ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Εκπαιδευση & Μαθηματα Ομοιοπαθητικης από την Ε.Ε.Ο.Ι.

Κατηγορίες: Εκπαίδευση
Εικόνα Άρθρου

Μαθήματα ομοιοπαθητικης από την Ε.Ε.Ο.Ι. 2015-2016

Μαθηματα ομοιοπαθητικης από την Ε.Ε.Ο.Ι.

Τα μαθηματα ομοιοπαθητικης (εντός Σαββατοκύριακου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από 10 π.μ. έως 4 μ.μ., από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο) μπορούν να παρακολουθήσουν γιατροι, φαρμακοποιοι, οδοντιατροι και κτηνιατροι (πτυχιούχοι και φοιτητές).

Τα μαθηματα διεξάγονται σε πολιτισμένη ατμόσφαιρα με ζωντανή διδασκαλία, σε χώρο που διαθέτει όλα τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, με προβολή slides, video και τηλεδιασκέψεις, ενώ φυσικά δίνεται η δυνατότητα συζήτησης και ερωτήσεων επί της διδακτέας ύλης.

Οι διδάσκοντες είναι το μεγάλο προσόν του εκπαιδευτικού προγράμματος, καθώς στην ΕΕΟΙ ανήκουν οι πιο έμπειροι ομοιοπαθητικοι γιατροί στην Ελλάδα, οι οποίοι καταθέτουν πείρα δεκαετιών στο ακροατήριο των σπουδαστών μας, προσφέροντας ολοκληρωμένη και σφαιρική γνώση, με τον απαραίτητο πλουραλισμό.

Ευρωπαϊκής ποιότητας ομοιοπαθητικη εκπαίδευση (κλινική άσκηση, 100 + φάρμακα, θεωρία, διαφοροδιάγνωση)Πολιτισμένη ατμόσφαιρα, συζήτηση, ερωτήσεις και επίλυση αποριών κατά τη διάρκεια των μαθημάτωνΣυλλογική προσπάθεια από έμπειρους και καταξιωμένους ομοιοπαθητικούς γιατρους με διάφορες ειδικότητεςΣυνεχιζόμενη διά βίου ομοιοπαθητικη εκπαίδευσηΣυμμετοχή σε συνέδρια, διημεριδες, ενημέρωση από περιοδικάΕπαγγελματική, επιστημονική και ηθική στήριξη από την ΕΕΟΙ (στήριξη στη συνταγογραφήση, προβολή μέσω έντυπων και ηλεκτρονικών καταλόγων της ΕΕΟΙ)

Τι προσφέρει η εκπαίδευση της ΕΕΟΙ στους γιατρους

μαθηματα ομοιοπαθητικηςΤο τριετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με μεγάλη σκέψη και υπευθυνότητα, και υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ομοιοπαθητικη (ECH). Το βάρος δίνεται τόσο στην εκμάθηση της ομοιοπαθητικης (φαρμακολογία, θεωρία, κλινικά περιστατικά), όσο και στην κατανόηση της ολιστικής προσέγγισης του ασθενούς. Η ομοιοπαθητικη είναι δύσκολη και ανεξάντλητη επιστήμη, και η προσφορά τής συνεχιζόμενης διά βίου εκπαίδευσης είναι πολύτιμη.

 

Τι προσφέρει η εκπαίδευση της Ε.Ε.Ο.Ι στους γιατρους

Το τριετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με μεγάλη σκέψη και υπευθυνότητα, και υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ομοιοπαθητικη (ECH). Το βάρος δίνεται τόσο στην εκμάθηση της ομοιοπαθητικης (φαρμακολογία, θεωρία, κλινικά περιστατικά), όσο και στην κατανόηση της ολιστικής προσέγγισης του ασθενούς. Η ομοιοπαθητικη είναι δύσκολη και ανεξάντλητη επιστήμη, και η προσφορά τής συνεχιζόμενης διά βίου εκπαίδευσης είναι πολύτιμη.

Σύγκριση εκπαίδευσης ομοιοπαθητικης της EEOI με άλλα δωρεάν μαθηματα ομοιοπαθητικης

  • Πραγματική θεωρητική εκπαίδευση 2 ετών, ξεχωριστά μαθηματα 1ου και 2ου έτους
  • Πρακτική εξάσκηση 1 έτους σε ιατρεία των έμπειρων μελών της ΕΕΟΙ
  • Χωρίς κρυμμένα, υπέρογκα κόστη για "φωτοτυπίες" και "απονομή διπλώματος"
  • Πολυφωνία και συμμετοχή πολλών έμπειρων γιατρών, διαφόρων ειδικοτήτων
  • Υπάρχει συνέχεια, δηλαδή επαγγελματική υποστήριξη και προβολή με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης

Μετά το πέρας της εκπαίδευσης, και αφού επιτύχουν στις εξετάσεις, απονέμεται διπλωμα ομοιοπαθητικης ευρωπαϊκών προδιαγραφών, και οι γιατροί γίνονται τακτικά μέλη της ΕΕΟΙ και απολαμβάνουν διάφορα προνόμια: παρακολούθηση των εκπαιδευτικών σεμιναρίων της ΕΕΟΙ με μειωμένο κόστος, παροχή υποστήριξης με ομάδες συνταγογράφησης, συνεργασία με έμπειρους γιατρους όσο χρόνο χρειαστεί, ενημέρωση και συμμετοχή σε ημεριδες και συνέδρια επιστημονικά, και πλήρες δικαίωμα λόγου, ψήφου και εκπροσώπησης στις συνελεύσεις, στα όργανα και στους αγώνες της εταιρείας μας για την κατοχύρωση της ομοιοπαθητικης, καθώς και εγγραφή στη λίστα των τακτικών μελών μας, γεγονός που έχει ιδιαίτερο αντίκτυπο στο κύρος του γιατρού και την επαγγελματική του εμβέλεια.

