ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Ανακοίνωση της ΕΕΟΙ για τα φύλλα ελιάς (φραπελιά ,κτλ)

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις
Εικόνα Άρθρου

ΕΛΙΑ - ΦΡΑΠΕΛΙΑ και Ομοιοπαθητική

Ανακοίνωση της ΕΕΟΙ για τα φύλλα ελιάς

2 Φεβρουαρίου 2007

Λόγο της δημοσιότητα που δώθηκε σχετικά με τα φύλλα ελιάς, από την Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής ανακοινώνονται τα παρακάτω:

1. Η πρόσφατη δημοσιότητα που έχει λάβει το θέμα της θεραπευτικής δράσης των φύλλων ελιάς, δεν αφορά και δεν σχετίζεται με κανένα τρόπο με την Ομοιοπαθητική Ιατρική. Τα Ομοιοπαθητικά φάρμακα ανήκουν στα γαληνικά σκευάσματα (ΦΕΚ Β΄918-14/12/94, Αριθμ. Υ6α/7881) και παρασκευάζονται σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ομοιοπαθητική Φαρμακοποιία. Η Ομοιοπαθητική θεραπεία δεν σχετίζεται επιστημονικά με οποιασδήποτε μορφής φυτοθεραπεία.

2. Υποστηρίζουμε την άποψη ότι οι πληροφορίες που δίδονται στο κοινό, σχετικά με θεραπευτικές ιδιότητες κάποιας ουσίας, θα πρέπει να είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες, σύμφωνα με την πάγια απαίτηση της Ιατρικής περί ύπαρξης επιστημονικών μελετών στη διεθνή βιβλιογραφία. Η δημόσια δήλωση θεραπευτικών ιδιοτήτων από μέσα μαζικής ενημέρωσης, χωρίς την ύπαρξη αυτών των μελετών, από όποιον και αν προέρχεται ενέχει κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

3. Καταγγέλλουμε την χρήση της ιδιότητας του «Ομοιοπαθητικού» από άτομα που είτε δεν έχουν άδεια άσκησης Ιατρικού επαγγέλματος, είτε δεν είναι μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία, θεσμοθετώντας τα απαιτούμενα εχέγγυα για τη χρήση της ιδιότητας του Ομοιοπαθητικού μόνο από ιατρούς με κατάλληλη εκπαίδευση.

4. Καλούμε τους ιατρικούς συντάκτες των μέσων μαζικής ενημέρωσης να απευθύνονται στην Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (Τηλ= 210.8237771) που είναι ο σύλλογος που εκπροσωπεί τους ιατρούς που ασκούν Ομοιοπαθητική από το 1971, για θέματα που άπτονται της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, ώστε να διαφυλάσσεται η εγκυρότητα της επιστημονικής ενημέρωσης του κοινού.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής κύριο Κωνσταντίνο Τσιτινίδη στο 6944.603.215.
-