ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Εκλογές Ιατρικών Συλλόγων 2011 - ΙΣΑ, ΙΣΠ, ΠΙΣ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις
Εικόνα Άρθρου

Εκλογές 2011: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΑΙΚ)

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΑΙΚ)

Εκλογές στους Ιατρικούς Συλλόγους και στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

Στις 19 και 20 Ιουνίου του 2011 θα διεξαχθούν οι εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΑ και τους εκπροσώπους των ιατρών στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Η Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (EEOI) στηρίζει, για τρίτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση, τον συνδυασμό της Ανεξάρτητης Ιατρικής Κίνησης (AIK, www.aikmed.gr) και συμμετέχει με συναδέλφους από όλες τις γενιές ομοιοπαθητικών γιατρών. Ο στόχος της εκπροσώπησής μας επιτεύχθηκε στην πρώτη συμμετοχή με μια έδρα στο Δ. Σ. του ΙΣΑ, ενώ στη δεύτερη η αύξηση της εκλογικής επιρροής της παράταξης επιβραβεύθηκε, εκτός της εκ νέου συμμετοχής στο Δ. Σ. του ΙΣΑ, με μια έδρα στον ΠΙΣ. Σημειωτέον ότι η κατάκτηση της έδρας και τις δύο προηγούμενες φορές, έγινε σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, δεδομένης της πόλωσης και της ανταγωνιστικότητας των παρατάξεων, πράγμα που φαίνεται από το γεγονός ότι ακόμα και κοινοβουλευτικά κόμματα μετά βίας κέρδισαν μια έδρα, ενώ ένα έχασε την εκπροσώπησή του.

Ο ακούραστος συνάδελφος Πέτρος Γαρζώνης συμμετείχε ως εκπρόσωπός μας στον ΠΙΣ και ο αεικίνητος Νίκος Τσάμης στο Δ. Σ. του ΙΣΑ, και τους ευχαριστούμε θερμά για τον αγώνα που έδωσαν για τη δημοσιοποίηση των προβλημάτων του χώρου της Ομοιοπαθητικής. Επίσης, πρέπει να ευχαριστήσουμε και τους άλλους συναδέλφους που συμμετείχαν από την παράταξή μας στο Δ. Σ. του ΙΣΑ και προώθησαν ψηφίσματα και αποφάσεις της ΕΕΟΙ.

Ο στόχος της φετινής συμμετοχής της Ανεξάρτητης Ιατρικής Κίνησης στις εκλογές δεν εξαντλείται στην επανεκλογή εκπροσώπου μας στο Δ. Σ. του ΙΣΑ και στον ΠΙΣ. Η σχέση μεταξύ των μελών της ΑΙΚ έχουν εμπεδωθεί μετά από μακροχρόνια συνεργασία εναλλακτικών και συμβατικών ιατρών, με αποτέλεσμα την ώσμωση των απόψεων και την ανάδυση μιας ολιστικότερης αντιμετώπισης της Ιατρικής. Ο συντονισμός της δράσης των φορέων των εναλλακτικών ιατρικών μεθόδων, ομοιοπαθητικής και βελονισμού, μέσα από τους ιατρικούς συλλόγους θα αποβεί προς όφελος και των δύο. Στις επικείμενες φετινές εκλογές θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια και ιατροί βελονιστές, ενδυναμώνοντας και εμπλουτίζοντας τη φωνή της εναλλακτικής ιατρικής στην Ανεξάρτητη Ιατρική Κίνηση. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο της συνεργασίας και του σεβασμού της διαφορετικής άποψης, έχουν προχωρήσει ικανοποιητικά οι διαδικασίες για τη συμμετοχή και την εκλογή εκπροσώπου μας και σε άλλους Ιατρικούς Συλλόγους, όπως του Πειραιά, της Κέρκυρας κ.λπ.

