ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Γρίπη των πτηνών - μια άλλη άποψη

Κατηγορίες: Γρίπη
Εικόνα Άρθρου

Γρίπη των πτηνών - μια άλλη άποψη

Γρίπη των πτηνών - η άποψη του Γ. Βυθούλκα

    Καταλαβαίνουμε πραγματικά το πρόβλημα ?


    Πρέπει να θέσουμε μια σειρά ερωτήσεων:

    Βήμα 1
  • Καταλαβαίνουμε τι συνέβει όταν ξέσπασε η πανδημία του 1918 ?
  • Καταλαβαίνουμε γιατί δεν έχει εμφανιστεί μια παρόμοια πανδημία από τότε ?
  • Υπήρξαν κάποιες συμπτώσεις ή περιβαλλοντικοί παράγοντες που επέτρεψαν στην πανδημία να εμφανιστεί το 1918 τους οποίους δεν γνωρίζουμε ?
  • Υπήρξαν κάποιες καιρικές συνθήκες ή κάποιες άλλες συνθήκες που συνετέλεσαν στην εμφάνιση της πανδημίας του 1918 ?

    Μόνο εάν κατανοήσουμε τον μηχανισμό και τις αιτίες τέτοιων πανδημιών θα μπορέσουμε να πάρουμε προφυλακτικά μέτρα.
    Αυτή τη στιγμή πρέπει να δεχτούμε την αδυναμία μας να κατανοήσουμε τα πραγματικά αίτια ή την πολυπλοκότητα του θέματος. Δεν είναι σοφό να προσπαθούμε απεγνωσμένα και βεβιασμένα να παράγουμε ένα νέο εμβόλιο, θεωρώντας ότι αυτή θα είναι η λύση.

    Βήμα 2
  • Καταλαβαίνουμε γιατί νέες μεταλλάξεις των ιών εμφανίζονται συνέχεια ?
  • Συνειδητοποιούμε ποιά είναι η δική μας συμβολή σε αυτή την επικίνδυνη κατάσταση των συνεχών μεταλλάξεων των ιών ?

    Μέχρις στιγμής 15 τύποι ιού της γρίπης έχουν αναγνωριστεί και ο πιο επικίνδυνος φαίνεται να είναι ο H5N1 ο οποίος αναγνωρίστηκε το 1997.

     

  • Καταλαβαίνουμε τις πολύπλοκες διαδικασίες οι οποίες λαμβάνουν μέρος πριν μια μορφή του ιού οριμάσει ώστε να μπορέσουμε να την αναγνωρίσουμε ?
  • Ξέρουμε εάν αυτή τη στιγμή νέοι ιοί δημιουργούνται μέσα στις πρωτεϊνικές δομές μας οι οποίες θα εκδηλωθούν τους επόμενους μήνες ή χρόνια και μόνο τότε θα μπορέσουν να αναγνωριστούν ?

     

    Το μόνο για το οποίο μπορούμε να είμαστε σίγουροι είναι ότι έχουμε παρέμβει με δυνατά χημικά φάρμακα στην πολύπλοκη αλυσίδα του ανοσοποιητικού συστήματος των ζώντων οργανισμών σε τέτοιο βαθμό ώστε έχουμε προκαλέσει χάος στο ανοσοποιητικό σύστημα των ζωντανών οργανισμών.

    Βήμα 3

  • Είναι αληθές ότι επί πολλά χρόνια τα κοτόπουλα και οι γαλοπούλες στις φάρμες μαζικής εκτροφής έχουν λάβει υπερβολικά φάρμακα ?
  • Είναι αλήθεια ότι ιοί και μικρόβια, βακτήρια, μύκητες και γενικά όλοι οι νοσογόνοι παράγοντες είναι δυνατόν να μεταλλαγούν κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες ?
  • Είναι αλήθεια ότι αυτές οι μεταλλάξεις λαμβάνουν μέρος κάτω από την πίεση του ανοσοποιητικού συστήματος από τα χημικά φάρμακα ?
  • Είναι αλήθεια ότι έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις σε φάρμες εκτροφής πουλερικών με χιλιάδες θανάτους όπου τα κουφάρια των πουλερικών έχουν συχνά απορριφθεί στο ανοιχτό περιβάλλον χωρίς καμία προφύλαξη ?

