ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Hydrastis Canadensis

Κατηγορίες: Ομοιοπαθητικά Φάρμακα
Εικόνα Άρθρου
Παράγεται από το φυτό υδραστίδα (υδραστίς η καναδική). Ως ομοιοπαθητικό φάρμακο χρησιμοποιείται σε λοιμώξεις με παχύρευστες γλοιώδεις (κολώδεις) εκκρίσεις, ιδίως του ανωτέρου αναπνευστικού (ρινίτιδες, φαρυγγίτιδες, ιγμορίτιδες, κλπ). Συχνά συγχέεται με το Kali Bichromicum, το οποίο ενδείκνυται συχνότερα. Ολοι οι βλενογόννοι επηρεάζονται από το Hydrastis, ιδίως αυτοί του αναπνευστικού συστήματος. Γαστρίτιδα, Ιγμορίτιδα. Καταρροή σε λάρυγγα, στομάχι, μήτρα, ουρήθρα που χαρακτηρίζεται από αυτή την κολώδη παχύρευστη έκκριση. Δραστικό ιδίως σε μεγάλης ηλικίας άτομα, καχεκτικά, που κουράζονται εύκολα. Σε ευλογιά, καρκίνο, καρκινωματώδεις καταστάσεις όπου ο πόνος είναι το κυρίαρχο σύμπτωμα.

Σημείωση: οι παραπάνω πληροφορίες για το ομοιοπαθητικό φάρμακο Hydrastis Canadensis είναι καθαρά ενδεικτικές, προς πληροφόρηση των ασθενών για τη φύση του φαρμάκου. Δεν συνιστάται να παίρνετε ομοιοπαθητικά φάρμακα χωρίς την καθοδήγηση ομοιοπαθητικού γιατρού.

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για το ομοιοπαθητικό φάρμακο Hydrastis Canadensis: συμβουλευτείτε τον ομοιοπαθητικό γιατρό σας-