ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Διαδικτυακή Ημερίδα για το κοινό

Κατηγορίες: Χωρίς Κατηγορία
Εικόνα Άρθρου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

"Ομοιοπαθητική Ιατρική και υγιές ανοσοποιητικό σύστημα"

 

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021, ώρα 10 π.μ.-12.00 μ.μ.

10:00    Εισαγωγική ομιλία και καλωσόρισμα από τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής. Δημοσθένης Παπαμεθοδίου Ιατρός, Νευρολόγος, Ομοιοπαθητικός   

10:15    Η διεθνής ομοιοπαθητική ιατρική κοινότητα. Ελευθέριος Ταπάκης, Ιατρός, Ομοιοπαθητικός.

10:30    Η βασική ενίσχυση και θωράκιση της υγείας με την Ομοιοπαθητική. Η Ψυχο-νευρο-ανοσολογία μας δίνει το κλειδί. Σπύρος Κυβέλλος. Ιατρός Γενικής Ιατρικής, Ομοιοπαθητικός.

10:50    Πόσο βοηθά η Ομοιοπαθητική το ανοσοποιητικό μας σύστημα; Σωτήρης Μποτής. Γενικός Ιατρός. Ομοιοπαθητικός.

11:10    Οι προοπτικές της κλινικής ομοιοπαθητικής έρευνας στον ακαδημαϊκό χώρο Γεώργιος Σαμούτης. Κλινικός Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Κλινικός Διευθυντής Ιατρικού Κέντρου Απόστολος Λουκάς, Λευκωσία, Κύπρος. Πρόεδρος Διεθνούς Ινστιτούτου Συμπονετικής Φροντίδας. 

11:30    Στοχευμένη Ομοιοπαθητική Ιατρική, επιγονιδίωμα και βέλτιστη ανοσορρύθμιση. Ιωάννης Γιαννιός. Καθηγητής Μεταφραστικής Ογκολογίας. Πρόεδρος του Μεταπτυχιακού Τμήματος Γονιδιακής Ιατρικής και Υγείας, Πανεπιστήμιου Νοτίου Ουαλίας, Ηνωμένο Βασίλειο. Ιδρυτής και Πρόεδρος Εταιρίας Μοριακής και Γονιδιωματικής Ιατρικής και Έρευνας.   

 

Η πλατφόρμα για την παρακολούθηση της Ημερίδας είναι στο πρόγραμμα Zoom και θα ανοίξει στις 9:30 π.μ. Παρακαλούμε κάνετε κλικ εκείνη την ώρα στον ακόλουθο σύνδεσμο https://zoom.us/j/93045120429. Επίσης η ημερίδα θα αναμεταδίδεται ζωντανά μέσω Youtube στον σύνδεσμο https://youtu.be/i3h3lEZsAUI.

Προτρέπουμε τους ακροατές για προαιρετική εισφορά στην έρευνα για τη ομοιοπαθητική της τάξεως των 10 ευρώ στο λογαριασμό 

Τράπεζας Πειραιώς: GR43 0172 0760 0050 7608 8092 249.

 

Διοργάνωση: Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής

Αγαπητοί μας φίλοι της Ομοιοπαθητικής, αγαπητοί συνάδελφοι.

Σε κάθε μας επικοινωνία με την Ιατρική επιστημονική κοινότητα, επικαλούμαστε βιβλιογραφικές πηγές έρευνας για την Ομοιοπαθητική. Και πάντα στο επίμαχο θέμα της ποιότητας και της ποσότητας των μελετών, τίθεται το ερώτημα:  Ποιος θέλει και μπορεί να χρηματοδοτήσει την έρευνα για την Ομοιοπαθητική; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι δύσκολη και πολύπλοκη και αυτό οφείλεται σε μία βαθιά και πάγια αλήθεια: Στην Κλασσική Ομοιοπαθητική του Hahnemann, που έχει και τα αρτιότερα και μόνιμα αποτελέσματα, το τελικό ζητούμενο είναι η πλήρης ίαση και η μέγιστη δυνατή αποκατάσταση της υγείας του ασθενούς και όχι η συνεχής χρήση φαρμάκων. Όσο και να είναι παράξενο αυτό, ευθέως μπορούμε να πούμε ότι συμβατικά η συνεχής θεραπεία χρηματοδοτείται πιο εύκολα από την  ίδια την  ίαση.

Στην παρούσα φάση καλούμαστε να ανταποκριθούμε στην εξής ερευνητική πρόκληση: Να διερευνήσουμε την ευεργετική δράση της Ομοιοπαθητικής στο ανθρώπινο γονιδίωμα και επιγονιδίωμα, πιστοποιώντας με σύγχρονες καινοτόμες μεθόδους την αντιστοιχία της κλινικής βελτίωσης του ασθενούς.

Σας προσκαλούμε όλους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, συμμετέχοντας στις πιο πάνω διαδικτυακές εκδηλώσεις. Θα ενημερωθούμε για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας με πολύ σημαντικές εισηγήσεις  και παράλληλα θα καταφέρουμε μία αυτό-χρηματοδότηση για την έρευνα στην Ομοιοπαθητική, ανεξάρτητη αλλά και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, του ιατρικής εταιρείας που από το 1971 στηρίζει ανελλιπώς την ορθή άσκησή της στην Ελλάδα.

 

Διαδικτυακό σεμινάριο για Ομοιοπαθητικούς ιατρούς, οδοντίατρους και φαρμακοποιούς

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021, ώρα 15.00μμ – 17.40.μμ

«Παρουσίαση, ανάλυση και παρακολούθηση δύσκολων περιστατικών με χρόνιες παθολογίες»

Συμβολή στην έρευνα από τους Ομοιοπαθητικούς ιατρούς, οδοντίατρους και φαρμακοποιούς: 50 ευρώ

Παρουσίαση ενδιαφερόντων περιστατικών από τους ομοιοπαθητικούς ιατρούς

15:00 Ταπάκης Ελευθέριος

15:15 Αικατερίνη Αντωνίου    

15:40 Ιωάννης Κωνσταντάρας 

16:05 Ιωάννης Ελευθεριάδης 

16:30 Κωνσταντίνος Τσιτινίδης

17:55 Λεωνίδας Βελόπουλος

17:10 Βασίλειος Φωτιάδης

18:30 Γενική συνέλευση ΕΕΟΙ   

 

Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου θα πρέπει να κάνετε εγγρραφή στον εξής σύνδεσμο:

https://zoom.us/meeting/register/tJcsde6gqzIiHtwlQFt2Sn0oThTTZ9PjT4S6

Αφού εγγραφείτε θα λάβετε μήνυμα επιβεβαίωσης με τον προσωπικό σας σύνδεσμο συμμετοχής τον οποίο θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε από τις 14:30 προκειμένου να εισαχθείτε στο διαδικτυακό σεμινάριο.

Το κόστος της Ημερίδας ανέρχεται στα 50€ για τους Ιατρούς, Οδοντιάτρους, και Φαρμακοποιούς.

Κατάθεση στον αριθμό λογαριασμού της Τράπεζας Πειραιώς: GR43 0172 0760 0050 7608 8092 249

 



-