E.E.O.I. | ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ | ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Ελληνες Ομοιοπαθητικοί Γιατροί - Ε.Ε.Ο.Ι. - Κλασική Ομοιοπαθητική

Ψυχιατρική - Ψυχολογία και Ομοιοπαθητική - Συχνές ερωτήσεις

ομοιοπαθητικοί γιατροί

 • Ο άνδρας μου είναι πολύ αγχώδης με την δουλειά του ( είναι βιοτέχνης ) και έχει πολλά νεύρα με έντονες εκρήξεις που ξεσπούν στα παιδιά και σε μένα. Μπορεί να τον βοηθήσει η ομοιοπαθητικη και αν ναι, πως θα μπορούσα να τον πείσω να έρθει; Πρέπει να σας πω, ότι ο ίδιος λέει ότι είναι μιά χαρά!...
   Αν ήταν εύκολο να κατανοήσουν όλοι οι άνθρωποι σε ποια κατάσταση υγείας βρίσκονται, τότε πολλά θα είχαν αλλάξει προς το καλύτερο για όλη την ανθρωπότητα. Αν συνειδητοποιούσαν ότι οι πιο βαθιές διαταραχές της υγείας είναι εκείνες που παραμορφώνουν όχι τόσο το σωματικό αλλά το ψυχοδιανοητικό επίπεδο της ανθρώπινης ύπαρξης, τότε θα αναγνώριζαν ότι πίσω από κάποιον π.χ. αγχώδη, οξύθυμο, φανατικό, κακό, μοχθηρό, δειλό κ.λ.π.κρύβεται πριν από όλα ένας άρρωστος ( έστω κι αν δεν μπορεί να τεθεί συμβατική ψυχιατρική διάγνωση για την συμπεριφορά του). Στο ιατρείο βλέπουμε καθημερινά σχεδόν ασθενείς, που απαλλάσσονται όχι μόνον από τους πονοκεφάλους, είτε το άσθμα είτε το έκζεμα τους, αλλά και από πολλά ψυχικά συμπτώματα, όπως εκνευρισμό, θλίψη, δειλία, ζήλια κ.λ,π.,τα οποία ούτε τους είχε περάσει από το μυαλό ότι ήταν και αυτά μέρος της συνολικής διαταραχής της υγείας τους. Οι περισσότεροι τα απέδιδαν σε εξωτερικούς παράγοντες όπως το νέφος, τις αυξημένες ευθύνες κ.λ.π. Ομως με έκπληξη διαπίστωσαν ότι χωρίς να αλλάξει τίποτε στο περιβάλλον τους αυτοί ήταν ήρεμοι, γαλήνιοι και σαφώς πιο αισιόδοξοι. Για κάποιον που πιστεύει ότι είναι " μια χαρά ", όπως λέτε, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να τον ενημερώσετε για τις δυνατότητες και τα αποτελέσματα της ομοιοπαθητικης θεραπείας. Η φορτικότητα και η πίεση εκ μέρους σας, σαν αρνητικές συμπεριφορές που είναι, θα φέρουν και αρνητικό αποτέλεσμα.
 • Ο γιος μου, εμφάνισε ιδεοψυχαναγκαστική νεύρωση πριν ένα περίπου χρόνο. Το βασικό του πρόβλημα είναι πως θέλει να πλένει τα χέρια του πολλές φορές και αυτό τον απασχολεί αρκετές ώρες κάθε μέρα. Τώρα κάνει θεραπεία με φάρμακα αλλά δεν έχει ουσιαστική βελτίωση. Η Ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει αυτή την περίπτωση;
   Η ιδεοψυχαναγκαστική νεύρωση είναι μία ψυχική πάθηση που δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα, αφενός λόγω της ενόχλησης που προκαλεί και αφετέρου λόγω της αντοχής της στην θεραπεία. Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως αρκετές περιπτώσεις με την πάθηση αυτή, ουσιαστικά δεν βοηθούνται από τα ψυχοφάρμακα, ή από ψυχοθεραπείες. Στην Ομοιοπαθητική, όπως συμβαίνει σ' όλες τις περιπτώσεις εξετάζουμε όχι μόνο την ασθένεια, αλλά συνολικά τον πάσχοντα οργανισμό εξατομικεύοντας έτσι κάθε περίπτωση. Αυτό σημαίνει πως είναι δύσκολο να απαντήσουμε στο ερώτημα σας, αν δεν προηγηθεί η λήψη ενός ομοιοπαθητικού ιστορικού που θα μας δείξει την δυναμική της περίπτωσης. Υπάρχουν πάντως πολλές περιπτώσεις που έχουν ωφεληθεί πολύ από την ομοιοπαθητική θεραπεία στο πρόβλημα αυτό, και σε ορισμένες περιπτώσεις έχει επέλθει πλήρης ίαση. Βέβαια θα πρέπει να τονίσουμε πως η θεραπεία θα απαιτήσει μακροχρόνια αγωγή, ακόμη και στην περίπτωση που επέλθει βελτίωση σύντομα.
 • Εχω ένα αγοράκι 7 χρονών που πάσχει από πνευματική καθυστέρηση. Έχει πολλά νεύρα και σε ανύποπτες στιγμές ή όταν δεν του κάνεις το δικό του, μπορεί να στριγγλίζει να κλωτσάει και να φτύνει τους άλλους. Δεν συνεργάζεται με τους δασκάλους του και κάνει πολύ ανήσυχο ύπνο και δείχνει σαν να φοβάται κάτι. Μπορείτε να βοηθήσετε έστω και λίγο την κατάσταση του;
