ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Οσφυοισχιαγίες - Αμυγδαλίτιδες

Κατηγορίες: Αμυγδαλίτιδα
Εικόνα Άρθρου

Οσφυοισχιαγίες - αμυγδαλίτιδες

Περίληψη της ομιλίας, από το 14ο Συνέδριο Ομοιοπαθητικής

Μποτής Σωτήριος, Ιατρός

Οσφυοισχιαλγίες

Από τις παθήσεις που κατ'εξοχήν είναι αποτελεσματική η ομοιοπαθητική ιατρική είναι οι οσφυοισχιαλγίες, οξειες και χρονιες. Ακομη και οταν υπάρχει ανατομική βλάβη μπορούμε να διαπιστώσουμε υποχώρηση του άλγους και βελτίωση της κινητικότητας του ασθενούς. Ετσι οι ασθενείς μπορούν να αποφύγουν την χρήση των ισχυρών αντιφλεγμονώδων φαρμάκων που είναι γνωστά για τις σοβαρές τους παρανέργειες. Πολύ συχνά έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε, ειδικά σε οξείες οσφυοισχιαλγίες, την ταχεία δράση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων και τότε τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Τα πλέον συνήθη φάρμακα είναι: belladonna, bryonia, calcarea carbonica, lycopodium, lachesis, colocynthis, sulphur, kali carbonicum, gnaphalium, tellurium και άλλα.

Στην συνέχεια θα αναφερθούμε στις ενδείξεις και τις ιδιαιτερότητές τους.

Αμυγδαλίτιδες

Οι αμυγδαλιτίδες είναι απο τις πιο συνηθησμενες οξείες καταστάσεις που συναντάμε κυρίως στα παιδιά. Είτε η λοίμωξη είναι ιογενής η μικροβιακή, πυώδης η μη, η ομοιοπαθητική είναι εξίσου αποτελεσματική εφόσον έχουμε χορηγήσει το σωστό φάρμακο.

Η ανεύρεση του σωστού φαρμάκου διευκολύνεται και επιταχύνεται πάντα με την αξιοποίηση των στοιχείων που μας δίνει ο ασθενής. Σε αυτές τις περιπτώσεις, πληροφορίες οπως η κλινική εικόνα των αμυγδαλών, η περιγραφή του πόνου, η πλευρά και οι αντιδράσεις του ασθενούς στις θερμοκρασίες των ποτών, στην κατάποση κ.α. είναι οι οδηγοί μας σε μια επιτυχή συνταγογράφηση οξείας η και χρόνιας αμυγδαλιτίδας.

Από τα κυριότερα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στις αμυγδαλίτιδες είναι: mercury solubilis, belladonna, nitric acid, hepar sulphur, lachesis, baryta carbonica, lycopodium και αλλα.

Θα αναφερθούμε στις ομοιότητες και τις διαφορές των φαρμάκων αυτών και στο πως αυτές αναδεικνύουν το σωστό φάρμακο.-