ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Πρόσκληση για συμμετοχή σε εθελοντική ομάδα υγείας

Κατηγορίες: Homeonews

Πρόσκληση για συμμετοχή σε εθελοντική ομάδα υγείας

Πρόσκληση για συμμετοχή σε εθελοντική ομάδα υγείας

Σε περιόδους οικονομικής κρίσης είναι, δυστυχώς, μετρήσιμα τα αρνητικά αποτελέσματα στη δημόσια υγεία. Η παρούσα κρίση είναι βαθιά και η έξοδος από αυτήν αναμένεται μακροχρόνια. Μέσα σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζει η χώρα μας, έγινε πιο επιτακτική η αναζήτηση εναλλακτικών τρόπων συμπαράστασης στις αυξημένες ανάγκες των συμπολιτών μας, και ιδίως αυτών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Υγιής αντίδραση της κοινωνίας που χειμάζεται οικονομικά και κινδυνεύει από τον ατομικισμό και την εσωστρέφεια, αποτελεί η οργάνωση εθελοντικών ομάδων με στόχο την ανιδιοτελή προσφορά σε αυτούς που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Κάθε ομάδα εξειδικεύεται σε συγκεκριμένους τομείς και αντιμετωπίζει οργανωμένα τον χώρο καταστάσεων που είναι εκπαιδευμένα τα μέλη τους να χειρίζονται επιτυχώς. Η Ομοιοπαθητική, με ιστορία άνω των 200 χρόνων και ανελλιπή προφορά στους έλληνες ασθενείς εδώ και 40 χρόνια τουλάχιστον, δεν είναι εύκολα προσβάσιμη σε μεγάλο τμήμα του πληθυσμού που αδυνατεί να διαθέσει κάποιο ποσό πέραν αυτού που δικαιολογεί το ασφαλιστικό τους ταμείο, πόσω μάλλον στους ανέργους και ανασφάλιστους. Η δυσχέρεια αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι, σε αντίθεση με την πλειονότητα των κρατών της Ε.Ε., ελάχιστα ασφαλιστικά ταμεία στην Ελλάδα καλύπτουν την επίσκεψη και τα ομοιοπαθητικά φάρμακα (που είναι εγκεκριμένα και περιλαμβάνονται στην επίσημη Ευρωπαϊκή Φαρμακοποιία). Αντιστρόφως, η τεσσαρακονταετής εφαρμογή της Ομοιοπαθητικής στην Ελλάδα έχει ωφελήσει πολλαπλώς τα ασφαλιστικά ταμεία, ιδίως μέσω της αποφυγής συνταγογράφησης συμβατικών φαρμάκων, που είναι σαφώς πιο ακριβά σε σχέση με τα ομοιοπαθητικά, αλλά και με τη θεραπεία χρόνιων νόσων που οδηγούν σε οικονομική αιμορραγία ασθενών και ταμείων. Η αποτελεσματικότητά της σε στρεσογόνες συνθήκες μπορεί να μειώσει το ατομικό και κοινωνικό κόστος της οικονομικής ύφεσης. Οι ανάγκες γι' αυτήν όλο και θα αυξάνονται, με παράλληλη αδυναμία κάλυψης του κόστους της επίσκεψης και της αγοράς των φαρμάκων από τους ασθενείς. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, αφενός της οικονομικής κρίσης και αφετέρου του αποκλεισμού της Ομοιοπαθητικής από το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα και το ΕΣΥ, η ιδέα του Γ. Βυθούλκα, για εθελοντική βοήθεια προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο που αδυνατεί οικονομικά, αγκαλιάστηκε άμεσα, και η ΔΑΚΟ, σε συνεργασία με την ΕΕΟΙ, προχωρεί στη σύσταση Εθελοντικής Ομάδας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου ομοιοπαθητικής θεραπείας στους πάσχοντες συμπολίτες μας που αδυνατούν να επισκεφθούν κάποιο ιδιωτικό ιατρείο.

