E.E.O.I. | ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ | ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Ελληνες Ομοιοπαθητικοί Γιατροί - Ε.Ε.Ο.Ι. - Κλασική Ομοιοπαθητική

Δερματολογία και Ομοιοπαθητική - Συχνές ερωτήσεις

ομοιοπαθητικοί γιατροί

 • Είμαι 24 ετών άγαμη και πάσχω από ακμή αρκετά έντονη, ανεξάρτητη από την περίοδο μου που είναι και φυσιολογική. Έχω κάνει πολλές θεραπείες κυρίως με αντιβιοτικά με παροδικά αποτελέσματα. Έχω πάρει επίσης και Gynofen που λίγο με βοήθησε. Τι μπορεί να κάνει η Ομοιοπαθητική στο πρόβλημα μου;
   Συνήθως η ακμή είναι μια πάθηση η οποία δεν οφείλεται αυτή καθ' εαυτή σε δερματική διαταραχή αλλά εκφράζει μια βαθύτερη προδιάθεση ή διαταραχές του οργανισμού που εκφράζονται με δερματικές εκδηλώσεις. Οι θεραπείες που ακολουθήσατε ως σήμερα είχαν ως στόχο την καταπολέμηση του συμπτώματος. Η ομοιοπαθητικη θεραπευτική έχει έναν βαθύτερο στόχο την εξισορρόπηση της βαθύτερης διαταραχής του οργανισμού που επιφέρει την παρούσα συμπτωματολογία και μέσω αυτού την ουσιαστική και μόνιμη λύση του δερματικού σας προβλήματος. Η εμπειρία μας επί του προβλήματος (ακμή), καθώς και σε ανάλογων αιτιολογιών προβλήματα (υπερτρίχωση κλπ) είναι πολύ ενθαρρυντική καθ' όσον τα αποτελέσματα σε πολύ υψηλό ποσοστό φθάνουν σε πλήρη ίαση.
 • Εδώ και αρκετά χρόνια έχω αλλεργική εκζεματοειδή δερματίτιδα και θα ήθελα να δοκιμάσω την ομοιοπαθητικη θεραπεία. Όμως δεν μπορώ να διακόψω τα φάρμακα και τις κρέμες που χρησιμοποιώ γιατί το πρόβλημα μου επιδεινώνεται πολύ, και μου έχουν πει πως η ομοιοπαθητικη απαιτεί να μην χρησιμοποιούνται άλλα φάρμακα. Είναι αλήθεια αυτό;
   Κατ' αρχήν σας προτρέπουμε να δοκιμάσετε την ομοιοπαθητική γιατί στη δική σας περίπτωση η επιτυχία της αγωγής είναι σχεδόν δεδομένη (το ποσοστό βελτίωσης ξεπερνά το 80% πάλι με βάση τις τελευταίες στατιστικές έρευνες του Κ.Ο.Ι.). Στο ερώτημα σας τώρα. Λοιπόν όχι, δεν είναι απαραίτητο να διακόψετε όλα τα φάρμακα που ήδη χρησιμοποιείτε. Πρέπει να τονίσουμε πως δεν υπάρχει αλληλεπίδραση ανάμεσα στα ομοιοπαθητικά και τα αλλοπαθητικά φάρμακα γιατί είναι εντελώς διαφορετική η σφαίρα δράσης τους. Έτσι στην ομοιοπαθητικη δεν απαιτούμε διακοπή των άλλων φαρμάκων, τη στιγμή μάλιστα που κάτι τέτοιο θα επιδείνωνε πολύ τα συμπτώματα σας. Όμως, θα πρέπει να διακόψετε αν είναι δυνατόν τα σκευάσματα κορτιζόνης που χρησιμοποιείτε και αυτό το συνιστούμε για πολλούς λόγους, ο κυριότερος των οποίων είναι πως η κορτιζόνη συνήθως αντιδοτεί την ομοιοπαθητική θεραπεία, αφού δρα ανοσοκατασταλτικά σε αντίθεση με το ομοιοπαθητικό φάρμακο που επιφέρει μια τόνωση και μια εξισορρόπηση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος. Έτσι λοιπόν συνιστούμε τη διακοπή της κορτιζόνης και τη συνέχιση των άλλων φαρμάκων που ήδη παίρνετε (αυτά μάλλον θα είναι αντιισταμινικά φάρμακα), και στην πορεία της ομοιοπαθητικής θεραπείας, καθώς θα επέρχεται βελτίωση του προβλήματος, σταδιακά θα μπορείτε να διακόψετε και αυτά, αφού δεν θα τα χρειάζεστε πλέον. Ασφαλώς η θεραπευτική πορεία του προβλήματος και σε όλες τις περιπτώσεις είναι πλήρως εξατομικευμένη και εξαρτάται από την ηλικία του ασθενούς, από συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας του οργανισμού, από τη χρησιμοποίηση χρονιών καταπιεστικών αλλοπαθητικών θεραπειών, από τη σοβαρότητα της νόσου κλπ.
 • Εγινα καλά με την ομοιοπαθητικη από ένα έκζεμα που με βασάνιζε χρόνια και τώρα αναρωτιέμαι αν η μέθοδος σας μπορεί να βοηθήσει και την κόρη μου που η περίοδος της τις περισσότερες φορές, έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση ως και 2 μήνες. Αλλά και τότε βασανίζεται από πολλούς πόνους με αποτέλεσμα να παίρνει πολλά παυσίπονα. Πέρυσι ο γυναικολόγος της έδωσε κάποια αντισυλληπτικά με παροδικά αποτελέσματα, γιατί μόλις τα διακόψαμε είχε ξανά τα ίδια ενοχλήματα.
   Οι ορμονικές διαταραχές στα νέα κορίτσια είναι τόσο πολύ συχνές, που ο απλός κόσμος πολλές φορές τις θεωρεί φυσιολογικές και συχνά εφησυχάζει, γιατί" τα ίδια είχε και η μητέρα τους " είτε κάποια άλλη γνωστή τους. Μεγάλο λάθος. Οποια γυναίκα έχει πραγματικά καλή υγεία δεν θάπρεπε να ταλαιπωρείται από κανένα ενόχλημα πρίν, κατά και μετά την περίοδο. Πολλές είναι οι περιπτώσεις που μία άρρωστη μας εκπλήσσεται όταν μαζί π.χ. με τους πονοκεφάλους της, την εγκαταλείπουν ένα σωρό ενοχλήματα που συνόδευαν την περίοδο της ( π.χ. πόνοι, φουσκώματα, κολπικά υγρά, αίσθημα αδυναμίας, βουλιμία, εκνευρισμός, θλίψη κ.λ.π.) Η κόρη σας θα ησυχάσει και από την δυσμηνόρροια και από την αραιομηνόρροια, που την ταλαιπωρούν τόσο έντονα, με μια ολιγόμηνη ομοιοπαθητικη θεραπεία*. Το μεγάλο όφελος για την υγεία της όμως, θα είναι η πρόληψη σοβαρότερων ορμονικών διαταραχών που ακολουθούν σε μεγαλύτερες ηλικίες, όπως οι γυναικολογικές κύστεις, οι εξάψεις,τα ινομυώματα, οι μαστοπάθειες, προβλήματα σύλληψης κ.λ.π. Είναι πάντα ευκολότερο να θεραπεύεις σε αρχικά στάδια μία διαταραχή, παρά όταν αυτή έχει διεισδύσει σε βαθύτερα επίπεδα του οργανισμού και παρουσιάζεται με διαφορετικό προσωπείο.