   Στις περιπτώσεις όπως αυτή που αναφέρετε, επειδή συνήθως η πνευματική καθυστέρηση οφείλεται σε εγκατεστημένη οργανική βλάβη (γεγονός αποδεδειγμένο με εργαστηριακά ευρήματα) είναι δύσκολο να θεραπευθεί η συγκεκριμένη παθολογία γιατί έχουμε αλλοιώσεις μη αναστρέψιμες. Ταυτοχρόνως όμως έχουμε να αντιμετωπίσουμε και διαταραχές συμπεριφοράς οι οποίες (όπως διαφαίνεται από τα στοιχεία που έχετε παραθέσει) πιθανόν να οφείλονται και σε άλλους παράγοντες πλην της πνευματικής καθυστέρησης, όπως μπορεί να είναι η επίδραση του οικογενειακού ή του κοινωνικού περιβάλλοντος ή να είναι απόρροια κάποιου ψυχικού σοκ (π.χ. τρόμαγμα). Σ' αυτή τη διαταραχή μπορεί να υπάρξει σημαντική βελτίωση όπως συχνότατα συμβαίνει με την χρήση της Ομοιπαθητικής θεραπείας, δηλαδή βλέπουμε να επέρχεται ισορροπία στην ψυχική λειτουργία καθώς το άτομο ξεπερνά το ψυχικό stress που δημιουργεί την ψυχική δυσλειτουργία.
 • Είμαι 21 ετών, φοιτητής, και το πρόβλημα μου είναι πως από μικρός είχα έντονο άγχος πριν από τις εξετάσεις. Αντί να υποχωρήσει καθώς μεγαλώνω - όπως είχαν πει στους γονείς μου κάποιοι γιατροί - βλέπω πως χειροτερεύει, με αποτέλεσμα να έχω τρομερή δυσκολία στις σπουδές μου. Θα ήθελα να πληροφορηθώ αν η Ομοιοπαθητική μπορεί να με βοηθήσει.
   Η απάντηση είναι ανεπιφύλακτα ναι. Η θεραπεία του προβλήματος αυτού με την ομοιοπαθητικη είναι εξαιρετικά επιτυχής. Και βέβαια δεν εννοούμε ως θεραπεία κάποιο είδος φαρμάκων που να καταπραύνουν το άγχος, αλλά εννοούμε την ουσιαστική ενδυνάμωση του οργανισμού (ψυχοσωματικά) ώστε σταδιακά να σταματήσει τελείως να εμφανίζει αυτή τη δυσκολία. Και αυτή ακριβώς η επίδραση της ομοιοπαθητικης θεραπείας μας δείχνει τις μεγάλες της δυνατότητες να επεμβαίνει βαθειά στον οργανισμό ωφελώντας τον ουσιαστικά και πολύπλευρα.
 • Η κόρη μου είναι 7 χρονών και είναι υγιέστατη, με μόνη εξαίρεση κάποιες ευαισθησίες στις αμυγδαλές της. Αυτό όμως που με απασχολεί είναι πως καθώς μεγαλώνει φαίνεται να αποκτά αρκετές φοβίες. Φοβάται πολλά πράγματα, όχι σε βαθμό υπερβολικό, ανησυχώ όμως μήπως της δημιουργηθεί πρόβλημα. Οι πιο πολλοί, που έχω συζητήσει το πρόβλημα αυτό, μου λένε να μην ανησυχώ και πως είναι ο χαρακτήρας της έτσι. Βέβαια εμείς προσέχουμε να μην την φοβίζουμε και να την ενθαρρύνουμε, θα ήθελα όμως και τη γνώμη σας.
   Κατ' αρχήν, να μην ανησυχείτε διότι το πρόβλημα του παιδιού δεν είναι σοβαρό. Θα μπορούσαμε - κατά κάποιο τρόπο - να συμφωνήσουμε με την άποψη πως "είναι θέμα χαρακτήρα". Όμως η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μία "ευαισθησία" του χαρακτήρα ή "δυσλειτουργία" και όχι για κάποιο φυσιολογικό γνώρισμα. Ενώ δηλαδή δεν πρόκειται για ασθένεια με την κλινική έννοια, πρόκειται για μια δυσλειτουργία που δημιουργεί κάποιο πρόβλημα, και που αν παραμείνει έτσι μπορεί να εξελιχθεί σε κάποια φοβία. Θα σας συνιστούσα με ένθερμα να ακολουθήσετε την ομοιοπαθητική θεραπευτική για το πρόβλημα αυτό, μία και θα υπάρξει σίγουρη θεραπεία και μάλιστα χωρίς κανένα ίχνος παρενεργειών. Αυτό που ουσιαστικά θα γίνει, είναι να μειωθεί ή να εξαφανιστεί αυτή η "ευαισθησία" του χαρακτήρα της, αλλά και κάποιες άλλες αδυναμίες που τώρα δεν σας απασχολούν, για παράδειγμα, θα δείτε μαζί με τις "φοβίες" να εξαφανίζεται και η ευαισθησία στις αμυγδαλές. Αυτό συμβαίνει γιατί η Ομοιοπαθητική ωφελεί όλο τον οργανισμό συνολικά - και σε ψυχικό και σε σωματικό επίπεδο βοηθώντας τον λειτουργεί περισσότερο ισορροπημένα αλλά και να έχει καλύτερη άμυνα σε κάθε είδους stress.