Στόχος είναι μέσα από επαφές με το Υπουργείο Υγείας, τους κατά τόπους ιατρικούς συλλόγους και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, αλλά και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εργατικών κέντρων, οι εθελοντές ομοιοπαθητικοί ιατροί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς είτε σε εξωτερικά ιατρεία νοσηλευτικών ιδρυμάτων, είτε σε δημοτικά ιατρεία, είτε μέσω κάποιας τηλεφωνικής γραμμής στήριξης, όπως το 179, και οι ομοιοπαθητικοί φαρμακοποιοί να στηρίξουν την προσπάθεια χορηγώντας δωρεάν τα φάρμακα. Αξίζει να σημειωθεί η επιτυχής λειτουργία Τακτικού Εξωτερικού Ιατρείου Ομοιοπαθητικής για τις κεφαλαλγίες στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» από επταετίας, και τα Δημοτικά Ιατρεία Ομοιοπαθητικής στον Δήμο Ρέντη από δεκαπενταετίας τουλάχιστον, στον Δήμο Κορυδαλλού από δεκαετίας και προσφάτως στον Δήμο Αγίου Στεφάνου. Οι εθελοντές ιατροί και φαρμακοποιοί είναι μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής και της ΕΕΟΦ, και έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την εκπαίδευση στην ΕΕΟΙ και στη ΔΑΚΟ, είτε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κάτι που αποτελεί εχέγγυο για την άρτια εκπαίδευσή τους σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Ιατροί με μακροχρόνια πείρα στην εφαρμογή της Ομοιοπαθητικής, επιβλέπουν τη συνταγογράφηση των φαρμάκων και τη σωστή εφαρμογή της Ομοιοπαθητικής. Το μητρώο των εθελοντών είναι ανοιχτό για την εγγραφή νέων μελών που πληρούν τα αυστηρά κριτήρια (προσόντα, εθελοντισμός, ιατρική δεοντολογία) της ΕΕΟΙ και ΔΑΚΟ. Ως Εθελοντική Ομάδα Ομοιοπαθητικών Ιατρών είμαστε διατεθειμένοι να προσφέρουμε ανιδιοτελώς ομοιοπαθητική θεραπευτική αντιμετώπιση στους πάσχοντες συνανθρώπους μας, και να συνεισφέρουμε με τον τρόπο μας στην ταχύτερη έξοδο της κοινωνίας και της χώρας από την κρίση. Σε αυτήν την προσπάθεια στήριξης της ελληνικής κοινωνίας δεν περισσεύει κανείς. Ζητήστε την εγγραφή σας στο μητρώο της εθελοντικής ομάδας, δηλώνοντας τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να προσφέρετε αφιλοκερδώς προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Eκ μέρους των εθελοντών
Δημοσθένης Παπαμεθοδίου
ιατρός νευρολόγος,
Γενικός Γραμματέας EEOI
τηλ.: 2108053671, 6977613518
mail: homeopathyhotmail.gr


Εθελοντικό ομοιοπαθητικό ιατρείο στον Αγιο Στέφανο

Εθελοντικό ομοιοπαθητικό ιατρείο στον Αγιο Στέφανο

Μετά την επίσημη έναρξη των Δημοτικών Πολυίατρείων του Αγίου Στέφανου, στις 3 Μαΐου 2010, ακολούθησε και η λειτουργία του εθελοντικού ομοιοπαθητικού ιατρείου στις 26 Μαΐου 2010. Η ανταπόκριση υπήρξε άμεση και έγινε αποδεκτή με εγκωμιαστικά σχόλια από τους δημότες. Από την πρώτη κιόλας εβδομάδα λειτουργίας του ομοιοπαθητικού ιατρείου, σημειώθηκε πληρότητα, η οποία σταδιακά και σταθερά αυξάνεται. Το ιατρείο λειτουργεί κάθε Τετάρτη απόγευμα 6-8μμ, από την ιατρό Παναγιωτοπούλου Μαρία, ειδικευόμενη δερματολογίας στο νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός και απόφοιτο του μεταπτυχιακού προγράμματος «Ολιστικά Εναλλακτικά Θεραπευτικά Συστήματα – Κλασσική Ομοιοπαθητική» του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στην προσπάθειά της αυτή έχει αρωγούς διακεκριμένους καθηγητές της- ομοιοπαθητικούς ιατρούς, από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Για πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 210 6217830.
-