  Αλλα σχετικά άρθρα

  Ψυχιατρική - Ψυχολογία και Ομοιοπαθητική - Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις
  Ψυχιατρική - Ψυχολογία και Ομοιοπαθητική - Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις
  Διάφορες ερωτήσεις και απαντήσεις για την ομοιοπαθητική
  Διάφορες ερωτήσεις και απαντήσεις για την ομοιοπαθητική
  Ποιές ασθένειες θεραπεύει η Ομοιοπαθητική;
  Ποιές ασθένειες θεραπεύει η Ομοιοπαθητική;

  Σχόλια επισκεπτών για τη σελίδα: (4)

  1. Ο χρήστης Τζεβελέκη Μαρία στις 1:44:38, Τετ Νοέβριος 25, 2009 έγραψε:

  Εχω έντονο πρόβλημα ακμής το οποίο οφείλεται στις ορμόνες μου, μετά από όλες τις θεραπείες που έχω κάνει κατέφυγα στην λύση της ομοιοπαθητικής. Εύχομαι να έχει τα αποτελέσματα που επιθυμώ.

  2. Ο χρήστης Α.Βάθης (webmaster) στις Τετ Νοέβριος 25, 2009 έγραψε:

  Η ομοιοπαθητική σαφώς και μπορεί να προσφέρει πολλά στην αντιμετώπιση της ακμής. Ο κάθε ασθενής είναι διαφορετικός, και ο χρόνος και ο βαθμός στον οποίο μπορεί να οφεληθεί επίσης διαφέρει (άλλοι χρειάζονται θεραπεία για μερικούς μήνες, ενώ άλλοι ασθενείς μακροχρόνια αγωγή). Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα ηλικία, προηγούμενη χρήση/κατάχρηση χημικών φαρμάκων, χρόνο από την αρχική διάγνωση, κληρονομικότητα, ιστορικό του ασθενούς, κλπ. Σίγουρα αξίζει κανείς να απευθυνθεί στην ομοιοπαθητική, και μάλιστα όσο το δυνατό νωρίτερα (συντομότερος χρόνος από την αρχική εκδήλωση/διάγνωση, και μικρότερη λήψη χημικών φαρμάκων).

  3. Ο χρήστης Ανώνυμος στις 9:59:50, Τρι Δεκέμβριος 1, 2009 έγραψε:

  Υποφέρω από ραγάδα στο κόλπου μου. Ο γυναικολόγος μου λέει ότι είναι ατοπική δερματίτιδα. Εχω ελπίδα να θεραπευτώ με την ομοιοπαθητική και τι είδους θεραπεία συνισταται στην περίπτωση μου ?

  4. Ο χρήστης Α.Βάθης (webmaster) στις Τρι Δεκέμβριος 1, 2009 έγραψε:

  Η ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει στα θέματα που αναφέρετε, και αξίζει να τη δοκιμάσετε, έχοντας υπόψιν σας ότι ο κάθε ασθενής οφελείται σε διαφορετικό βαθμό και χρόνο. Η ομοιοπαθητική θεραπεία είναι εξατομικευμένη, δηλαδή μετά την πλήρη λήψη του ιατρικού και ομοιοπαθητικού ιστορικού σας, θα σας δωθεί το ιδιαίτερο φάρμακο που περισσότερο ενδείκνυται για τον οργανισμό σας.

  Αφήστε τα σχόλιά σας για αυτή τη σελίδα

  Ονομα: (προαιρετικό)

  Email:
  (προαιρετικό, δεν εμφανίζεται)

  Θέλω να λαμβάνω σημαντικά μηνύματα από τον webmaster

  Κρυφή λέξη: (η λέξη που εμφανίζεται στο γκρίζο πλαίσιο)

  Σχόλια: (παρακαλούμε χρησιμοποιήστε ελληνικά και όχι greeklish)
  Σημείωση: μηνύματα με υβριστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο διαγράφονται. Ο HTML κώδικας αφαιρείται.