ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Αιφνίδια απώλεια του Μέλους της Ε.Ε.Ο.Ι. Ιατρού Γ. Παπαφιλίππου

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις
Εικόνα Άρθρου

Αιφνίδια απώλεια του Μέλους της Ε.Ε.Ο.Ι. Ιατρού Γ. Παπαφιλίππου.

Με αισθήματα βαθύτατης λύπης, αποχαιρετήσαμε στις 23 Νοεμβρίου 2020 τον αξιαγάπητο συνάδελφο, αλλά πρωτίστως φίλο και συναγωνιστή, Γιώργο Παπαφιλίππου.

Δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει στην οικογένειά του, αλλά και συλλήβδην στην Ομοιοπαθητική οικογένεια. Υπήρξε σε όλη του τη ζωή αγωνιστής, υπόδειγμα εντιμότητας, αξιοπρέπειας, σεμνότητας, εργατικότητας και προσφοράς στο συνάνθρωπο.

Η προσφορά του στην Εταιρεία σχεδόν αμέσως μετά την ίδρυσή της ήταν κεφαλαιώδους σημασίας. Ενεργό μέλος στα Διοικητικά Συμβούλια. Υπεύθυνος του Εκπαιδευτικού Προγράμματος της Ε.Ε.Ο.Ι. επί σειρά ετών και εις εκ των βασικών εκπαιδευτών αυτού. Η τεράστια επιστημονική του κατάρτιση, οι διεισδυτικές του αναλύσεις και εις σε βάθος γνώση του στην Ομοιοπαθητική Ιατρική, παρακίνησε τους νεότερους να εντρυφήσουν με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε αυτό το πεδίο, αλλά και ενέπνευσε στους παλαιότερους την αδήριτη ανάγκη να παλεύουν με ακόμα μεγαλύτερο σθένος, δυναμισμό και αγωνιστικότητα για την καλύτερη έκβαση της σωματικής και ψυχικής υγείας των ασθενών τους. Η πίστη του στην ιδεολογία της ομοιοπαθητικής πράξης ήταν για όλους εμάς η φλόγα που μας ένωνε.

Με τον Γιώργο Παπαφιλίππου, μοιραστήκαμε το ίδιο ιατρικό όραμα. Όλοι εμείς που συνεργαστήκαμε μαζί του αισθανθήκαμε το θυσιαστικό και δοτικό πνεύμα για τούς άλλους που πάντα τον χαρακτήριζε. Δυστυχώς όμως έφυγε αναπάντεχα. Βύθισε σε θλίψη όλους εμάς που είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε πρωτίστως τον άνθρωπο Γιώργο Παπαφιλίππου, έναν άνθρωπο που τον χαρακτήριζε η πραότητα, η αξιοπρέπεια, η ευπρέπεια, η ειλικρίνεια, η εγκαρδιότητα, η μακροθυμία. Όπως λέγεται, η μεγάλη παρακαταθήκη κάθε ανθρώπου είναι η μνήμη. Και είναι βέβαιο ότι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον άνθρωπο που ξεχώριζε για το ήθος του, το χαρακτήρα του, τη στάση ζωής του, την προσφορά του στον συνάνθρωπο, την αγάπη του για τη γνώση και τη διάδοσή της.

Για όλα αυτά, εμείς είμαστε υπερήφανοι που γνωρίσαμε τον Γιώργο Παπαφιλίππου.

Το Δ.Σ.-