επιστολή και Δελτίο Τύπου για το 18ο Συνέδριο Ομοιοπαθητικής

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις
Εικόνα Άρθρου

Επιστολή για το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής

Προς όλα τα μέλη της Ε.Ε.Ο.Ι

Είμαστε στη τελική φάση προετοιμασίας του 18ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ε.Ε.Ο.Ι.  Συνημμένα θα βρείτε το δελτίο που στοχεύει στη δημοσιοποίηση του Συνεδρίου. Ενημερώστε μας, σε περίπτωση που έχετε ιδέες και δυνατότητες, για το πώς θα μπορούσατε να συμβάλετε σε αυτή την προσπάθεια.

Τα ζητήματα της ασθένειας ως διεργασίας, των μιασματικών επιβαρύνσεων, αλλά και των φαρμακευτικών επεξηγήσεων είναι κεντρικά στην ομοιοπαθητική βιβλιογραφία, αλλά επιτρέπουν και πολλαπλές απευθύνσεις σε χώρους πιο διευρυμένους από τις συνήθεις ομοιοπαθητικές θεματικές.

Κάθε ιδέα-πρωτοβουλία σας στην κατεύθυνση είτε δημοσιεύσεων σε εφημερίδες-περιοδικά, είτε αναρτήσεων στον ηλεκτρονικό τύπο, σε sites, σε blogs, είτε αναγγελιών του προγράμματος σε ραδιόφωνα ή τηλεοπτικά δίκτυα είναι σίγουρο ότι θα μας προσφέρει ευρύτερη αναγνωρισιμότητα , αλλά θα προσδώσει και ένα κλίμα συλλογικής δουλειάς.

Τελειώνοντας, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε σε όσα μέλη χρησιμοποιούν μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να κοινοποιήσουν την ανακοίνωση του συνεδρίου.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων,

Φιλικά,

εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου

 

 

Δελτίο Τύπου

Αθήνα 4 Οκτωβρίου 2019

H Ελληνική Εταιρία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, διοργανώνει στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών από τις 22 έως τις 24 Νοεμβρίου 2019, το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο της.

Η έννοια της ασθένειας ως διεργασία μεταξύ εσωτερικών (μιασματικών) και εξωτερικών (περιβαλλοντικών) παραγόντων, αποτελεί τον κεντρικό άξονα του συνεδρίου. Αυτή η θεματολογία παρέχει τη δυνατότητα συνάντησης με χώρους πιο διευρυμένους από τη συνήθη ομοιοπαθητική πρακτική, έτσι ώστε να αναπτυχθεί γόνιμος διάλογος. Για το λόγο αυτό άλλωστε έχουν κληθεί να
συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες από το χώρο της Ψυχιατρικής, της Φαρμακολογίας αλλά και της Φιλοσοφίας.

Τιμητικό αφιέρωμα στον εκλιπόντα δάσκαλο της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Αρίσταρχο Τσαμασλίδη, μία από τις εμβληματικές μορφές του χώρου θα λάβει χώρα την πρώτη μέρα των εργασιών (22 Νοεμβρίου) ενώ την τελευταία ημέρα (24 Νοεμβρίου) στο μικρό Αμφιθέατρο του Ιδρύματος θα υπάρξει δορυφορική συνάντηση της Ελληνικής Εταιρίας Ομοιοπαθητικών Φαρμακοποιών. Οι εργασίες του συνεδρίου πλαισιώνονται από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις (θεατρικό δρώμενο, προβολή ταινίας, έκθεση μασκών και δύο συναυλίες στο αμφιθέατρο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΖΕΡΒΑΣ).

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου θεωρεί ότι το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο θα αποτελέσει έναν σημαντικό τόπο συνάντησης και διαλόγου της πλειοψηφίας των Ελλήνων Ομοιοπαθητικών Ιατρών, ώστε αυτή η ιατρική πρακτική να αποκτήσει τη θέση που της αρμόζει, να αγκαλιάσει ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα του Ελληνικού πληθυσμού αλλά και να απαντήσει αποτελεσματικά στα
θεραπευτικά αιτήματα της εποχής μας.

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Ο.Ι.
Δημοσθένης Παπαμεθοδίου 

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου 
Μιχάλης Λέφας

Πληροφορίες για τις ανακοινώσεις/εργασίες

Η Ελληνική Εταιρία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής διοργανώνει το 18ο Πανελλήνιο Συνέδρο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής στο Εθνικό Ιδρυμα Ευρευνών (Βασ.Κωνσταντίνου 48, Αθήνα) από 22 έως 24/11/2019.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο και την υποβολή εργασιών/ανακοινώσεων, θα βρείτε στην παρακάτω σελίδα.

Πρόγραμμα συνεδρίου

Μπορείτε να κατεβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου.

 



-