    Σε όλες αυτές τις ερωτήσεις η απάντηση είναι ένα ξεκάθαρο: ΝΑΙ.

    Ο λάθος τρόπος σκέψης

    Υπάρχουν πολλές ερευνητικές εργασίες που δείχνουν ότι κάτι ήταν στραβό με τις υποθέσεις του ότι εάν σκοτώναμε τους ιούς ή τα βακτήρια με χημικά φάρμακα όλα θα ήταν εντάξει.
    Υπάρχουν έρευνες που αποδυκνείουν ότι αυτή η ιδέα ίσως ήταν λάθος, αλλά τι έχει γίνει με αυτές τις πληροφορίες ?
    Αντί να σταματήσουμε και να βρούμε μία πιθανή απάντηση συνεχίσαμε με το λάθος τρόπο σκέψης. Προσπαθήσαμε να σκοτώσουμε τους ιούς και τα βακτηρίδια αντί να δυναμώσουμε το ανοσοποιητικό σύστημα των ζώντων οργανισμών..

    Εκτός και αν αυτές οι ερωτήσεις απαντηθούν, θα βαδίζουμε στο σκοτάδι, εάν όχι μέσα στο χάος, ιδεών και υποθέσεων και θα λαμβάνουμε επιφανειακά μέτρα τα οποία μάλιστα ίσως κάνουν την κατάσταση χειρότερη, αντί να την βελτιώνουν. Η σημερινή υστερία μπορεί να λάβει αφάνταστες διαστάσεις και ίσως χρειαστεί όλα τα πτηνά του πλανήτη να θανατωθούν για να μπορέσουν να επιβιώσει το ανθρώπινο είδος. Αυτό που δεν κατανοούμε είναι ότι οι άνθρωποι θα εξαφανιστούν πρώτοι, καθώς οι ιοί είναι πιο δυνατοί και πιο χρήσιμοι για τη συνέχιση της ζωής στη γη!

    Μερικά αποκαλυπτικά γεγονότα

    Για να λύσουμε ένα τέτοιο πρόβλημα όπως μια πανδημία που αρχίζει από τα πουλερικά πρέπει να αρχίσουμε από τις συνθήκες υγιεινής σε τέτοιες φάρμες εκτροφής πουλερικών και να ανακαλύψουμε πως τέτοια μέτρα εφαρμόσθηκαν και συγκεκριμένα τί είδους χημικά φάρμακα χρησιμοποιήθηκαν και πως αυτά τα φάρμακα επιρρέασαν και τροποποίησαν το ανοσοποιητικό σύστημα των πουλερικών στις φάρμες εκτροφής.

    Πρέπει να καταλάβουμε γιατί ένας τύπος φαρμακευτικής αγωγής που ήταν τόσο δυνατός αρχικά, τελικά κατέληξε να είναι σχεδόν αναποτελεσματικός ή επιβλαβής. Γιατί χρειαζόμαστε συνεχώς νέα είδη φαρμάκων για να αντιμετωπίσουμε ασθένειες σε αυτές τις φάρμες ?

     

    Πολλές φωνές έχουν ακουστεί που υποστηρίζουν τις εναλλακτικές λύσεις όπως οικολογικές φάρμες όπου τα ζώα θεραπεύονται με περισσότερο φυσικά μέσα και με την ομοιοπαθητική, αλλά οι κυβερνήσεις και οι αρχές δεν έχουν δώσει την δέουσα προσοχή που αξίζουν.

    Πρέπει να δώσουμε απαντήσεις στο γεγονός ότι τα πρόσφατα χρόνια όταν η μαζική παραγωγή πουλερικών σε φάρμες πούλαγε τα νεαρά εκκολαπτώμενα κοτόπουλα και γαλοπούλες στους κατοίκους των χωριών, τα περισσότερα από αυτά τα νεαρά πτηνά πέθαναν μέσα σε μία περίοδο 20 ημερών από την παράδοσή τους.

