ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Ειδικός ομοιοπαθητικός γιατρός

Κατηγορίες: Homeopathy
Εικόνα Άρθρου

 

Eιδικός ομοιοπαθητικός ιατρός 

Ο ειδικός ομοιοπαθητικός γιατρός έχει εξειδικευθεί στην Ομοιοπαθητική Ιατρική. Χρησιμοποιεί την εναλλακτική προσέγγιση της ομοιοπαθητικής ιατρικής και τα ομοιοπαθητικά φάρμακα για την αντιμετώπισει τα διάφορα συμπτώματα και νόσους που ταλαιπωρούν ένα ασθενή, πρόσθετα στην ειδικότητα της κλασικής ιατρικής που κατέχει.

Ο ειδικός ομοιοπαθητικός ιατρός θα κάνει ερωτήσεις που αφορούν το ιστορικό σας και τα συμπτώματά σας, αλλά και πρόσθετες ερωτήσεις διαμέσου των οποίων γίνεται η επιλογή των ομοιοπαθητικών φαρμάκων.

Ο ειδικός ομοιοπαθητικός γιατρός είναι καταρχήν γιατρός, και μπορεί να εκτιμήσει την σοβαρότητα της κατάστασης και να σας προτείνει επιλογές. Εάν η κατάσταση το απαιτεί, μπορεί να σας συνταγογραφήσει και φάρμακα ή να σας παραπέμψει σε κάποιον άλλο γιατρό. Η άσκηση της ομοιοπαθητικής ιατρικής είναι λειτούργημα που αποσκοπεί στη διατήρηση, βελτίωση και αποκατάσταση της σωματικής, πνευματικής και ψυχικής υγείας του ανθρώπου, καθώς και στην ανακούφισή του από τον πόνο.

Η σημασία του να είναι γιατρός ο "ομοιοπαθητικός".

Είναι πολύ σημαντικό ο ομοιοπαθητικός σας να είναι και γιατρός, γιατί μπορεί να εκτιμήσει σωστά την κατάσταση που αντιμετωπίζετε και έχει μια έγκυρη και πιστοποιημένη γνώση της ομοιοπαθητικής. Οι ειδικοί ομοιοπαθητικοί γιατροί της ΕΕΟΙ είναι πιστοποιημένοι όσον αφορά την εκπαίδευση και την σωστή εφαρμογή της ομοιοπαθητικής.

Ελέγχετε πάντα αν ο "ομοιοπαθητικός" είναι γιατρός. Δυστυχώς στην Ελλάδα υπάρχουν διάφοροι που χρησιμοποιούν τον προσδιοριστικό όρο "ομοιοπαθητικός" και "ειδικός ομοιοπαθητικός" χωρίς να είναι γιατροί, παραπλανώντας ουσιαστικά τους ασθενείς. Ιατρικοί σύλλογοι στην Ελλάδα (Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος) έχουν ενημερώσει για τους κινδύνους εφαρμογής της ομοιοπαθητικής από μη-γιατρούς.

Οι ειδικοί ομοιοπαθητικοί γιατροί οφείλουν να τηρούν τη δεοντολογία και ελέγχονται για αυτό από τους Ιατρικούς Συλλόγους (σε αντίθεση με τους μη-γιατρούς).

Ο καλύτερος ομοιοπαθητικός γιατρός

Μπορείτε να δείτε τη λίστα με τους ειδικούς ομοιοπαθητικούς γιατρούς και να επιλέξετε τον καλύτερο ομοιοπαθητικό γιατρό που μπορεί να σας βοηθήσει με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζετε.

ελληνική εταιρεία ομοιοπαθητικής ιατρικής

Έλληνες Ομοιοπαθητικοί γιατροί

Η Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής ιδρύθηκε το 1971 αριθμεί σήμερα 410 Τακτικά Μέλη και 80 Δόκιμα Μέλη, μόνο ειδικούς ομοιοπαθητικούς γιατρούς, οι οποίοι είναι και μέλη των κατά τόπους Ιατρικών Συλλόγων. Έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της στο χώρο της υγείας δια μέσου των μελών της τα τελευταία 45 χρόνια σε χιλιάδες Ελληνες πολίτες. Οι ειδικοί ομοιοπαθητικοί γιατροί μέλη της ΕΕΟΙ, διαφόρων ειδικοτήτων, είναι μέλη των κατά τόπους Ιατρικών Συλλόγων. 


-