E.E.O.I. | ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ | ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Ελληνες Ομοιοπαθητικοί Γιατροί - Ε.Ε.Ο.Ι. - Κλασική Ομοιοπαθητική

Αρθρα για τα Εμβόλια

Η ομοιοπαθητική δεν είναι ασύμβατη με τους καθιερωμένους εμβολιασμούς. Αυτό σημαίνει ότι παιδιά και ενήλικες, εφόσον επιθυμούν να ακολουθήσουν κάποιο προτεινόμενο πρόγραμμα εμβολιασμών, μπορούν χωρίς κανένα πρόβλημα να ακολουθούν παράλληλα και την ομοιοπαθητική αγωγή. Η τοποθέτηση και η εξ'αυτής ευθύνη του κάθε γονέα και του κάθε γιατρού στο θέμα των εμβολίων είναι εντελώς προσωπική υπόθεση.

Προβληματισμοί για τις παρενέργειες και τους κινδύνους των εμβολίωνΕνημέρωση για τη νέα γρίπη των χοίρων - ιός Η1Ν1 - αντιγριπικά εμβόλια, ταμιφλού

Εμβολιασμοί: Το κάλεσμα των σειρήνων

AIDS και εμβολιασμοί

Υγεία και ανοσοποίηση: μύθοι και πραγματικότητα για τα εμβόλια

Οι εμβολιασμοί υπό επιστημονική κρίση

Ηπατίτιδα Β, διαφωνίες για το εμβόλιο

Εμβολιασμοί και Ομοιοπαθητική

Αλήθειες και μύθοι για τα εμβόλια

Εμβολιασμοί: μια βαρειά περίπτωση επιστημονικής μυωπίας

Υποπτο το νέο εμβόλιο Gardasil (για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας)

Απόψεις για το φάρμακο-εμβόλιο Gardasil


Βιβλία στα ελληνικά για τα Εμβόλια

"Εμβολιασμοί - Μια Επιχείρηση Βασισμένη στο Φόβο"
του Gerhard Buchwald


Φυσική ανοσοποίηση

Διαβάστε για τα σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρει ο θηλασμός στα παιδιά και στις μητέρες, από τα ενημερωτικά φυλλάδια του Διεθνούς Σύνδεσμου Θηλασμού.


Σχετικά με τα άρθρα και βιβλία για τα εμβόλια

Η θέση μας είναι σαφής: μόνο ο καλά ενημερωμένος πολίτης μπορεί να χειρίζεται τα ζητήματα υγείας που τον αφορούν και να μη γίνεται έρμαιο επιστημονικών αγκυλώσεων, κοινωνικών προκαταλήψεων, ψυχικών ανασφαλειών, οικονομικών συμφερόντων και πολιτικών ελαφροτήτων. Στην κατεύθυνση αυτή κινούμαστε και στο ακανθώδες ζήτημα των εμβολιασμών.

Ενημέρωση για τις παρενέργειες και τους κινδύνους των εμβολίων Να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι η τοποθέτηση και η εξ'αυτής ευθύνη του καθενός στο θέμα των εμβολίων είναι εντελώς προσωπική υπόθεση. Εκφράζουμε την ανησυχία μας για τη σημερινή κατάχρηση των εμβολίων, καθώς και για την άκριτη χορήγηση αυτών σε όλο τον πληθυσμό και πιστεύουμε ότι χρειάζεται να διευρευνηθούν περισσότερο οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των εμβολίων στην υγεία. Θεωρούμε ότι ο σωστά και σφαιρικά ενημερωμένος πολίτης έχει μεγαλύτερες πιθανότητες ορθής κρίσης και προς αυτή την κατεύθυνση κατατείνει όλη η προσπάθεια μας.

Η προτροπή μας είναι σαφής: αποφασίστε ό,τι θέλετε για τα εμβόλια, αρκεί να γνωρίζετε και τις δύο όψεις του νομίσματος. Εμείς παρουσιάζουμε συνήθως τη μη συμβατική, την εσκεμμένα ή μη υποβαθμισμένη πλευρά των υγειονομικών πραγμάτων ώστε να εξισορροπιστεί κατά το δυνατόν η πληροφόρηση σας. Στα πλαίσια αυτά δημοσιεύουμε τα παραπάνω άρθρα και βιβλία σχετικά με τα ζητήματα της τακτικής των εμβολιασμών και τις παρενέργειες από τα εμβόλια.


