ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

15ο Πολυθεματικο Ιατρικο συμποσιο Πολεμικης Αεροποριας - 24 Φεβρουαρίου 2006

Κατηγορίες: Συνέδρια
Εικόνα Άρθρου

15ο Πολυθεματικο Ιατρικο συμποσιο Πολεμικης Αεροποριας - 24 Φεβρουαρίου 2006

15ο Πολυθεματικο Ιατρικο συμποσιο Πολεμικης Αεροποριας

Στα πλαίσια του 15ου Πολυθεματικού Ιατρικού Συμποσίου της Πολεμικής Αεροπορίας που διεξάχθηκε στο Αμφιθέατρο του 251 Γ.Ν.Α. στις 24 Φεβρουαρίου 2006, έδωσε διάλεξη ο πρόεδρος της Δ.Α.Κ.Ο. Γ. Βυθούλκας με θέμα: «Η θεωρία των Επιπέδων Υγείας». Προλόγισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ο.Ι.) Κ. Τσιτινίδης, που αναφέρθηκε στη ζωή, το έργο και τη διεθνή αναγνώριση του Γιώργου Βυθούλκα.

Ο Γ. Βυθούλκας, αφού ευχαρίστησε την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, επισήμανε πως η ομοιοπαθητική διαφέρει στη θεραπευτική μέθοδο και όχι στην προσέγγιση του ασθενή (ιστορικό, κλινικός και εργαστηριακός έλεγχος). Ο ομοιοπαθητικός ιατρός είναι υποχρεωμένος να πάρει πληρέστερο ιστορικό γιατί η ομοιοπαθητική δε χωρίζεται σε ειδικότητες, βλέπει τον άνθρωπο σαν ένα σύνολο που έχει νόηση, συναίσθημα και σώμα με ιεράρχηση μεταξύ τους.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στη θεωρία των Επιπέδων Υγείας και πώς αυτά σχετίζονται με την εμφάνιση και τη συχνότητα οξέων και χρόνιων νόσων. Έφερε παραδείγματα από εμπειρίες προσωπικές αλλά και πολλών άλλων ιατρών για την εμφάνιση χρονίων ή βαθύτερων παθήσεων μετά από καταπιεστικές θεραπείες σε οξείες ή επιφανειακές ασθένειες. Ευχήθηκε να δοθεί στο μέλλον η ευκαιρία να συζητηθούν αυτά τα θέματα εκτενώς, αφού ο χρόνος της διαλέξεωε ήταν πολύ λίγος για ένα θέμα που ενδιαφέρει την ιατρική κοινότητα.

Η επιτυχημένη παρουσίαση ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Σ.Κυβέλλου, ιατρού, Γρ. Έρευνας της Διεθνούς Ακαδημίας Κλασσικής Ομοιοπαθητικής για την πορεία του ερευνητικού προγράμματος στο Ιατρείο Κεφαλαλγίας του Γεν. Κρατ. Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, την έρευνα σε διεθνές επίπεδο και τις δημοσιεύσεις σε ιατρικά και επιστημονικά περιοδικά που μπορεί να μην αναφέρονται άμεσα στην ομοιοπαθητική, αλλά επιβεβαιώνουν τους νόμους και τις αρχές της.




-