ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Luc Montagnier αντιμετωπίζει με σοβαρότητα την ομοιοπαθητική

Κατηγορίες: Homeonews

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Luc Montagnier αντιμετωπίζει με σοβαρότητα την ομοιοπαθητική

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Luc Montagnier αντιμετωπίζει με σοβαρότητα την ομοιοπαθητική

Δημοσθένης Παπαμεθοδίου, ιατρός νευρολόγος, ομοιοπαθητικός, γενικός γραμματέας ΕΕΟΙ
από το περιοδικό Ομοιοπαθητικά Νέα, τεύχος 19, Απρίλιος 2011

Σε μια πραγματικά ξεχωριστή συνέντευξή του, που δημοσιεύtηκε στο περιοδικό Science της 24ης Δεκεμβρίου, ο καθηγητής Luc Montagnier, ένας γάλλος ιολόγος που συν-ανακάλυψε τον ιό HIV και βραβεύτηκε με το βραβείο Νόμπελ το 2008, περιγράφει τη νεότερη εργαστηριακή του έρευνα που έχει σημαντικές επιπτώσεις στην Ομοιοπαθητική.

Ο Montagnier, ο οποίος είναι επίσης ιδρυτής και πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιδρύματος Έρευνας και Πρόληψης για το AIDS, έκανε την ακόλουθη πολύ σημαντική δήλωση για την Ομοιοπαθητική και τις ομοιοπαθητικές δυναμοποιήσεις: «Δεν μπορώ να πω ότι η Ομοιοπαθητική έχει δίκιο σε όλα. Το μόνο που μπορώ να πω αυτήν τη στιγμή είναι ότι οι υψηλές αραιώσεις είναι πραγματικές. Υψηλές αραιώσεις κάποιας ουσίας δεν είναι σκέτο νερό. Περιέχουν δομές νερού που μιμούνται τα αρχικά διαλυόμενα μόρια».

Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2009,* ο Luc Montagnier διαπίστωσε ότι ορισμένες αλληλουχίες DNA, προερχόμενες από βακτήρια, μπορούν να προκαλέσουν ηλεκτρομαγνητικά κύματα, ακόμη και σε υψηλές αραιώσεις μέχρι 10-18. Η μελέτη αυτή αποτελεί σημαντική συμβολή στη σταδιακά αυξανόμενη βάση δεδομένων στη βασική έρευνα που σχετίζεται άμεσα με την Ομοιοπαθητική.

Ο Montagnier θα αναλάβει την ηγεσία ενός νέου ερευνητικού ινστιτούτου στο Πανεπιστήμιο Jiaotong της Σαγκάης και σχεδιάζει τη μελέτη του φαινόμενου παραγωγής ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων από DNA στο νερό. Η ερευνητική του ομάδα θα μελετήσει τόσο τη θεωρητική βάση όσο και τις πιθανές εφαρμογές στην ιατρική.

Στη συνέντευξη, ο Montagnier αναφέρει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει αυτή την έρευνα στη Γαλλία, επειδή δεν έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή της εκεί. Επίσης, λόγω της συνταξιοδότησής του, δεν επιτρέπεται πλέον να εργαστεί σε δημόσια ινστιτούτα. Υπάρχει, όμως, και ένας άλλος σημαντικότερος λόγος. Κάθε αίτηση που έκανε για χρηματοδότηση από άλλες πηγές, ήταν ανεπιτυχής. Ο Luc Montagnier υποστήριξε ότι υπάρχει ένα είδος φόβου για την έρευνα γύρω από τα θέματα αυτά στην Ευρώπη. Για να επιβεβαιώσει την άποψή του, παραπέμπει στον Dr. Jacques Benveniste, ένα γάλλο γιατρό/ερευνητή που διεξήγαγε έρευνα για τα ομοιοπαθητικά διαλύματα. Ο Montagnier τον θεωρεί ως «σύγχρονο Γαλιλαίο». «Ο Benveniste είχε απορριφθεί από όλους γιατί ήταν πολύ μπροστά. Έχασε τα πάντα, το εργαστήριό του, την περιουσία του. ... Νομίζω ότι είχε ως επί το πλείστον δίκιο, αλλά το πρόβλημα ήταν ότι τα αποτελέσματά του δεν μπορούσαν να αναπαραχθούν στο 100%». «Κάποιοι ερευνητές μού δήλωσαν ότι έχουν επιβεβαιώσει τα αποτελέσματα του Benveniste, αλλά φοβούνται να τα δημοσιεύσουν, εξαιτίας της συκοφάντησης που θα δεχθούν από τους ανθρώπους που δεν τα καταλαβαίνουν». Ο Montagnier δεν ανησυχεί για την πιθανότητα οι συνάδελφοί του να σκεφτούν ότι έχει παρασυρθεί σε ψευδοεπιστήμη. Απαντά σθεναρά: «Όχι, γιατί δεν είναι ψευδοεπιστήμη. Δεν είναι αγυρτεία. Είναι πραγματικά φαινόμενα, τα οποία χρήζουν περαιτέρω μελέτης».

Ολόκληρη η συνέντευξη είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του περιοδικού Science: https://www.sciencemag.org/content/330/6012/1732. summary?sa_campaign=Email/toc/24-December-2010/10.1126/science.330.6012.1732.

* Luc MONTAGNIER, Jamal AISSA, Claude LAVALLEE, Mireille MBAMY, Joseph VARON, Henri CHENAL, Electromagnetic Detection of HIV DNA in the Blood of AIDS Patients Treated by Antiretroviral Therapy, Interdiscip Sci Comput Life Sci (2009) 1: 245–253Σχετικά άρθρα

-