Αλλα σχετικά άρθρα

Νέα γρίπη H1N1: πανδημία, πανικός ή σκάνδαλο;
Νέα γρίπη H1N1: πανδημία, πανικός ή σκάνδαλο;
Την αναθεώρηση του όρου «πανδημία» ζητά το Ευρωκοινοβούλιο
Την αναθεώρηση του όρου «πανδημία» ζητά το Ευρωκοινοβούλιο
AIDS & ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ
AIDS & ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

Σχόλια επισκεπτών για τη σελίδα: (5)

1. Ο χρήστης ΣΤΕΛΛΑ ΓΚΑΝΗ στις 6:2:9, Τετ Νοέβριος 4, 2009 έγραψε:

είναι σαφής η επιφύλαξη της ομοιοπαθητικής επιστήμης για τα εμβόλια.Το ερώτημα είναι το εξής:ο συγχρονος ενημερομένος γονιός καλείται να αποφασίσει αν αναλαμβάνει το ρίσκο να κάνει ή το ρίσκο να μην κάνει εμβόλια στο παιδί του εν γένει,ή υπάρχει τρόπος να λάβουμε πληρέστερη ενημέρωση για το κάθε εμβόλιο ξεχωριστά? Προσωπικά έχω διακρίνει φανατισμό τόσο κατά των εμβολίων όσο και υπέρ τους, ανάλογα αν συζητάς με ιατρό της κλασσικής ή της ομοιοπαθητικής ιατρικής. Εμείς,οι γονείς που δεν είμαστε ιατροί, και είμαστε δέκτες όλων των αντικρουόμενων αυτών πληροφοριών είμαστε καταδικασμένοι να πάρουμε μια και μοναδική αποφαση για τα εμβόλια (κάνω /δεν κάνω) ή υπάρχει τρόπος να ξεδιαλύνει το τοπίο για το κάθε εμβόλιο ξεχωριστά? Υπάρχουν δηλ. εμβόλια που η ομοιοπαθητική αποδέχεται ως χρήσιμα και ασφαλή (αφού δεν θεωρούνται μη συμβατά με αυτήν όπως αναφέρεται στην αρχή) ?

2. Ο χρήστης Α.Βάθης (webmaster) στις Τετ Νοέβριος 4, 2009 έγραψε:

Η ομοιοπαθητική επιστήμη αφορά αποκλειστικά τη χρήση ομοιοπαθητικών φαρμάκων, και δεν σχετίζεται με τους εμβολιασμούς, οι οποίοι μπορούν να γίνονται παράλληλα χωρίς κανένα πρόβλημα με τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, όπως έχει ήδη αναφερθεί. Δεν εκφράζεται δηλαδή εκ μέρους της ομοιοπαθητικής επιστήμης άποψη για τα εμβόλια (και κατ'επέκταση ποια είναι χρήσιμα, περισσότερα επικίνδυνα ή όχι), αλλά προσωπικοί προβληματισμοί συμβατικών και ομοιοπαθητικών γιατρών. Οι προβληματισμοί αυτοί βασίζονται σε κλινικά δεδομένα και παρατηρήσεις, και διαφέρουν από εμβόλιο σε εμβόλιο. Μένει στον κάθε ενδιαφερόμενο (γονιό, γιατρό, κλπ) να συλλέξει περαιτέρω πληροφορίες για το κάθε εμβόλιο ξεχωριστά ή συνολικά, και να πάρει τις αποφάσεις του σχετικά.

3. Ο χρήστης calida στις 8:21:39, Δευ Νοέβριος 9, 2009 έγραψε:

Είμαι μια νέα μητερα και πραγματικα τα όσα ακούγονται και λέγονται με έχουν τρομάξει πάρα πολύ , κυρίως για το θέμα του εμβολιασμού. Όμως δεν έχω κάνει κανένα εμβόλιο στο παιδί μου κα παρόλη την άγνοια μου και τις μη ιατρικές μου γνώσεις αισθάνομαι πιο ασφαλής. Ίσως γιατι πλέον είναι τόσο εμφανής η βιομηχανοποίηση της υγείας...

4. Ο χρήστης Βασιλική στις 16:54:53, Πεμ Νοέβριος 19, 2009 έγραψε:

Μπορεί κάποιος να μου συστήσει ή να μου πει που μπορώ να απευθυνθώ για να βρω Παιδίατρο Ομοιοπαθητικό ? Είμαι νέα γυναίκα που περιμένει το παιδάκι της από ώρα σε ώρα και έχω εντελώς μπλοκάρει με το τι γίνεται με εμβόλια κλπ...

5. Ο χρήστης Α.Βάθης (webmaster) στις Πεμ Νοέβριος 19, 2009 έγραψε:

Στην παρακάτω ιστοσελίδα της ΕΕΟΙ μπορείτε να βρείτε τους παιδίατρους που αναζητάτε:Παιδίατροι ομοιοπαθητικοί

Αφήστε τα σχόλιά σας για αυτή τη σελίδα

Ονομα: (προαιρετικό)

Email:
(προαιρετικό, δεν εμφανίζεται)

Θέλω να λαμβάνω σημαντικά μηνύματα από τον webmaster

Κρυφή λέξη: (η λέξη που εμφανίζεται στο γκρίζο πλαίσιο)

Σχόλια: (παρακαλούμε χρησιμοποιήστε ελληνικά και όχι greeklish)
Σημείωση: μηνύματα με υβριστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο διαγράφονται. Ο HTML κώδικας αφαιρείται.