  Αλλα σχετικά άρθρα

  Διάφορες ερωτήσεις και απαντήσεις για την ομοιοπαθητική
  Διάφορες ερωτήσεις και απαντήσεις για την ομοιοπαθητική
  Ο ομοιοπαθητικός ιατρός απαντα - Ερωτήσεις και απαντήσεις για την ομοιοπαθητική
  Ο ομοιοπαθητικός ιατρός απαντα - Ερωτήσεις και απαντήσεις για την ομοιοπαθητική
  Αντιβιοτικά και Ομοιοπαθητική - Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις
  Αντιβιοτικά και Ομοιοπαθητική - Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις

  Σχόλια επισκεπτών για τη σελίδα: (7)

  1. Ο χρήστης Λία στις 23:40:31, Κυρ Νοέβριος 1, 2009 έγραψε:

  Πολύ ωραία όλα αυτά που διάβασα και έχει καλύψει αρκετά το ψυχοσωματικό αλλα πιστεύω ότι "χρειαζονται" και άλλες ενημερώσεις. Οπως πχ για κρίσεις πανικού που είναι μάστιγα πλέον στην εφηβική ηλικία. Βοηθάει λοιπόν και εκεί η ομοιοπαθητική ?

  2. Ο χρήστης Α.Βάθης (webmaster) στις Δευ Νοέβριος 2, 2009 έγραψε:

  Η ομοιοπαθητική βεβαίως και μπορεί να βοηθήσει στις κρίσεις πανικού, σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Μπορείτε να βρείτε σχετικά άρθρα στη σελίδα Ψυχιατρική - Ψυχολογία.

