E.E.O.I. | ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ | ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Ελληνες Ομοιοπαθητικοί Γιατροί - Ε.Ε.Ο.Ι. - Κλασική Ομοιοπαθητική

Eλληνική Εταιρία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (Ε.E.O.I)
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Eλληνική Εταιρία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (Ε.E.O.I)
Διοικητικό Συμβούλιο:

Πρόεδρος:
Νικόλαος Τσάμης, Γενικός Ιατρός, PhD

Αντιπρόεδρος:
Παναγιώτης Τριανταφύλλου, Καρδιολόγος

Γενικός Γραμματέας:
Αριστοτέλης Βάθης, Ψυχίατρος, MSc

Ταμίας:
Μαρία Παναγιωτοπούλου, Δερματολόγος, MSc

Μέλη:
Φυτόπουλος Κωνσταντίνος, Ψυχίατρος
Μποτής Σωτήρης, Γενικός Ιατρός
Αναστάσιος Τσιλίκας, Δερματολόγος, MSc

Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ: 1971

Μέλος της LIGA MEDICORUM HOMEOPATHICA INTERNATIONAL
lmhi - liga medicorum homeopathica international
και της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
ech european committee for homeopathy

Μακεδονίας 10 Αθήνα,
104 33
Tηλ-Fax: 210 - 8237771 Αθήνα
Tηλ-Fax: 2310 - 280698 Θεσσαλονίκη

homeopathy.grgmail.com

Γραμματέας και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Ε.Ε.Ο.Ι.
Μαρία Β. Μεταξά, ΜSc,
τηλ: 210-8237771 , 6934.014165 , iraaueb.gr

Γραμματεία Θεσσαλονίκης
Χριστίνα Τσορντανίδου, 2310-744012

Η Γραμματεία λειτουργεί ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-1.30 μ.μ. καθώς και τις απογευματινές ώρες ΤΡΙΤΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 6-8.30 μ.μ. και τις υπόλοιπες μέρες κατόπιν συννενόησης με την Μαρία Β. Μεταξά στο τηλέφωνο 6934014165.

Σημείωση: τo e-mail του homeopathy.gr δεν αποτελεί προσωπικό ιατρικό σύμβουλο. Παρακαλούμε θερμά οι πιθανές ερωτήσεις σας να μην αφορούν τη διάγνωση ή θεραπεία συγκεκριμένων ιατρικών περιστατικών. "Τηλε-διαγνώσεις" δεν γίνονται, καθώς τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ιατρική πράξη, την πλήρη μελέτη του ιστορικού και εν τέλει την προσωπική σχέση ιατρού-ασθενούς.Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής

Η Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής που ιδρύθηκε το 1971 αριθμεί σήμερα 410 Τακτικά Μέλη και 80 Δόκιμα Μέλη, μόνο γιατρούς, οι οποίοι είναι και μέλη των κατά τόπους Ιατρικών Συλλόγων. Έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της στο χώρο της υγείας δια μέσου των μελών της τα τελευταία 45 χρόνια σε χιλιάδες Ελληνες πολίτες.

H Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής είναι ο αναγνωρισμένος επιστημονικός, εκπαιδευτικός και συνδικαλιστικός φορέας των Ελλήνων Ομοιοπαθητικών γιατρών. Στόχος της ΕΕΟΙ είναι η προαγωγή της ομοιοπαθητικής ιατρικής και προς αυτό το στόχο παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στην κλασική ομοιοπαθητική, διοργανώνει επιστημονικά συνέδρια, διαλέξεις, ερευνητικό πρόγραμμα, και διασφαλίζει ότι γιατροί με άδεια άσκησης Ιατρικού επαγγέλματος ασκούν υψηλής ποιότητας Κλασσική Ομοιοπαθητική στους έλληνες πολίτες.

Λίστα Ελλήνων Ομοιοπαθητικών Ιατρών - Τακτικά μέλη της Ε.Ε.Ο.Ι.

Η ομοιοπαθητική είναι ιατρική πράξη.ΕΕΟΙ: ποιότητα στην ομοιοπαθητική ιατρική

ελληνική εταιρεία ομοιοπαθητικής ιατρικής Η Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (ΕΕΟΙ) είναι η:

- επιστημονική μη κερδοσκοπική ιατρική εταιρεία

- η ιατρική ομοιοπαθητική εταιρεία που συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ομοιοπαθητική (ECH) ως πλήρως αναγνωρισμένο μέλος τα τελευταία 30 χρόνια

- η μόνη επιστημονική εταιρεία που συμμετέχει στην εκπαίδευση του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Master) στην Κλασική Ομοιοπαθητική του Πανεπιστημίου Αιγαίου

- συνεργάζεται στενά με την Ελληνική Εταιρεία Κλασικής Ομοιοπαθητικής Οδοντιατρικής (ΕΕΚΟΟ)

- μέλη της ΕΕΟΙ συμμετέχουν ενεργά από το 2008 στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΑ και του ΠΙΣ, εκλεγμένα μέσω της Ανεξάρτητης Ιατρικής Κίνησης (ΑΙΚ).

