ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Εκπαίδευση στην Κλασική Ομοιοπαθητική από την ΕΕΟΙ, 2017-2018

Κατηγορίες: Εκπαίδευση
Εικόνα Άρθρου

Ξεκινάει τον Οκτώβριο 2017 το πρόγραμμα εκπαίδευσης στην κλασική ομοιοπαθητική που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής.

ech european committee for homeopathyΤο 3ετές πρόγραμμα είναι το πληρέστερο στην Ελλάδα και πιστοποιημένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (ECH) (Ευρωπαϊκός Σύλλογος Ομοιοπαθητικών Ιατρών). Περιλαμβάνει δύο έτη θεωρητικής κατάρτισης και ένα έτος πρακτικής εξάσκησης. Μέσα από ζωντανές διαλέξεις, video παρουσιάσεις περιστατικών, αναλύσεις περιπτώσεων,εργασίες αλλά και λήψη ιστορικών στα ιατρεία των πιο έμπειρων ελλήνων ομοιοπαθητικών ιατρών ο εκπαιδευόμενος αποκτά τις γνώσεις και τις δεξιότητες για να συνταγογράφει με επιτυχία.

Τα μαθήματα στην Αθήνα γίνονται στα νοσοκομεία ΚΑΤ (1ο έτος) και στα γραφεία της ΕΕΟΙ (2ο έτος), κάθε τρίτο Σαββατοκύριακο. Για περισσότερες πληροφορίες: Αθήνα 2108237771,6934014165 πρωί και απόγευμα, Θεσσαλονίκη 2310744012 πρωί.

Τι προσφέρει η εκπαίδευση της Ε.Ε.Ο.Ι στους:

Μαθήματα ομοιοπαθητικής για Γιατρούς, Οδοντιάτρους, Φαρμακοποιούς, Κτηνιάτρους

xairetismos

Η Ε.Ε.Ο.Ι, ο πρώτος και έγκυρος σύμφωνα με το νόμο φορέας των Ελλήνων Ομοιοπαθητικών Ιατρών, αρχίζει την εκπαίδευση στην κλασική ομοιοπαθητική  τον Οκτώβριο 2017. Τα μαθήματα μπορούν να παρακολουθήσουν γιατροίοδοντιάτροικτηνιάτροι και φαρμακοποιοί (πτυχιούχοι και φοιτητές).

Τα μαθήματα γίνονται Σάββατο και Κυριακή 10 πμ - 4 μμ. Εναρξη μαθημάτων: Οκτώβριος 2017. Ο συνολικός αριθμός ωρών μαθημάτων είναι 120 ώρες ανά έτος. Δείτε τις ημερομηνίες των μαθημάτων 2017-2018 για το Α' και Β' έτος.

Η φιλοσοφία του εκπαιδευτικού προγράμματος της ΕΕΟΙ βασίζεται στην παραδοχή ότι η Ομοιοπαθητική είναι κλινική Τέχνη. Δεν μαθαίνεται ούτε με video-κονσέρβες, ούτε με διαλέξεις, ούτε από απόσταση. Ετσι, η εκμάθησή της απαιτεί την ουσιαστική εμπλοκή των εμπειρότερων γιατρών στην κλινική εκπαίδευση με την τελευταία να αποτελεί τον πυρήνα της όλης διαδικασίας. Τα έμπειρα μέλη της ΕΕΟΙ που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι περίπου 25-30 (γιατροί όλων των ειδικοτήτων).

Τα μαθήματα ομοιοπαθητικής διεξάγονται σε πολιτισμένη ατμόσφαιρα, με σεβασμό προς τους συναδέλφους και προς την παρεχόμενη ποιότητα εκπαίδευσης. Για τα τακτικά μέλη της ΕΕΟΙ που θέλουν να παρακολουθήσουν το νέο κύκλο μαθημάτων, η χρέωση είναι το 50% των κανονικών διδάκτρων.

