ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Εκλογές Ιατρικών Συλλόγων (ΙΣΑ, ΠΙΣ, ΙΣΠ) και Ομοιοπαθητικοί γιατροί, 2008

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις
Εικόνα Άρθρου

Υποψήφιοι της ΕΕΟΙ στις Εκλογές Ιατρικών Συλλόγων
1 & 2 Ιουνίου 2008

Ανεξάρτητη Ιατρική Κίνηση και εκλογές ΙΣΑ, ΠΙΣ Προβεβλημένοι και ικανοί Ομοιοπαθητικοί Ιατροί μέλη της Ε.Ε.Ο.Ι. δίνουν τον αγώνα στο ψηφοδέλτιο της Α.Ι.Κ. (Ανεξάρτητη Ιατρική Κίνηση) για ένα καλύτερο μέλλον της Ομοιοπαθητικής ιατρικής στην χώρα μας (1 και 2 Ιουνίου 2008, στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου).

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ της Ε.Ε.Ο.Ι. σε ΙΣΑ και ΠΙΣ με την
Ανεξάρτητη Ιατρική Κίνηση (ΑΙΚ)

ΜΠΟΤΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΙΣΑ
ΠΑΠΑΜΕΘΟΔΙΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣΙΣΑ
ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣΙΣΑ
ΤΣΑΜΗΣ ΝΙΚΟΣΙΣΑ

ΒΑΘΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΠΙΣ
ΓΑΡΖΩΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΠΙΣ
ΖΗΝΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΙΣ
ΜΑΡΙΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΙΣ
ΤΑΒΟΥΞΟΓΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ ΠΙΣ
ΤΣΑΜΗΣ ΝΙΚΟΣΠΙΣ
ΤΣΙΤΙΝΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΙΣ

ΚΟΚΚΟΡΗ ΜΑΡΙΑ - ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΗ ΕΥΓΕΝΙΑ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ
ΔΡΙΒΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ
ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ

Για τα αποτελέσματα των εκλογών διαβάστε την παρακάτω σελίδα:
Η Ομοιοπαθητική στο Δ.Σ. του ΙΣΑ και του ΠΙΣ, 2008.

Οδηγίες για την ψηφοφορία

  • Δικαίωμα ψήφου έχουν ΜΟΝΟ όσοι έχουν ανανεώσει την εγγραφή έτους 2008 μέχρι και 16/5/2008.

  • Η ΙΑΤΡΙΚΗ και ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ταυτότητα είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ.

    Ολυμπιακό Στάδιο ΟΑΚΑ Οι εκλογές θα διεξαχθούν στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών «Σπύρος Λούης» (Ο.Α.Κ.Α.), ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΥΛΗ, Είσοδος Α’, όπου θα στεγαστεί το σύνολο των εκλογικών τμημάτων.

    Η πρόσβαση με Ι.Χ. προς το Ολυμπιακό Στάδιο γίνεται από τη Λεωφόρο Κηφησίας. Στο χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου υπάρχει μεγάλος χώρος στάθμευσης. Πρόσβαση με Η.Σ.Α.Π. (Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο), σταθμός ΕΙΡΗΝΗ

    Η ψηφοφορία αρχίζει με την ανατολή του ηλίου (6:04 π.μ.) και λήγει με τη δύση του ηλίου (20:42 μ.μ. την Κυριακή 1/6/2008 και 20:43 τη Δευτέρα 2/6/2008).

    Υπάρχουν τέσσερα ψηφοδέλτια, για:

    1. Διοικητικό Συμβούλιο (χρώμα λευκό). Σταυροί μέχρι 17 (δέκα εφτά). Σταυρό χρειάζεται και ο υποψήφιος ΠΡΟΕΔΡΟΣ.
    2. Εκπρόσωποι για τον ΠΙΣ (χρώμα κίτρινο). Σταυροί μέχρι 30 (τριάντα). Σταυρό χρειάζεται και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου.
    3. Πειθαρχικό Συμβούλιο (χρώμα κόκκινο). Σταυροί μέχρι 6 (έξι) για τα τακτικά και μέχρι 6 (έξι) για τα αναπληρωματικά Μέλη. Δεν χρειάζονται σταυρό ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου.
    4. Εξελεγκτική Επιτροπή (χρώμα μπλε). Σταυροί μέχρι 3 (τρία) για τα τακτικά και μέχρι 3 (τρία) για τα αναπληρωματικά Μέλη.