Δημιουργός και Διαχειριστής Ιστοσελίδας

Δημιουργός και Διαχειριστής (Webmaster) Ιστοσελίδας:
Αριστοτέλης Βάθης,
Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής, Βιοχημικός
email:

Σημείωση: για οποιαδήποτε αλλαγή στοιχείων Ιατρών και Φαρμακοποιών (διεύθυνση, τηλέφωνα, διευρυμένο ωράριο, εφημερίες, κλπ), οι ενδιαφερόμενοι απαραιτήτως επικοινωνούν MONO ΔΙΑΜΕΣΟΥ της γραμματείας της ΕΕΟΙ (και όχι απευθείας με τον webmaster).


Αλλα σχετικά άρθρα

Εκλογές Ιατρικών Συλλόγων 2011 - ΙΣΑ, ΙΣΠ, ΠΙΣ
Εκλογές Ιατρικών Συλλόγων 2011 - ΙΣΑ, ΙΣΠ, ΠΙΣ
Ανακοίνωση της ΕΕΟΙ για τα φύλλα ελιάς (φραπελιά ,κτλ)
Ανακοίνωση της ΕΕΟΙ για τα φύλλα ελιάς (φραπελιά ,κτλ)
Ψευδο-Κλασική Ομοιοπαθητική: Περιμένοντας τους Βαρβάρους
Ψευδο-Κλασική Ομοιοπαθητική: Περιμένοντας τους Βαρβάρους

Σχόλια επισκεπτών για τη σελίδα: (15)

1. Ο χρήστης Ανώνυμος στις 14:13:36, Δευ Νοέβριος 2, 2009 έγραψε:

Θα μπορούσατε να γράψετε ένα άρθρο σχετικά με τους λόγους που τα ομοιοπαθητικά φάρμακα στοιχίζουν μια περιουσία ?!

2. Ο χρήστης Α.Βάθης (webmaster) στις Δευ Νοέβριος 2, 2009 έγραψε:

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι πολύ φθηνά, κοστίζοντας κατά μέσο όρο 10-15 ευρώ το μήνα όπως μπορείτε να δείτε και στην σχετική σελίδα μας. Δυστυχώς όμως φαινόμενα εκμετάλευσης εμφανίζονται σε όλους τους χώρους. Λύση είναι η έγκυρη ενημέρωση για το τι είναι ομοιοπαθητική, ομοιοπαθητική θεραπεία και ομοιοπαθητικά φάρμακα, τι διαφέρουν από τα συμπληρώματα, και τις διάφορες μορφές και πρακτικές ομοιοπαθητικής. Η Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής υποστηρίζει την Κλασική Ομοιοπαθητική.

3. Ο χρήστης ΙΩΑΝΝΗΣ στις 10:46:53, Σαβ Νοέβριος 7, 2009 έγραψε:

Εξαιρετική! Συνεχίστε έτσι!!

4. Ο χρήστης χαρα στις 12:42:6, Πεμ Νοέβριος 19, 2009 έγραψε:

Ο γιος μου ειναι 3χρονων και εχει ασθμα. Μπορει να ξεκινησει ομοιοπαθητικη ?

5. Ο χρήστης Α.Βάθης (webmaster) στις Πεμ Νοέβριος 19, 2009 έγραψε:

Φυσικά, και μπορεί να οφεληθεί σημαντικά. Δείτε τα σχετικά με το άσθμα άρθρα.

6. Ο χρήστης Ανώνυμος στις 4:30:57, Παρ Νοέβριος 20, 2009 έγραψε:

Στον Χρυσό Οδηγό, στη λίστα με τους γιατρους ομοιοπαθητικής στο Ηράκλειο Κρήτης, εμφανίζονται 3 γιατροί οι οποίοι δεν υπάρχουν στη λίστα της Ε.Ε.Ο.Ι. Μπορείτε να με διαφωτίσεται οσον αφορά αυτό το θέμα;

7. Ο χρήστης Α.Βάθης (webmaster) στις Σαβ Νοέβριος 28, 2009 έγραψε:

Ο κατάλογος της ΕΕΟΙ είναι ενημερωμένος, δηλαδή γιατροί ομοιοπαθητικοί μέλη της ΕΕΟΙ είναι μόνο αυτοί που αναγράφονται στη σχετική σελίδα, συμπεριλαμβανομένου και της Κρήτης. Αγνωστη η εκπαίδευση, επάρκεια και αν όντως είναι γιατροί για όσους δεν αναφέρονται στον κατάλογό μας.