  3. Ο χρήστης ΧΡΗΣΤΟΣ στις 14:7:37, Πεμ Νοέβριος 5, 2009 έγραψε:

  Καλησπερα, περσι το καλοκαιρι μου διαγνωστικε γαστριτιδα και διαφραγματοκήλη. Μετα απο 4 μηνη θεραπεια με χημικα φαρμακα ενιωσα λιγο καλυτερα. Το φεβρουαριο παρουσιασα τις πρωτες ζαλάδες. Μετα απο εξετασεις μου διεγνωσαν λαβυρινθο. Ολα αυτα με οδηγησαν σε ψυχολογικα και ψυχοσωματικα προβληματα (αγχος καταθλιψη κτλ). Ξαναχαλασε και το στομαχι αλλα και οι ζαλαδες (λωγο αγχους μου ειπε ο ψυχιατρος) δεν εχουνε μειωθει. Για ολα αυτα η ομοιοπαθητικη μπορει να με βοηθησει? Ευχαριστω.

  4. Ο χρήστης Α.Βάθης (webmaster) στις Πεμ Νοέβριος 5, 2009 έγραψε:

  Η ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει σημαντικά σε προβλήματα άγχους, καθώς και στα λοιπά προβλήματα που αναφέρετε (λαβύρινθος, γαστρίτιδα, ζάλη). Οσον αφορά τη διαγραγματοκήλη, εξαρτάται πρωτίστως από το βαθμό αυτής, μπορεί να είναι απαραίτητη η χειρουργική αντιμετώπιση.

  5. Ο χρήστης Zωή στις 16:3:53, Πεμ Νοέβριος 12, 2009 έγραψε:

  Θα ήθελα να μάθω παρακαλώ πόσο διάστημα πρέπει να περιμένει κανείς για να ενεργήσουν τα ομοιοπαθητικά φάρμακα για την αντιμετώπιση των κρίσεων πανικού και της αγχώδης διαταραχής. Εχω ξεκινήσει θεραπεία εδώ και 3 εβδομάδες αλλά τώρα στο τέλος έχω δει κάποια επιδείνωση. Να επιμείνω στη θεραπεία μου? Μήπως είναι ακόμα νωρίς?

  6. Ο χρήστης Κατερίνα στις 15:14:55, Πεμ Νοέβριος 19, 2009 έγραψε:

  Θέλω να ρωτήσω τη γνώμη σας όσον αφορά τις δημοφιλείς σταγόνες μάρκας Bach rescue remedy. Σπουδάζω στο εξωτερικό και σχεδόν όλοι οι συμφοιτητές μου τις χρησιμοποιούν για καταπολέμηση του στρες. Είναι εξίσου καλές με τα ομοιοπαθητικά φάρμακα ή είναι προσωρινή λύση στο στρες; Σας ευχαριστώ

  7. Ο χρήστης Α.Βάθης (webmaster) στις Πεμ Νοέβριος 19, 2009 έγραψε:

  Τα ανθοϊάματα του Bach (συμπεριλαμβανομένου του Rescue Remedy) μπορούν να φανούν χρήσιμα στην περιστασιακή αντιμετώπιση ορισμένων καταστάσεων. Να τονίσω πως τα ανθοϊάματα του Bach δεν είναι ομοιοπαθητικά φάρμακα, και πως η ομοιοπαθητική και τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι κατά πολύ δραστικότερα και μπορούν να προσφέρουν μόνιμη θεραπεία.

  Αφήστε τα σχόλιά σας για αυτή τη σελίδα

  Ονομα: (προαιρετικό)

  Email:
  (προαιρετικό, δεν εμφανίζεται)

  Θέλω να λαμβάνω σημαντικά μηνύματα από τον webmaster

  Κρυφή λέξη: (η λέξη που εμφανίζεται στο γκρίζο πλαίσιο)

  Σχόλια: (παρακαλούμε χρησιμοποιήστε ελληνικά και όχι greeklish)
  Σημείωση: μηνύματα με υβριστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο διαγράφονται. Ο HTML κώδικας αφαιρείται.