ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Κόστος - Τιμές των ομοιοπαθητικών φαρμάκων και επισκέψεων σε γιατρούς

Κατηγορίες: Ομοιοπαθητική
Εικόνα Άρθρου

Κόστος - Τιμές των ομοιοπαθητικών φαρμάκων

Κόστος - Τιμές των ομοιοπαθητικών φαρμάκων

Σε γενικές γραμμές, το κόστος των ομοιοπαθητικών φαρμάκων ανά μήνα για ένα ασθενή μέσης υγείας, είναι περίπου 20 (είκοσι) ευρώ.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα πωλούνται συνήθως είτε σε κάψουλες (capsules), είτε σε σφαιρίδια (pills), σκόνη και υγρή μορφή. Οι κάψουλες μπορεί να περιέχουν είτε σκόνη, είτε globules (πολύ μικρά σφαιρίδια). Τα globules πωλούνται και σε φιαλίδια. Τα globules σε φιαλίδιο και η υγρή μορφή, είναι η πιο οικονομικές μορφές για επαναλαμβανόμενες δόσεις. Το κόστος είναι το ίδιο για όλα τα φάρμακα, η τιμή τους αλλάζει σύμφωνα με τη δυναμοποίηση, την ποσότητα και τη μορφή (capsules, pills, ή άλλη).

ομοιοπαθητικά φάρμακα - pills

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα ανήκουν στην κατηγορία των γαληνικών σκευασμάτων. Οι τιμές μπορεί να διαφέρουν μερικώς στα κατά τόπους φαρμακεία, αναλόγως τον προμηθευτή, κτλ.

Για το ακριβές κόστος των ομοιοπαθητικών φαρμάκων μπορείτε να επικοινωνήστε με τον ΕΟΦ (Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, τηλέφωνο 210.6507200, www.eof.gr).

 

Βιταμίνες, συμπληρώματα διατροφής

Βιταμίνες, συμπληρώματα διατροφής

Η ομοιοπαθητική θεραπεία επιτυγχάνεται μέσω των ομοιοπαθητικών φαρμάκων. Συμπληρώματα οποιουδήποτε είδους (βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, λιπίδια, πρωτεϊνες, ένζυμα, βότανα, κτλ) δεν έχουν καμία σχέση με την ομοιοπαθητική θεραπεία και ούτε φυσικά είναι αναγκαία, ενώ αντιθέτως επιβαρύνουν οικονομικά τον ασθενή. Συνηθέστερα συνταγογραφούνται από μη-γιατρούς.

Εάν δίνετε υπέρογκα ποσά (πχ 100, 200 ευρώ) για ομοιοπαθητικά φάρμακα ή συμπληρώματα κάθε μήνα, διαβάστε το σχετικό άρθρο για την Κλασική Ομοιοπαθητική την οποία υποστηρίζει η ΕΕΟΙ.

 

Κόστος - Τιμές επίσκεψης σε Ομοιοπαθητικό Γιατρό

Τιμές επίσκεψης σε Ομοιοπαθητικό Γιατρό

Ομοιοπαθητικοί Γιατροί Το κόστος επίσκεψης σε ένα ομοιοπαθητικό γιατρό ποικίλλει. Το 2014 οι τιμές συνήθως διαμορφώνονται από 50 - 120 ευρώ ανά επίσκεψη. Η πρώτη επίσκεψη διαρκεί συνήθως περίπου 1 έως 2 ώρες, και χρεώνεται περισσότερο από τις επόμενες, οι οποίες διαρκούν λιγότερη ώρα (συνήθως 30 - 60 λεπτά) και έχουν και μικρότερο κόστος.

Η ομοιοπαθητική θεραπεία είναι απολύτως εξατομικευμένη. Κάθε ασθενής έχει τις δικές του ανάγκες, και η θεραπεία και επισκέψεις προσαρμόζονται σε αυτές. Ετσι, η συχνότητα των επισκέψεων διαφέρει, αναλόγως του επιπέδου υγείας του ασθενούς και των παθολογικών καταστάσεων που αντιμετωπίζει. Σε γενικές γραμμές, για ένα ασθενή μέσης υγείας, η δεύτερη επίσκεψη ακολουθεί συνήθως 30-40 ημέρες μετά τη λήψη του φαρμάκου, ενώ οι επόμενες επσκέψεις, εφόσον διαπιστωθούν τα θετικά αποτελέσματα της θεραπείας, μπορούν να είναι πολύ αραιώτερες (ανά τρίμηνο, εξάμηνο, κλπ, αναλόγως των προβλημάτων υγείας του ασθενούς).
-