    Εκλογές ιατρικών συλλόγων και ομοιοπαθητικοί ιατροί, 2008

    Ανεξάρτητη Ιατρική Κίνηση και εκλογές ΙΣΑ, ΠΙΣ Η ΕΕΟΙ στηρίζει στις επικείμενες εκλογές των Ιατρικών Συλλόγων (1-2 Ιουνίου 2008) τη μη-κομματική Ανεξάρτητη Ιατρική Κίνηση (ΑΙΚ). Η συνεργασία αποδείχθηκε επιτυχής και θα συνεχιστεί και θα δοκιμαστεί και μετά την εκλογική διαδικασία. Οι θέσεις της ΕΕΟΙ ακούστηκαν στο ΔΣ του ΙΣΑ όπου δόθηκε μάχη για την υπεράσπιση του master στην Ομοιοπαθητική του Παν. Αιγαίου. Υπήρξαν αντιδράσεις από μέλη του ΔΣ λόγω άγνοιας και από εκπρόσωπο του πατριωτικού χώρου που βρήκε την ευκαιρία να σηκώσει το λάβαρο της «πρωτοπορίας» από τη μία μαχόμενος την πρώτη προσπάθεια ακαδημαϊκής αναγνώρισης της Ομοιοπαθητικής στην Ελλάδα και από την άλλη «προστατεύοντας» ως νέος πατερούλης τους καημένους τους γιατρούς που εξαπατούνται από το πονηρό Πανεπιστήμιο.
    Δυστυχώς τα μεγαλύτερα προβλήματα προήλθαν από πρώην μέλη της ΕΕΟΙ που αναζητούν την αποκλειστικότητα στην εκπροσώπηση της Ομοιοπαθητικής και στην ομοιοπαθητική εκπαίδευση και που έβαζαν τρικλοποδιές στέλνοντας επιστολές στο ΔΣ δήθεν για την αναγνώριση της Ομοιοπαθητικής ή προσπαθώντας να μη δημοσιευθεί άρθρο για την Ομοιοπαθητική στο περιοδικό του ΙΣΑ.

    Η εκπαίδευση στην ομοιοπαθητική και ο θεσμικός ρόλος του ΙΣΑ

    του Νίκου Τσάμη, Γενικού Ιατρού, Διδάκτορος Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλους ΕΕΟΙ

    Η ομοιοπαθητική αποτελεί πλέον μια πραγματικότητα στην πατρίδα μας. Εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν επιλέξει τα τελευταία χρόνια τη συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδο κυρίως σε χρόνιες καταστάσεις. Το επίπεδο της ασκούμενης ομοιοπαθητικής είναι υψηλό χάρη στις προσπάθειες της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (ΕΕΟΙ) που από την ίδρυσή της το 1971 εκφράζει το σύνολο των ομοιοπαθητικών γιατρών επιστημονικά και συνδικαλιστικά. Η ΕΕΟΙ και παλαιότερα το Κέντρο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, είχαν αναλάβει το έργο της εκπαίδευσης των νέων γιατρών σ'αυτή τη θεραπευτική μέθοδο κυρίως με την εθελοντική προσφορά των παλαιότερων μελών της. Η εκπαίδευση, θεωρητική και πρακτική, ολοκληρώνεται τουλάχιστον σε τρία χρόνια. Τα πρώτα χρόνια το συγκεκριμένο μοντέλο φαινόταν να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ανάπτυξης της Ομοιοπαθητικής αλλά και τις απαιτήσεις της Δημόσιας Υγείας. Ο αριθμός των γιατρών ήταν μικρός, η ζήτηση για υπηρεσίες ομοιοπαθητικής θεραπευτικής περιορισμένη και ο χώρος ανοχύρωτος θεσμικά αλλά ελεγχόμενος ως προς την ποιότητα των υπηρεσιών από την ΕΕΟΙ. Ομως, περνώντας οι δεκαετίες προέκυψαν προβλήματα. Αυξήθηκε η ζήτηση για ομοιοπαθητική θεραπεία ενώ προέκυψαν αυτόκλητοι «φορείς» εκπαίδευσης που εκπαιδεύουν ακόμη και μη γιατρούς! Η απουσία ενός κανονιστικού πλαισίου που θα διέπει την εκπαίδευση των γιατρών στην ομοιοπαθητική αλλά και τις συνθήκες που η ομοιοπαθητική ασκείται, δημιουργεί ζητήματα που επηρεάζουν αρνητικά την Δημόσια Υγεία και την εικόνα μιας ευνομούμενης πολιτείας.

    Ένα πρώτο βήμα για τη θεραπεία αυτής της κατάστασης θα μπορούσε να είναι η ανάληψη από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ) της αιγίδας των εξετάσεων των νέων γιατρών στην Ομοιοπαθητική που διενεργεί περιοδικά η ΕΕΟΙ. Αντίστοιχη πρακτική έχει υιοθετηθεί και από Ιατρικούς Συλλόγους του εξωτερικού (Αυστρίας, Γερμανίας, Βελγίου, Ελβετίας κ.α.). Εξ' άλλου ο ΠΟΥ πρόσφατα προέτρεψε τις κυβερνήσεις και τους υγειονομικούς φορείς να ενσωματώσουν την ομοιοπαθητική στα συστήματα υγείας και βέβαια αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς τον έλεγχο του επιπέδου και των συνθηκών άσκησής της. Τονίζεται ότι στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στην κλασσική ομοιοπαθητική που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Αιγαίου η πρακτική άσκηση των μεταπτυχιακών φοιτητών οργανώνεται από την ΕΕΟΙ.

    Ίσως ήρθε η ώρα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών να αγκαλιάσει τους συναδέλφους που ασκούν αυτή την εναλλακτική θεραπευτική μέθοδο και να συμβάλλει στο ξεκαθάρισμα του θολού τοπίου αυτού του χώρου θέτοντας την αιγίδα του στις εξετάσεις της ΕΕΟΙ.




  • -