8. Ο χρήστης Μαγδαληνή στις 9:26:2, Σαβ Νοέβριος 28, 2009 έγραψε:

Παρακαλώ θα ήθελα να σας ρωτήσω αν ομοιοπαθητικός γιατρός που δεν εχει την ειδικότητα του παιδίατρου, μπορεί να εξετάσει παιδιά. Επίσης πως μπορω να μάθω αν ενας ομοιοπαθητικός γιατρός είναι όντως αυτό που δηλώνει? Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

9. Ο χρήστης Α.Βάθης (webmaster) στις Σαβ Νοέβριος 28, 2009 έγραψε:

Ο γιατρός βεβαίως και μπορεί να εξετάσει παιδιά. Ολοι οι γιατροί στην Ελλάδα ανεξαρτήτου ειδικότητας υποχρεούνται να είναι εγγεγραμμένοι στον Ιατρικό Σύλλογο της περιοχής τους, οπότε επικοινωνία με τον σχετικό ιατρικό σύλλογο μπορεί πάντα να επιβεβαιώσει αν κάποιος είναι γιατρός. Επιπλεόν, τα ιδιωτικά ιατρεία φέρουν στην πόρτα ειδικό σήμα άδειας λειτουργίας από τον σχετικό Ιατρικό Σύλλογο (πχ στην Αθήνα από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών). Εννοείται πως όλα τα μέλη της ΕΕΟΙ είναι γιατροί, μέλη και των κατά τόπους ιατρικών συλλόγων.

10. Ο χρήστης ΝΙΚΟΣ στις 13:2:41, Σαβ Νοέβριος 28, 2009 έγραψε:

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι υπάρχουν κάποιοι "θεραπευτές" που δηλώνουν ομοιοπαθητικοί όπως και ομοιοπαθητικοί που συστήνουν πανάκριβα συμπληρώματα διατροφής maca quarana κλπ. με αποτέλεσμα και η ομοιοπαθητική να σπιλώνεται και οι ασθενείς να αποθαρύνονται λόγω του υψηλού κόστους. Δυστυχώς η κλασσική ιατρική αδυνατεί να θεραπεύσει επαρκώς τη χρόνια προστατίτιδα και το πυελικό άλγος που με ταλαιπωρούν. Ελπίζω ότι ίσως με βοηθήσει η ομοιοπαθητική , ειδικότερα ο γιατρός που θα απευθυνθώ καθώς κάποιοι άλλοι "ομοιοπαθητικοί" με έβλεπαν ως 100αρικο και 50αρικό δοκιμάζωντας πάνω μου αναποτελεσματικές θεραπείες.

11. Ο χρήστης Α.Βάθης (webmaster) στις Σαβ Νοέβριος 28, 2009 έγραψε:

Δυστυχώς υπάρχουν και αυτά τα φαινόμενα εκμετάλλευσης τα οποία μας είναι γνωστά. Είναι σαφές ότι η ομοιοπαθητική είναι ιατρική πράξη και ότι είναι αναγκαία η ιατρική εκπαίδευση και κατάρτιση των ασκούντων αυτή. Για τα συμπληρώματα, βιταμίνες και τις τιμές των ομοιοπαθητικών φαρμάκων και θεραπείας, παραθέτουμε σχετικά άρθρα.

12. Ο χρήστης Ανζυ στις 19:31:12, Τρι Δεκέμβριος 1, 2009 έγραψε:

Γειά σας, διάβασα στην σελίδα σας για την αντιμετώπιση κύστεως ωοθήκης με ομοιοπαθητική. Πιθανότατα έχω μια δερμοειδή κύστη, για την οποία μου συνέστησαν επέμβαση. Μπορεί να με βοηθήσει σε αυτό η ομοιοπαθητική? Ευχαριστώ!

13. Ο χρήστης Α.Βάθης (webmaster) στις Τρι Δεκέμβριος 1, 2009 έγραψε:

Αναλόγως τον ασθενή, την φύση και την έκταση του προβλήματος, άλλοτε η ομοιοπαθητική μπορεί να προσφέρει περισσότερο (θεραπεία), άλλοτε λιγότερο. Αλλες φορές είναι αναγκαία η χειρουργική αντιμετώπιση. Ακόμα σε αυτή την περίπτωση η ομοιοπαθητική μπορεί να προσφέρει βοήθεια στην τάση του οργανισμού να δημιουργεί κύστες, και να προστατέψει από μελλοντικές καταστάσεις.

14. Ο χρήστης Ανώνυμος στις 11:29:38, Παρ Δεκέμβριος 4, 2009 έγραψε:

Εχω ανευρυσμα αορτης 53χιλιοστα. Θελω να μαθω σχετικα με θεραπεια με ομοιοπαθητικη αν υπαρχει, εκτος της χειρουργικης επεμβασης.

15. Ο χρήστης Α.Βάθης (webmaster) στις Παρ Δεκέμβριος 4, 2009 έγραψε:

Η αντιμετώπιση των ανευρισμάτων είναι χειρουργική. Η ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει σε θέματα που σχετίζονται, πχ υπέρταση, χοληστερίνη, γενικότερη τόνωση οργανισμού, κλπ.

Αφήστε τα σχόλιά σας για αυτή τη σελίδα

Ονομα: (προαιρετικό)

Email:
(προαιρετικό, δεν εμφανίζεται)

Θέλω να λαμβάνω σημαντικά μηνύματα από τον webmaster

Κρυφή λέξη: (η λέξη που εμφανίζεται στο γκρίζο πλαίσιο)

Σχόλια: (παρακαλούμε χρησιμοποιήστε ελληνικά και όχι greeklish)
Σημείωση: μηνύματα με υβριστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο διαγράφονται. Ο HTML κώδικας αφαιρείται.