 

 

Για τους φαρμακοποιούς, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στα εργαστήρια φαρμακοποιών-παρασκευαστών και σε εργοστάσιο παραγωγής ομοιοπαθητικών φαρμάκων και καλλυντικών.

Στα πλαίσια των δευτεροετών εκπαιδευομένων γίνονται διημερίδες με εξειδικευμένα και ενδιαφέροντα μαθήματα όπου προσκαλούνται να συμμετέχουν και όλα τα μέλη της εταιρείας. Σ' αυτές τις διημερίδες, πέρα από τα μαθήματα Μateria Medica, σπάνιων φαρμάκων, διαφορικών διαγνώσεων και παρουσιάσεις σημαντικών περιστατικών, θα δίνεται χρόνος και στην ανταλλαγή εμπειρίας μεταξύ των συναδέλφων. Σημείωση: τις διημερίδες μπορούν να παρακολουθήσουν μόνο τα μέλη της ΕΕΟΙ (τακτικά και δόκιμα) και οι φοιτητές του 2ου έτους του εκπαιδευτικού προγράμματος της ΕΕΟΙ.

Δείτε σχετικά βίντεο:

Δείτε το βίντεο: συμπεράσματα του 15ου Συνεδρίου, 2009Δείτε το βίντεο: Στρογγυλό τραπέζι για την Ομοιοπαθητική Φαρμακοποιϊα

Ο καθηγητής φαρμακολογίας Ι.Στ.Παπαδόπουλος παρουσιάζει τα συμπεράσματα από τo 15o Πανελλήνιo Συνέδριο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής που διοργάνωσε η ΕΕΟΙ (2009). Ο φαρμακοποιός Γιάννης Συλλιγνάκης αναφέρεται σε προβληματισμούς και ενδεχόμενες λύσεις που αφορούν την ομοιοπαθητική φαρμακοποιϊα, τα ομοιοπαθητικά φάρμακα.

Ενημερωτικά σεμινάρια ομοιοπαθητικής για νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, ψυχολόγους, μαίες, βιολόγους, παραϊατρικά επαγγέλματα

Η ΕΕΟΙ διοργανώνει ενημερωτικά σεμινάρια που δύνανται να τα παρακολουθήσουν και νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, βιολόγοι και απόφοιτοι παραϊατρικών σχολών που θέλουν να γνωρίσουν με έγκυρο τρόπο το θεραπευτικό σύστημα της ομοιοπαθητικής, το θεωρητικό υπόβαθρο, τις δυνατότητες και τις δυσκολίες του. 

 

ΕΕΟΙ = Εγγύηση ποιότητας στην ομοιοπαθητική εκπαίδευση

μαθήματα ομοιοπαθητικήςΗ Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (ΕΕΟΙ) εγγυάται την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Η ΕΕΟΙ είναι η:

- η επιστημονική εταιρεία που συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ομοιοπαθητική (ECH) ως πλήρως αναγνωρισμένο μέλος τα τελευταία 30 χρόνια 
- η μόνη εταιρεία που προσφέρει εκπαίδευση και πρακτική εξάσκηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 
- η μόνη επιστημονική εταιρεία που συμμετείχε στην εκπαίδευση του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Master) στην Κλασική Ομοιοπαθητική του Πανεπιστημίου Αιγαίου 
- συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Κλασικής Ομοιοπαθητικής Οδοντιατρικής (ΕΕΚΟΟ) 
- μέλη της ΕΕΟΙ συμμετέχουν ενεργά στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΑ και του ΠΙΣ, εκλεγμένα μέσω της Ανεξάρτητης Ιατρικής Κίνησης (ΑΙΚ).

Επί της ολοκληρώσεως της εκπαιδεύσεως, η ΕΕΟΙ χορηγεί δίπλωμα παρακολούθησης. Οι γιατροί και οδοντίατροι μετά τις εξετάσεις, γίνονται τακτικά μέλη της ΕΕΟΙ, η οποία στηρίζει επιστημονικά, επαγγελματικά και ηθικά τα νέα μέλη. 

 


-