ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Ομοιοπαθητική εκπαίδευση για φαρμακοποιούς

Κατηγορίες: Εκπαίδευση
Εικόνα Άρθρου

Μαθήματα Ομοιοπαθητικής από την Ε.Ε.Ο.Ι. για φαρμακοποιούς 

Οι φαρμακοποιοί σπουδαστές μας παρακολουθούν έναν χρόνο μαθήματα Ομοιοπαθητικής μαζί με τους γιατρούς. Έμπειροι ομοιοπαθητικοί φαρμακοποιοί καλύπτουν διδακτικές ενότητες, όπως η προέλευση και η παρασκευή ομοιοπαθητικών φαρμάκων, οι κλίμακες αραιώσεων και η δυναμοποίηση, η νομοθεσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η ομοιοπαθητική συνταγογραφία, οι οδηγίες λήψης, οι μορφές ομοιοπαθητικών φαρμάκων, ο χειρισμός ασθενούς υπό ομοιοπαθητική θεραπεία, οι ουσίες που αντενδείκνυνται στην ομοιοπαθητική θεραπεία κ.λπ. 

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι Καθηγήτριες Φαρμακογνωσίας της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών
- Τζάκου Ολγα,
- Σκάλτσα Ελένη, 
- Χήνου Ιωάννα 

Η ύλη των φαρμακοποιών είναι εν μέρει κοινή με των γιατρών και έμφαση φυσικά δίνεται σε ειδικά θέματα που αφορούν τους φαρμακοποιούς. Συγκεκριμένα η επιπλέον ύλη για τους φαρμακοποιούς στο Α΄ ΕΤΟΣ:

  • Νομικό πλαίσιο ομοιοπαθητικών φαρμάκων.
  • Ομοιοπαθητική φαρμακοποιία.
  • Εργαστηριακή παραγωγή ομοιοπαθητικών φαρμάκων.
  • Φυτοθεραπεία και ομοιοπαθητική.
  • Εργαστηριακά μαθήματα ομοιοπαθητικής φαρμακοτεχνίας και παραγωγής κύριων φαρμακοτεχνικών μορφών, παραγωγή φυτοθεραπευτικών εκχυλισμάτων, εξοπλισμός εργαστηρίου.

Τα μαθήματα ομοιοπαθητικής διεξάγονται σε πολιτισμένη ατμόσφαιρα, με σεβασμό προς τους συναδέλφους και προς την παρεχόμενη ποιότητα εκπαίδευσης. Σημειώνεται επίσης πως ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΤΟΥΣ (1ου, 2ου) ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, δηλαδή κάθε έτος παρακολουθεί σε ξεχωριστή αίθουσα με άλλους διδάσκοντες, το οποίο είναι στοιχειώδες για να εξασφαλιστεί η ποιότητα της εκπαίδευσης.

 

 

Η ΕΕΟΙ έχει πολύ καλή συνεργασία με τους ομοιοπαθητικούς φαρμακοποιούς, και το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στα εργαστήρια πολλών φαρμακοποιών-παρασκευαστών.

Στο τέλος του διδακτικού έτους, οι φαρμακοποιοί δίνουν εξετάσεις στα διδαχθέντα θέματα που τους αφορούν, και λαμβάνουν το ειδικό πτυχίο για φαρμακοποιούς της ΕΕΟΙ, με το ιδιαίτερο στην ομοιοπαθητική κοινότητα κύρος. Επίσης, επί της ολοκλήρωσης της εκπαιδεύσεως και των εξετάσεων, θα συμπεριληφθούν στους έντυπους και ηλεκτρονικούς καταλόγους του www.homeopathy.gr με τα ομοιοπαθητικά φαρμακεία και τα εφημερεύοντα ομοιοπαθητικά φαρμακεία.

 

Πληροφορίες για τα μαθήματα ομοιοπαθητικής

Το πρόγραμμα για τους φαρμακοποιούς είναι 1 έτος. Το κόστος ανέρχεται σε 1.000 ευρώ και 100 ευρώ αρχική εγγραφή. Τα δίδακτρα μπορούν να πληρωθούν με πιστωτική κάρτα και άτοκες δόσεις. 

Τα δίδακτρα μπορούν να πληρωθούν με ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ και ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Στην Αθήνα τα μαθηματα ομοιοπαθητικης 2018-2019 θα διεξαχθουν στο Κέντρο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (Περικλέους 1, Μαρούσι).

Περισσοτερες πληροφοριες για τα μαθηματα στην Αθήνα στη γραμματεια της ΕΕΟΙ (6934.014165 και 210-8237771). Για τα μαθηματα στη Θεσσαλονίκη, για πληροφοριες επικοινωνηστε στο τηλ. 2310-272100 (κ.Φωτιάδης). 

Σχετικά βίντεο

Δείτε το βίντεο: συμπεράσματα του 15ου Συνεδρίου, 2009    Δείτε το βίντεο: Στρογγυλό τραπέζι για την Ομοιοπαθητική Φαρμακοποιϊα

Ο καθηγητής φαρμακολογίας Ι.Στ.Παπαδόπουλος παρουσιάζει τα συμπεράσματα από τo 15o Πανελλήνιo Συνέδριο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής που διοργάνωσε η ΕΕΟΙ (2009). Ο φαρμακοποιός Γιάννης Συλλιγνάκης αναφέρεται σε προβληματισμούς και ενδεχόμενες λύσεις που αφορούν την ομοιοπαθητική φαρμακοποιϊα, τα ομοιοπαθητικά φάρμακα.-