ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Χαιρετισμός του Προέδρου της Ελληνικής Εταιρίας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής

Κατηγορίες: Διάφορα
Εικόνα Άρθρου

Χαιρετισμός του Προέδρου της Ελληνικής Εταιρίας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής

Χαιρετισμός του Προέδρου της Ελληνικής Εταιρίας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής

Αγαπητοί Αναγνώστες,

Εχετε στα χέρια σας εμπλουτισμένο και διευρυμένο το Ανοιξιάτικο δεύτερο τεύχος των "Ομοιονέων" που με προσωπικό κόπο και μεράκι ξεκίνησε το Δ.Σ της Ελληνικής Εταιρίας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής.

Στο ενδιάμεσο διάστημα έχουν γίνει κάποιες επαφές με τις υγειονομικές αρχές (Υπουργείο Υγείας - ΕΟΦ) για την κατοχύρωση της Ομοιοπαθητικής σαν Ιατρικής Επιστήμης, που εξασκείται μόνο από γιατρούς και συναφείς ειδικότητες (οδοντίατροι - κτηνίατροι) και για την έγκριση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων από τον ΕΟΦ (μέχρι τώρα κυκλοφορούν σαν γαληνικά σκευάσματα) και την χορήγηση τους με ιατρική και μόνο συνταγή από φαρμακοποιούς που έχουν την ανάλογη εκπαίδευση.

Ο δρόμος θα είναι μακρύς όπως φαίνεται, δεν κλονίζεται όμως η πίστη και η προσπάθεια μας.

Πρέπει κατ' αρχήν να κατοχυρωθεί ότι οι ασθενείς μας θα έχουν θεραπεία από έναν έμπειρο ομοιοπαθητικό γιατρό, που σαν γιατρός γνωρίζει τα όρια της επιστήμης του και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από έκτακτα ή παραμελημένα περιστατικά, συνεχίζει να ενημερώνεται για τα νέα επιτεύγματα της Ιατρικής αλλά και έχει δια νόμου την ευθύνη για ο,τιδήποτε συμβεί στους ασθενείς του.

Κατά δεύτερο λόγο ήλθε νομίζω η ώρα να κατοχυρωθεί ο ομοιοπαθητικός γιατρός, που παρά την «χλεύη» μερικών ανίδεων ως επί το πλείστον στο θέμα, προσφέρει τις υπηρεσίες του και έχει την ικανοποίηση της ευγνωμοσύνης των ασθενών του που τον δυναμώνουν στο μοναχικό του δρόμο.

Η Ε.Ε.Ο.Ι. στηρίζει την Ανεξάρτητη Ιατρική Κίνηση στις Εκλογές του ΙΣΑ, ΙΣΠ και ΠΙΣ. Μέλη μας είναι υποψήφιοι στις λίστες του συνδυασμού και γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια για την εκπροσώπηση μας στα συνδικαλιστικά μας όργανα. Η συμμετοχή σας στις Εκλογές μπορεί να δώσει βήμα για πραγμάτωση των στόχων που έχει θέσει εδώ και χρόνια η Ε.Ε.Ο.Ι. Ήδη ο Λάζαρος Δανιηλίδης, αντιπρόεδρος της Εταιρείας, εκλέχθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και τον συγχαίρουμε για την εκλογή του.

Επίσης, σας καλούμε να παρευρεθείτε και να συνεισφέρετε με τις απόψεις σας στην στην ιη Διεπιστημονική Ημερίδα με τίτλο: «Η χαρτογράφηση τηςΈρευνας στην Ομοιοπαθητική Ιατρική» που θα διεξαχθεί το Σάββατο ι6 Ιουλίου 200s στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στην Ερμούπολη της Σύρου.

Η προσπάθεια συνεχίζεται και σας θέλουμε όλους αρωγούς σ 'αυτήν. Υπενθυμίζω το Πανελλήνιο Συνέδριο μας στις 18-20 Νοέμβρη όπου η Επιστημονική σας συμμετοχή κρίνεται απολύτως απαραίτητη και θα ενισχύσει αποφασιστικά την όλη προσπάθεια μας.

Κ.Τσιτινίδης / Ιατρός ακτινολόγος - Ομοιοπαθητικός
Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής
-