ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Ποιές ασθένειες θεραπεύει η Ομοιοπαθητική;

Κατηγορίες: Ερωτήσεις και Απαντήσεις
Εικόνα Άρθρου

Ποιές ασθένειες θεραπεύει η Ομοιοπαθητική;

Ποιά νοσήματα θεραπεύει η Ομοιοπαθητική;

Η ομοιοπαθητική μπορεί να προσφέρει βοήθεια σε οξείες και χρόνιες νόσους, καλύπτοντας ένα ευρύτατο φάσμα της ανθρώπινης παθολογίας. Στην ομοιοπαθητική θεραπευτική κάθε αρρώστια αντιμετωπίζεται σαν μια τελείως ξεχωριστή περίπτωση. Δεν υπάρχουν αρρώστιες αλλά άρρωστοι. Ο ανθρώπινος οργανισμός θεωρείται ενιαίο σύνολο, σώματος - συναισθήματος - διανόησης και όχι μεμονωμένα συμπτώματα. Συνεπώς δεν έχει νόημα η ερώτηση "έχετε φάρμακο για την τάδε ασθένεια" ή "θεραπεύει η ομοιοπαθητική την τάδε ασθένεια" γιατί η κάθε περίπτωση στην Ομοιοπαθητική αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα και σχολαστικά.

Στο παρακάτω διάγραμμα αναφέρονται ενδεικτικά ορισμένες παθήσεις-καταστάσεις στις οποίες μπορεί να βοηθήσει η ομοιοπαθητική ιατρική:

Ο κάθε ασθενής οφελείται σε διαφορετικό βαθμό και χρόνο από την ομοιοπαθητική θεραπεία. Παράγοντες που επηρεάζουν την ομοιοπαθητική θεραπεία και την πορεία του ασθενούς είναι ο χρόνος από την έναρξη της νόσου, το είδος και βαθμός των παθολογοανατομικών αλλοιώσεων, προηγούμενες χημικές θεραπείες, η κληρονομικότητα, η ηλικία, κλπ. Είναι απαραίτητο το πλήρες ιατρικό και ομοιοπαθητικό ιστορικό πρωτού μπορέσει να γίνει η οποιαδήποτε πρόγνωση για ένα συγκεκριμένο ασθενή.

Αριστοτέλης Βάθης
Ειδ. Ψυχίατρος, Ομοιοπαθητικός - Βιοχημικός

 

Ομοιοπαθητική & Ειδικότητες γιατρών

Μπορείτε να βρείτε άρθρα και πληροφορίες για τα θέματα που σας ενδιαφέρουν, ταξινομημένα στις παρακάτω κατηγορίες:
Πληροφορίες για την ομοιοπαθητική θεραπεία
-