ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Εκλογές Ιατρικών Συλλόγων 2011 - ΙΣΑ ΠΙΣ , Ανεξάρτητη Ιατρική Κίνηση

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις
Εικόνα Άρθρου

Εκλογές ΙΣΑ ΠΙΣ 2011: ΑΙΚ

Εκλογές στον ΙΣΑ ΙΣΠ και στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ΠΙΣ

Ανεξάρτητη Ιατρική Κίνηση (Α.Ι.Κ.)

Η απογοήτευση από την ανεπάρκεια της συμβατικής ιατρικής και η γεωμετρικώς διογκούμενη ανάγκη για εναλλακτικές θεραπευτικές μεθόδους από μεγάλο μέρος του πληθυσμού αυξάνει τις ευθύνες του ιατρικού κόσμου για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Ιδιαίτερα οι γιατροί που εφαρμόζουν μη συμβατικές μεθόδους έχουν και την ευθύνη της προστασίας της φήμης και της αποτελεσματικότητας της μεθόδου που εφαρμόζουν από ελλιπώς εκπαιδευμένους ή αδαείς που δηλώνουν ό,τι θέλουν. Είναι προφανής ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία με το ξέφραγο αμπέλι των εναλλακτικών μεθόδων και αδήριτη η ανάγκη για την αποσαφήνιση του χώρου των εναλλακτικών θεραπειών. Τα τελευταία 6 χρόνια, είχαν την ευκαιρεία να συμμετέχουν στο ΔΣ του ΙΣΑ αρκετοί εναλλακτικοί ιατροί μέσα από την Ανεξάρτητη Ιατρική Κίνηση (η παράταξη εφαρμόζει εναλλαγή των εκπροσώπων και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες).

Δεν έχουμε την ψευδαίσθηση ότι η εκλογή κάποιων εκπροσώπων μας σε ΔΣ των Ιατρικών Συλλόγων θα αλλάξει ως δια μαγείας τη θέση των εναλλακτικών θεραπευτικών μεθόδων, αλλά η εμπειρία των συναδέλφων που συμμετείχαν στα δύο προηγούμενα ΔΣ του ΙΣΑ αναφέρει τη σταδιακή αλλαγή της θεώρησης των ομοιοπαθητικών ιατρών από το υπόλοιπο ιατρικό σώμα. Η σοβαρότητα, την οποία επέδειξαν τα μέλη μας στη συνδικαλιστική τους δράση, ανέτρεψε το κακέκτυπο του εναλλακτικού ιατρού που ήταν ριζωμένο στο υποσυνείδητο των συμβατικών ιατρών και αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την αλλαγή θεώρησης από την πλειονότητα του ιατρικού κόσμου.

Βασικοί στόχοι της Ανεξάρτητης Ιατρικής Κίνησης είναι η θεσμοθέτηση της εκπαίδευσης στις εναλλακτικές θεραπευτικές μεθόδους από τις αντίστοιχες ιατρικές εταιρείες σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης, η δημιουργία εξωτερικ'ων εναλλακτικών ιατρείων στα κρατικά νοσοκομεία, η συνταγογράφηση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων στα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία και στα εξωτερικά ιατρεία δημοσίων νοσοκομείων και γενικότερα η ανάδειξη των μειζόνων προβλημάτων του ιατρικού κόσμου κατά τρόπο που να τα απεγκλωβίζει από την κομματική λογική.

Η εκλογή εκπροσώπου της Ανεξάρτητης Ιατρικής Κίνησης στο ΔΣ των Ιατρικών Συλλόγων δίνει φωνή στον εναλλακτικό ιατρό και τον φέρνει κοντά στα κέντρα αποφάσεων.

Ψηφίζουμε Ανεξάρτητη Ιατρική Κίνηση (AIK, www.aikmed.gr στον ΙΣΑ, στον ΙΣΠ και στον ΠΙΣ.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΙΣΑ
Τσιτινίδης Κων/νοςΑκτινολόγος ΙΣΑ, ΠΙΣ, Αντιπρ. Πειθ.
Γαρζώνης ΠέτροςΠαθολόγος ΙΣΑ ΠΙΣ Πειθ.
Στρατηγάκη ΕυγενίαΠνευμονολόγος ΙΣΑ Πειθ.
Μποτής ΣωτήρηςΓεν Ιατρός ΙΣΑ Πειθ(Αν)
Αντωνίου-Κεδηκγιάννη ΑικατερίνηΓεν Ιατρός ΙΣΑ Πειθ.
Παπαφιλίππου ΓεώργιοςΧειρουργός ΙΣΑ Πειθ.(Αν)
Κυβέλος ΣπύροςΙατρός ΠΙΣ Πειθ
Ζήνας ΒασίληςΠαθολόγος ΠΙΣ
Τριανταφύλλου ΠαναγιώτηςΚαρδιολόγος ΠΙΣ Εξελ
Μοσχονάς Νίκος Χειρουργός Λαϊκό ΠΙΣ
Μπογκίλα ΛουντμίλαΨυχίατρος ΠΙΣ
Μαρίνης ΓρηγόρηςΓεν Ιατρός ΠΙΣ Πειθ.(Αν)
Τσιλίκας ΑναστάσιοςΕιδ/νος Δερματολόγος ΙΣΑ
Μουζάρου ΑγγελικήΕιδ/νη Καρδ/γος ΠΙΣ
Κοκκόρη ΜαγδαληνήΙΚΑ- Γεν.Ιατρός Εξελ
Ταβουξόγλου Κων/να Παθολόγος ΠΙΣ
Πανούσης ΔημήτρηςΓυναικολόγος ΠΙΣ
Παπαμεθοδίου ΔημοσθένηςΝευρολόγος ΙΣΑ
Τσίπου ΑλεξάνδραΕιδ/νη Γεν Ιατρικής ΠΙΣ
Θεοδωρίδης ΔημήτρηςΓενικός Ιατρος Εξελ (Αν)
Καμπάνη ΣουζάναΓενικός Ιατρος Εξελ
Τσιούμα Ζωγράφω(Φώφη)Ειδ/νη Δερματολογίας ΠΙΣ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΙΣΠ
ΚαγιάΑργυρή Ακτινολόγος ΙΣΠ




-