ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Τα αποτελέσματα της Ομοιοπαθητικής σε πρόβλημα τεκνοποίησης

Κατηγορίες: Γονιμότητα
Εικόνα Άρθρου

Τα αποτελέσματα της Ομοιοπαθητικής σε πρόβλημα τεκνοποίησης

Τα αποτελέσματα της Ομοιοπαθητικής σε πρόβλημα τεκνοποίησης

Γυναίκα 28 ετών, δικηγόρος, προσέρχεται στο ιατρείο τον Ιούλιο 1999 για ορμονικές διαταραχές και πρόβλημα μη σύλληψης και τεκνοποίησης από διετίας. Η γυναίκα είχε αδένωμα στην υπόφυση και πολυκυοτικές ωοθήκες, για τα οποία έπαιρνε ορμόνες και συγκεκριμένα parlodel από το 1993-1996 και norbrolac από το 1996 μέχρι την ημέρα που ήρθε στο ιατρείο. Επίσης από το 1993-1996 zynofen + adrocur και από τον Απρίλιο του 1999 septofar. To Νοέμβριο του 1998 χειρουργήθηκε για κύστη στην αριστερή ωοθήκη.

Οι γυναικολόγοι είχαν συστήσει πλέον εξωσωματική, αλλά η ίδια φοβόταν λόγω επιβαρημένης κληρονομικότητας (η μητέρα της Ca μαστού), αλλά και επειδή όλα αυτά τα έξι χρόνια έπαιρνε συνέχεια ορμόνες. Διέκοψε, λοιπόν, όλα τα φάρμακα και κατέφυγε στην Ομοιοπαθητική.

Από το ιστορικό της αναφέρεται μια μεγάλη ευαισθησία στον πόνο σε σημείο που να βάζει τα κλάματα μόλις θα δει την σύριγγα για ένεση. Φοβάται πολύ το ύψος, έχει έντονο άγχος υγείας για την ίδια και τους δικούς της, φοβάται να κάνει ακόμη και επίσκεψη σε νοσοκομείο. Είχε πολύ άγχος για το θέμα της εγκυμοσύνης, ενώ είχε πεισθεί ότι δεν πρόκειται να κάνει παιδί.

Ο κύκλος της Ε.Ρ. ήταν ανώμαλος και μετά την λήψη του zynofen ανέπτυξε και δυσμηνόρροια. Η ερωτική της επιθυμία ήταν μέτρια και η όρεξη της φυσιολογική με ιδιαίτερη επιθυμία για λεμόνι, αβγά και φρούτα (όχι πολύ ώριμα). Ενεργούνταν κάθε δύο μέρες, τα νύχια της σχιζόντουσαν , ενώ κρύωνε υπερβολικά μέχρι προ τριετίας.

Τώρα ανέχεται και το κρύο και την ζέστη αν και ιδρώνει σχετικά εύκολα. Ο ύπνος της είναι καλός. Προτιμά να ξαπλώνει στο πλάι και μπρούμυτα. Είναι οξύθυμη και φωνάζει για να ξεσπάσει. Ανοικτή ως χαρακτήρας, κοινωνική δυναμική και μάλλον σκληρή. Λατρεύει την θάλασσα, αλλά αποφεύγει τον ήλιο. Προ δεκαετίας (προτού έρθει στο ιατρείο) έκανε λέιζερ για μυρμηγκιές στα δάχτυλα. Τέλος έχει ακμή από 15ετίας, που δεν υποχώρησε με τις διάφορες θεραπείες που έκανε. Με αυτά τα στοιχεία συνταγογραφήθηκε medorrhinum I.M.

Ξαναείδα την γυναίκα μετά από 3 μήνες. Αναφέρει ότι έχει σχεδόν φυσιολογικό κύκλο, έχουν υποχωρήσει για πρώτη φορά τα σπυράκια της ακμής κατά 40%, δεν έχει πόνους στην περίοδο, δεν έχει τις σταγόνες του αίματος που είχε μια βδομάδα πριν ξεκινήσει η Ε.Ρ. της (και είχε ξεχάσει να μου το αναφέρει στην πρώτη επίσκεψη).

Επίσης είχε λιγότερα νεύρα, λιγότερο φόβο από ύψος, δεν έχει βουλιμία για λεμόνι και ξινά, αλλά έχει παρουσιασθεί ένα μικρό έκζεμα στον δεξί αντίχειρα.

Χορηγήθηκε natr-sulf 6x και ξαναείδα την γυναίκα τον Απρίλιο του 2000, όπου πανευτυχής μου δήλωσε ότι ήταν 2 μηνών έγκυος. Η εγκυμοσύνη υπήρξε άψογη και γέννησε το πρώτο της αγοράκι φυσιολογικά. Το δεύτερο αγοράκι της γεννήθηκε στις αρχές του 2004. Η ίδια είναι πολύ καλά και παραπονιέται μόνο για το έκζεμα στα δάχτυλα και τις μυρμηγκιές, που έχουν επανέλθει.

Τα αποτελέσματα της Ομοιοπαθητικής σε πρόβλημα τεκνοποίησης

Της Αικατερίνης Αντωνίου-Κεδηκγιάννη Ιατρού, από το περιοδικό Ομοιοπαθητική Ιατρική, τεύχος 35
-