Η στρατηγική μας παρέμβαση, σ' αυτές τις συνθήκες ανάπτυξης της Ομοιοπαθητικής, κινείται στους άξονες:

α) της κατοχύρωσης της Ομοιοπαθητικής ως θεραπευτικό σύστημα που πρέπει να ασκείται μόνον από ιατρούς,

β) της θεσμοθέτησης της εκπαίδευσης σ' αυτήν από τον ιστορικό φορέα εκπροσώπησής της που είναι η ΕΕΟΙ

γ) τη δημιουργία «γεφυρών» με τους συναδέλφους της κλασικής ιατρικής στα πεδία της έρευνας και της επιστημονικής μεθόδου,

δ) την οριοθέτηση της ΕΕΟΙ από πρακτικές που ταυτίζουν την Ομοιοπαθητική με κλειστές, εσωστρεφείς ομάδες, απαξιώνοντάς την με τη γραφικότητά τους,

ε) την ανάδειξη των μειζόνων προβλημάτων του ιατρικού κόσμου (ιατρικός πληθωρισμός, ανεργία, ασφαλιστικό) κατά τρόπο που να τα απεγκλωβίζει από την κομματική λογική.

Οι φετινές εκλογές θα διεξαχθούν σε ακόμα μεγαλύτερη πόλωση λόγω των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ιατρικός κόσμος με την απαξίωση του ιατρικού λειτουργήματος και την προσπάθεια εξαθλίωσης των νέων ιδίως ιατρών, λόγω του κινδύνου που διαγράφεται για τη δημόσια υγεία με την κατεδάφιση του ΕΣΥ, αλλά και λόγω της οικονομικής και γενικότερης κρίσης στην οποία περιδινείται η ελληνική κοινωνία. Ο δρόμος είναι μακρύς και ανηφορικός. Ωστόσο, εάν σκεφθεί κανείς ποια ήταν η θέση της Ομοιοπαθητικής πριν 15 χρόνια δεν μπορεί παρά να είναι αισιόδοξος!

Τα μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής θα ενημερωθούν εγκαίρως τηλεφωνικώς και με ανάρτηση στην ιστοσελίδα www.homeopathy.gr και αποστολή του ηλεκτρονικού newsletter για τους υποψηφίους της ΕΕΟΙ στις εκλογές με την Ανεξάρτητη Ιατρική Κίνηση. Σας επισείουμε την προσοχή, στον τίτλο και το ακρωνύμιο της παράταξης (ΑΙΚ), γιατί δημιουργείται σύγχυση με άλλη που χρησιμοποίησε στις προηγούμενες εκλογές τα ίδια αρχικά γράμματα.

Η συμμετοχή στις εκλογές είναι απαραίτητη. Δεν έχουμε την ψευδαίσθηση ότι η εκλογή κάποιων εκπροσώπων μας σε Δ. Σ. των Ιατρικών Συλλόγων θα αλλάξει ως δια μαγείας τη θέση της ομοιοπαθητικής. Η εμπειρία των συναδέλφων που συμμετείχαν στα δύο Δ. Σ. του ΙΣΑ αναφέρει τη σταδιακή αλλαγή της θεώρησης των ομοιοπαθητικών ιατρών από το υπόλοιπο ιατρικό σώμα. Η σοβαρότητα, την οποία επέδειξαν τα μέλη μας στη συνδικαλιστική τους δράση, ανέτρεψε το κακέκτυπο του εναλλακτικού ιατρού που ήταν ριζωμένο στο υποσυνείδητο των συμβατικών ιατρών μετά από χρόνια άγνοιας και εκφύλισης της ομοιοπαθητικής από διάφορους πονηρούς ή γραφικούς.

Φροντίστε εγκαίρως να εξοφλήσετε τυχόν οφειλές συνδρομών σας στον Ιατρικό Σύλλογο που ανήκετε ως τις 3/6/2011. Είναι απαραίτητο για τη συμμετοχή σας και δεν είναι κάποιο «έξοδο» που μπορείτε να αποφύγετε. Ψηφίζουμε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΑΙΚ) για να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή του επίσημου φορέα της Ομοιοπαθητικής.




-