ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Η Ομοιοπαθητική στο Δ.Σ. του ΙΣΑ και του ΠΙΣ, 2008

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις
Εικόνα Άρθρου

Η Ομοιοπαθητική στο Δ.Σ. του ΙΣΑ και του ΠΙΣ, 2008

Η Ομοιοπαθητική στο Δ.Σ. του ΙΣΑ και του ΠΙΣ, 2008

Στις 1 και 2 Ιουνίου 2008 διεξήχθησαν οι εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΑ και τους εκπροσώπους του ιατρικού κόσμου στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Η Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής συμμετείχε στους συνδυασμούς της Ανεξάρτητης Ιατρικής Κίνησης με συναδέλφους από όλες τις γενιές ομοιοπαθητικών γιατρών. Ο στόχος της εκπροσώπησής μας επετεύχθη με μια έδρα στο ΔΣ του ΙΣΑ και μια έδρα στον ΠΙΣ. Σημειωτέον ότι, η κατάκτηση της έδρας έγινε σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες δεδομένης της πόλωσης και της ανταγωνιστικότητας των παρατάξεων πράγμα που φαίνεται από το γεγονός ότι ακόμα και κοινοβουλευτικά κόμματα μετά βίας κέρδισαν μια έδρα.

Η στρατηγική μας παρέμβαση, σ' αυτές τις συνθήκες ανάπτυξης της Ομοιοπαθητικής, θα πρέπει να κινείται στους εξής άξονες:

α. Της κατοχύρωσης της Ομοιοπαθητικής σαν θεραπευτικό σύστημα που πρέπει να ασκείται μόνον από γιατρούς.

β. Της θεσμοποίησης της εκπαίδευσης σ'αυτήν από τον ιστορικό φορέα εκπροσώπησής της που είναι η Ε.Ε.Ο.Ι.

γ. Τη δημιουργία «γεφυρών» με τους συναδέλφους της κλασικής ιατρικής στα πεδία της έρευνας και της επιστημονικής μεθόδου

δ. Την οριοθέτηση της Ε.Ε.Ο.Ι. από πρακτικές που ταυτίζουν την Ομοιοπαθητική με κλειστές, εσωστρεφείς ομάδες εκθέτοντάς την με τη γραφικότητά τους.

ε. Την ανάδειξη των μείζονων προβλημάτων του ιατρικού κόσμου (ιατρικός πληθωρισμός, ανεργία, ασφαλιστικό) κατά τρόπο που τα απεγκλωβίζει από την κομματική λογική.

Ο δρόμος είναι μακρύς και ανηφορικός. Ωστόσο, εάν σκεφθεί κανείς ποια ήταν η θέση της Ομοιοπαθητικής πριν 15 χρόνια δεν μπορεί παρά να είναι αισιόδοξος! Ότι δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς! Και παλιότερα υπήρχαν δυσφημιστές και γραφικοί που μας εξέθεταν. Οι μεν σώπασαν, οι δε περιθωριοποιήθηκαν. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από τη σταθερότητα στους στόχους μας. Μέσα και έξω από τον ΙΣΑ.

Νίκος Τσάμης, Μέλος Ε.Ε.Ο.Ι.

Εκλογές Ιατρικών Συλλόγων (ΙΣΑ, ΠΙΣ, ΙΣΠ) και Ομοιοπαθητικοί γιατροί


Εκλογές Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Εκλογές Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Η ΕΕΟΙ συγχαίρει το συνάδελφο Λάζαρο Δανιηλίδη που κατάφερε να επανεκλεγεί αναπληρωματικό μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στις πρόσφατες εκλογές.
-