ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Ομοιοπαθητική εκπαίδευση για γιατρούς

Κατηγορίες: Εκπαίδευση
Εικόνα Άρθρου

Μαθήματα Ομοιοπαθητικής από την Ε.Ε.Ο.Ι. για γιατρούς

Το τριετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με μεγάλη σκέψη και υπευθυνότητα, και υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ομοιοπαθητική (ECH). Το βάρος δίνεται τόσο στην εκμάθηση της Ομοιοπαθητικής (φαρμακολογία, θεωρία, κλινικά περιστατικά), όσο και στην κατανόηση της ολιστικής προσέγγισης του ασθενούς. Η Ομοιοπαθητική είναι δύσκολη και ανεξάντλητη επιστήμη, και η προσφορά τής συνεχιζόμενης διά βίου εκπαίδευσης είναι πολύτιμη. Πάγια θέση της ΕΕΟΙ είναι πως η Ομοιοπαθητική είναι ιατρική πράξη και πρέπει να εφαρμόζεται μόνο από γιατρούς, εφόσον έχουν εκπαιδευτεί γι' αυτό.

Μετά το πέρας της εκπαίδευσης, και αφού επιτύχουν στις εξετάσεις, απονέμεται δίπλωμα Ομοιοπαθητικής ευρωπαϊκών προδιαγραφών, και οι γιατροί γίνονται τακτικά μέλη της ΕΕΟΙ και απολαμβάνουν διάφορα προνόμια: παρακολούθηση των εκπαιδευτικών σεμιναρίων της ΕΕΟΙ με μειωμένο κόστος, παροχή υποστήριξης με ομάδες συνταγογράφησης, συνεργασία με έμπειρους γιατρούς όσο χρόνο χρειαστεί, ενημέρωση και συμμετοχή σε ημερίδες και συνέδρια επιστημονικά, και πλήρες δικαίωμα λόγου, ψήφου και εκπροσώπησης στις συνελεύσεις, στα όργανα και στους αγώνες της εταιρείας μας για την κατοχύρωση της Ομοιοπαθητικής, καθώς και εγγραφή στη λίστα των τακτικών μελών μας, γεγονός που έχει ιδιαίτερο αντίκτυπο στο κύρος του γιατρού και την επαγγελματική του εμβέλεια.

Τα μαθήματα διεξάγονται σε πολιτισμένη ατμόσφαιρα με ζωντανή διδασκαλία, σε χώρο που διαθέτει όλα τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, με προβολή slides, video και τηλεδιασκέψεις, ενώ φυσικά δίνεται η δυνατότητα συζήτησης και ερωτήσεων επί της διδακτέας ύλης.  Σημειώνεται επίσης πως ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΤΟΥΣ (1ου, 2ου) ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, δηλαδή κάθε έτος παρακολουθεί σε ξεχωριστή αίθουσα με άλλους διδάσκοντες, το οποίο είναι στοιχειώδες για να εξασφαλιστεί η ποιότητα της εκπαίδευσης.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εφαρμογή της Ομοιοπαθητικής από τη ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ και εξασφαλίζεται η κλινική επάρκεια των γιατρών. Στο 3ο έτος, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης οι γιατροί παρακολουθούν τη λειτουργία Ομοιοπαθητικού Ιατρείου (100 ώρες) και εντατικά σεμινάρια (συνολικής διάρκειας 50 ωρών).

Οι διδάσκοντες είναι το μεγάλο προσόν του εκπαιδευτικού προγράμματος, καθώς στην ΕΕΟΙ ανήκουν οι πιο έμπειροι ομοιοπαθητικοί γιατροί στην Ελλάδα, οι οποίοι καταθέτουν πείρα δεκαετιών στο ακροατήριο των σπουδαστών μας, προσφέροντας ολοκληρωμένη και σφαιρική γνώση, με τον απαραίτητο πλουραλισμό.

Τι προσφέρει η εκπαίδευση της ΕΕΟΙ στους γιατρούς

  • Ευρωπαϊκής ποιότητας ομοιοπαθητική εκπαίδευση (κλινική άσκηση, 100 + φάρμακα, θεωρία, διαφοροδιάγνωση)
  • Πολιτισμένη ατμόσφαιρα, συζήτηση, ερωτήσεις και επίλυση αποριών κατά τη διάρκεια των μαθημάτων
  • Συλλογική προσπάθεια από έμπειρους και καταξιωμένους ομοιοπαθητικούς γιατρούς με διάφορες ειδικότητες
  • Συνεχιζόμενη διά βίου ομοιοπαθητική εκπαίδευση
  • Συμμετοχή σε συνέδριαδιημερίδες, ενημέρωση από περιοδικά
  • Επαγγελματική, επιστημονική και ηθική στήριξη από την ΕΕΟΙ (στήριξη στη συνταγογραφήση, προβολή μέσω έντυπων και ηλεκτρονικών καταλόγων της ΕΕΟΙ) 

Σχετικά με την Ε.Ε.Ο.Ι.

 Η ΕΕΟΙ είναι μια πραγματική Ιατρική Εταιρεία και όχι "εικονική". Στεγάζεται σε δικά της γραφεία (και όχι σε γραφεία μελών). Τα ονόματα των μελών και του Διοικητικού Συμβουλίου είναι όλα διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της ΕΕΟΙ. Η ΕΕΟΙ λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια, ξεκάθαρες θέσεις, δημοκρατικές διαδικασίες στα συλλογικά όργανα. Η ΕΕΟΙ συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ομοιοπαθητική (ECH) ως πλήρως αναγνωρισμένο μέλος τα τελευταία 30 χρόνια και έχει δραστήρια συμμετοχή σε Ελληνικούς ιατρικούς συλλόγους (ΙΣΑ, ΠΙΣ, ΙΣΘ καθώς και στην υπόλοιπη Ελλάδα). Η Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής ιδρύθηκε το 1971, αριθμεί σήμερα 410 Τακτικά Μέλη και 80 Δόκιμα Μέλη.

 Πληροφορίες για τα μαθήματα

Τα δίδακτρα μπορούν να πληρωθούν με ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ και ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το κόστος ανέρχεται σε 1.000 ευρώ ανά έτος (για τα 2 πρώτα έτη) και 100 ευρώ αρχική εγγραφή, ενώ το 3o έτος (πρακτική εξάσκηση) έχει κόστος 500 ευρώ. Τα δίδακτρα μπορούν να πληρωθούν με πιστωτική κάρτα και άτοκες δόσεις. 

Τα μαθήματα Ομοιοπαθητικής γίνονται Σαββατοκύριακα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από 10 π.μ. έως 4 μ.μ., από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο, και μπορούν να τα παρακολουθήσουν γιατροί (πτυχιούχοι και φοιτητές). Το πλήρες πρόγραμμα για τους γιατρούς είναι 3 έτη. Ο συνολικός αριθμός ωρών των μαθημάτων ετησίως είναι 120 ώρες. 

 Στην Αθηνα τα μαθηματα ομοιοπαθητικης 2017-2018 θα διεξαχθουν στο Κέντρο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (Περικλέους 1, Μαρούσι). Περισσοτερες πληροφοριες για τα μαθηματα στην Αθηνα στη γραμματεια της ΕΕΟΙ (6934.014165 και 210-8237771). Για τα μαθηματα στη Θεσσαλονικη, για πληροφοριες επικοινωνηστε στο τηλ. 2310-272100 (κ.Φωτιάδης).-