ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

CLIFICOL - Αρχείο συγκέντρωσης Κλινικών Ομοιοπαθητικών δεδομένων

Κατηγορίες: Χωρίς Κατηγορία
Εικόνα Άρθρου

CLIFICOL - Homeopathic Clinical File data collection

CLIFICOL - Homeopathic Clinical File data collection

Η Ευρωπαϊκή επιτροπή για τπν Ομοιοπαθητική (ECH) σε συνεργασία με τις εθνικές εταιρείες Ομοιοπαθητικής Ιατρικής έχει σχεδιάσει μια διευρωπαϊκή μελέτη της αξίας τπς Ομοιοπαθητικής θεραπευτικής πράξης στη φροντίδα υγείας του πληθυσμού των Ευρωπαϊκών χωρών που θα συμμετέχουν στη μελέτη αυτή.

Πρέπει να σπμειωθεί ότι για πρώτη φορά επιχειρείται κάτι τέτοιο, κάτι το οποίο αν τελικά πραγματοποιηθεί, θεωρούμε ότι θα αποτελέσει κομβικό σημείο στη διαδικασία ανέλιξης της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής και ένταξης της στα επίσημα εθνικά συστήματα παροχής υγείας. Στη μελέτη αυτή πρόκειται να συμμετέχουν 20 Ευρωπαϊκές χώρες και συνολικά 41 4 Ομοιοπαθητικοί ιατροί. Η Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής συμμετέχει και στηρίζει αυτήν την προσπάθεια και σύμφωνα με το σχεδιασμό της μελέτης θα συμμετέχουμε με 5 Ομοιοπαθητικούς ιατρούς.

Το Ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα έχει υποβληθεί για χρηματοδότηση στην αρμόδια διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου δυστυχώς συναντώνται, ως άλλωστε αναμενόταν, αρκετές δυσκολίες...

Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά και ότι τελικά η Ομοιοπαθητική θα βγει ενισχυμένη από όλη αυτή την προσπάθεια, κυρίως για το καλό των πασχόντων συνανθρώπων μας που έτσι θα αποκτήσουν πιο εύκολη πρόσβαση σε μια φυσική, αβλαβή και ιδιαίτερα αποτελεσματική θεραπευτική μέθοδο όπως είναι η Ομοιοπαθητική.

Γρηγόρης Μαρίνης
Ιατρός - Ομοιοπαθητικός
-