    Ο λόγος ήταν ότι τα νεαρά πτηνά ελάμβαναν μεγάλες ποσότητες χημικών φαρμάκων αλλά μόλις τα πήραν οι χωρικοί και σταμάτησαν την αγωγή τους, οι πτωχοί οργανισμοί αυτών των κοτόπουλων και γαλοπούλων κατάρρευσαν εντελώς και σχεδόν όλα πέθαναν πολύ σύντομα. Το σύνδρομο αυτό δεν είναι διαφορετικό από το HIV στους ανθρώπους. Τα κοτόπουλα πέθαιναν από ένα είδος Συνδρόμου Ανεπάρκειας του Ανοσοποιητικού Συστήματος.

    Αυτός είναι ο λόγος που τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι των χωριών αποφάσισαν να εκτρέφουν τα δικά τους κοτόπουλα, να επωάζουν και να εκκολάπτουν αυγά και ακόμα να τα κρατάνε μέσα στα σπίτια τους για να μένουν ζεστά. Μια ολόκληρη βιομηχανία έχει αναπτυχθεί με μικρές οικογενειακές μηχανές εκκόλαψης. Αυτά τα κοτόπουλα μένουν ζωντανά και υγιή για πολλά χρόνια χωρίς κανένα χημικό φάρμακο.

    Με τις πληροφορίες που έχουμε μέχρις στιγμής μπορούμε να καταλήξουμε σε διάφορα συμπεράσματα

    1. Οτι μία πανδημία δεν θα εμφανιστεί εάν υπάρχουν σποραδικές περιπτώσεις μόλυνσης εκτός και αν οι παγκόσμιες πλανητικές συνθήκες καιρού είναι τέτοιες που συντελούν στην εξάπλωση. Δεν ξέρουμε πότε θα συμβεί αυτό. Εάν δεν ίσχυε αυτό, θα είχαμε μία πανδημία κάθε χρόνο.
    2. Σε κάθε περίπτωση, επιδημίες γρίπης θα συνεχίσουν να εμφανίζονται κάθε χρόνο αλλά είναι πάντα περιορισμένου αριθμού και σε περιορισμένες περιοχές.
    3. Εάν η πανδημία εμφανιστεί, θα επιρρεάσει περισσότερο τους νέους και τους υγιείς ανθρώπους και κυρίως αυτούς που ζουν στην Ανατολη. Μέχρις στιγμής αυτοί οι άνθρωποι που μένουν στην Ανατολή δεν έχουν εμβολιαστεί σε μεγάλο βαθμό, στο βαθμό που οι άνθρωποι του Δυτικού πληθυσμού έχουν εμβολιαστεί. Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά είναι η πτώση του επιπέδου υγείας που παρέχει την προστασία.
    4. Με το να υπονομεύουν την ίδια την υγεία τους με τους συνεχείς εμβολιασμούς και τα χημικά φάρμα, ο δυτικός πληθυσμός προστατεύεται από την ανάπτυξη οξέων ασθενειών με υψηλό πυρετό οποιουδήποτε τύπου (προδιαθέτοντας όμως προς σοβαρές χρονιότερες ασθένειες)
    5. Ακόμα και αν μία πανδημία ξεσπάσει, δεν θα επιρρεάσει ένα μεγάλο μέρος του δυτικού πληθυσμού, γιατί οι περισσότεροι έχουν ήδη βλάψει την υγεία τους σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Τέτοιοι άρρωστοι δυτικοί άνθρωποι θα δράσουν στην πραγματικότητα ως φορείς για την εξάπλωση της ασθένειας.
    6. Εάν η πηγή των μεταλλάξεων προκαλείται μέσα στις φάρμες εκτροφής των πουλερικών, τότε τα πρώτα μέτρα θα ήταν να βελτιωθεί η υγεία σε αυτές τις φάρμες εκτροφής, δηλαδή να αντιμετωπίζονται με περισσότερο φυσικά μέτρα. Καθώς ο κύριος σκοπός της Ομοιοπαθητικής είναι να βελτιωθεί το αμυντικό σύστημα των ζωντανών οργανισμών, έτσι θα είναι η ομοιοπαθητική ο κατάλληλος τρόπος αντιμετώπισης.
    7. Είναι πεποίθησή μας ότι εάν η ομοιοπαθητική γενικά υοθετηθεί στις φάρμες εκτροφής, θα αποδειχθεί πολύ ανώτερη σε αποτελέσματα από κάθε άλλη αντι-ιική αγωγή που έχει εφαρμοσθεί μέχρι σήμερα.




-