ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

17o Πανελλήνιο Συνέδριο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής - Μάρτιος 2016

Κατηγορίες: Συνέδρια
Εικόνα Άρθρου

17o Πανελλήνιο Συνέδριο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής - Μάρτιος 2016

17o Πανελλήνιο Συνέδριο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής


Αθήνα 18-20 Μαρτίου 2016
Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη

«Υποστηρίζουμε την Υγεία, στηρίζουμε τον Ανθρωπο»

Χαιρετισμός

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Λόγω των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων αποφασίσαμε το 17ο Πανελλήνιο Ομοιοπαθητικό συνέδριο να διεξαχθεί στην Αθήνα στις 18-20 Μαρτίου 2016, με τίτλο «Υποστηρίζουμε την Υγεία, στηρίζοντας τον Ανθρωπο». Το συνέδριο θα διεξαχθεί στους όμορφους συνεδριακούς χώρους του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Η συνεχώς αυξανόμενη διάδοση της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής στον Ελληνικό πληθυσμό, επιβάλλει και την ανάδειξη της σημαντικότατης προσφοράς της, τόσο στο αμιγώς ιατρικό όσο και στο γενικότερο κοινωνικό επίπεδο.

Με ενότητα και σεβασμό, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε ωστόσο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ομοιοπαθητικός ιατρός στην καθημερινή κλινική του πράξη, την σχέση με τους συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων, προτείνοντας επίσης και τη χρήση εργαλείων και δεικτών που βοηθούν στον έλεγχο και την τεκμηρίωση της θεραπευτικής πορείας των ασθενών μας ανάλογα με το νόσημα.

Παράλληλα, η συγκυρία της οικονομικής, αλλά και εν γένει της κρίσης αξιών, που ταλανίζει την κοινωνία μας, μας υποχρεώνει να συνειδητοποιήσουμε και να επικοινωνήσουμε την μεγάλη αξία της συνολικής ψυχοσωματικής υγείας που προσφέρει η Ομοιοπαθητική. Κάθε ασθενής που επανέρχεται μέσω της Ομοιοπαθητικής σε κατάσταση υγιούς ομοιόστασης, γίνεται παράλληλα και ένα κύτταρο εξέλιξης, ένας ισχυρότερος κρίκος στον κοινωνικό ιστό.

Σας καλούμε να προετοιμάσετε τις εργασίες σας για την ανακοίνωσή τους στο Συνέδριό μας και να στείλετε μία περίληψη, μέχρι 800 λέξεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση cchomeopathy@hol.gr το αργότερο μέχρι 15 Φεβρουαρίου 2016.

Θεματικές ενότητες προτεινόμενες προς τους υποψήφιους ομιλητές:
Κοινωνική προσφορά της Ομοιοπαθητικής
Κλινική και εργαστηριακή τεκμηρίωση περιστατικών
Παιδιατρική Ομοιοπαθητική
Ομοιοπαθητική και αυτοάνοσα νοσήματα
Οδοντιατρική Ομοιοπαθητική
Ερευνητικές ανασκοπήσεις διεθνούς βιβλιογραφίας
Πρόδρομες ανακοινώσεις και αποτελέσματα ερευνητικών προγραμμάτων.

Με εκτίμηση εκ μέρους της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής




-