Πάγια θέση της ΕΕΟΙ είναι πως η ομοιοπαθητικη είναι ιατρική πράξη και πρέπει να εφαρμόζεται μόνο από γιατρους , εφόσον έχουν εκπαιδευτεί γι' αυτό.

Ταυτότητα της Ελληνικής Εταιρείας ομοιοπαθητικης Ιατρικής

  • Η ΕΕΟΙ είναι μια πραγματική Ιατρική Εταιρεία, και όχι "εικονική". Στεγάζεται σε δικά της γραφεία (όχι σε γραφεία μελών). Τα ονόματα των μελών και του Διοικητικού Συμβουλίου είναι όλα διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της ΕΕΟΙ. Η ΕΕΟΙ λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια, ξεκάθαρες θέσεις, δημοκρατικές διαδικασίες στα συλλογικά όργανα.
  • Συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ομοιοπαθητικη (ECH) ως πλήρως αναγνωρισμένο μέλος τα τελευταία 30 χρόνια
  • Δραστήρια συμμετοχή σε Ελληνικούς ιατρικούς συλλόγους (ΙΣΑ, ΠΙΣ, ΙΣΘ καθώς και στην υπόλοιπη Ελλάδα)
  • Η Ελληνική Εταιρεία ομοιοπαθητικης Ιατρικής ιδρύθηκε το 1971, αριθμεί σήμερα 410 Τακτικά Μέλη και 80 Δόκιμα Μέλη

Τι προσφέρει η εκπαίδευση της ΕΕΟΙ στους φαρμακοποιούς

Οι φαρμακοποιοι σπουδαστές μας παρακολουθούν έναν χρόνο μαθηματα ομοιοπαθητικης μαζί με τους γιατρους. Έμφαση, φυσικά, δίνεται σε ειδικά θέματα που αφορούν τους φαρμακοποιούς. Έμπειροι ομοιοπαθητικοι φαρμακοποιοι καλύπτουν διδακτικές ενότητες, όπως η προέλευση και η παρασκευή ομοιοπαθητικών φαρμάκων, οι κλίμακες αραιώσεων και η δυναμοποίηση, η νομοθεσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η ομοιοπαθητικη συνταγογραφία, οι οδηγίες λήψης, οι μορφές ομοιοπαθητικών φαρμάκων, ο χειρισμός ασθενούς υπό ομοιοπαθητικη θεραπεία, οι ουσίες που αντενδείκνυνται στην ομοιοπαθητικη θεραπεία κ.λπ.

Η ΕΕΟΙ έχει πολύ καλή συνεργασία με τους ομοιοπαθητικούς φαρμακοποιούς, και το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στα εργαστήρια πολλών φαρμακοποιών-παρασκευαστών.

Στο τέλος του διδακτικού έτους, οι φαρμακοποιοι δίνουν εξετάσεις στα διδαχθέντα θέματα που τους αφορούν, και λαμβάνουν το ειδικό πτυχίο για φαρμακοποιούς της ΕΕΟΙ, με το ιδιαίτερο στην ομοιοπαθητικη κοινότητα κύρος. Φυσικά, θα συμπεριληφθούν στους έντυπους και ηλεκτρονικούς καταλόγους με τα ομοιοπαθητικά φαρμακεία και τα εφημερεύοντα ομοιοπαθητικά φαρμακεία.

Τι προσφέρει η εκπαίδευση της ΕΕΟΙ στους οδοντίατρους

Οι οδοντιατροι παρακολουθούν το πλήρες διετές πρόγραμμα των ιατρών και στη συνέχεια 1 χρόνο πρακτικής εξάσκησης σε οδοντιατρεία. Η ΕΕΟΙ συνεργάζεται με την Ελληνική Εταιρεία Κλασικής Οδοντιατρικής Ομοιοπαθητικής (ΕΕΚΟΟ) και στο βασικό εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, αλλά και σε άλλες επιστημονικές ή κοινωνικές εκδηλώσεις, και μαζί προσφέρουν, εκτός των ειδικών μαθημάτων, βοήθεια και υποστήριξη στους σπουδαστές και απόφοιτους ομοιοπαθητικούς οδοντιατρους της ΕΕΟΙ. Διαβάστε περισσότερα για την εκπαίδευση οδοντιάτρων στην ομοιοπαθητικη.

Τι προσφέρει η εκπαίδευση της ΕΕΟΙ στους κτηνίατρους

Οι κτηνίατροι θα πρέπει να παρακολουθήσουν το πλήρες διετές πρόγραμμα των ιατρών, και μπορούν να έχουν ειδικά μαθηματα, και πρακτική εξάσκηση από έμπειρους ομοιοπαθητικούς κτηνιάτρους που συνεργάζονται με την εταιρεία μας. Στο τέλος των σπουδών θα δώσουν εξετάσεις και θα πάρουν το ειδικό διπλωμα της ΕΕΟΙ.

Για τους νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές, βιολόγους, μαίες, ψυχολόγους, φαρμακοϋπαλλήλους και τους ασκούντες παραϊατρικά επαγγέλματα

Θέση της ΕΕΟΙ είναι πως όλοι οι επιστήμονες του χώρου της περίθαλψης χρειάζονται σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση για τις δυνατότητες και τις δυσκολίες της ομοιοπαθητικης, έτσι ώστε και αυτοί να μπορούν να συμβουλεύουν και να κατευθύνουν σωστά τους ασθενείς συνανθρώπους μας, ή να επηρεάσουν με τον τρόπο τους την πολιτική της υγείας.

Έτσι λοιπόν, όσοι εργάζονται υποστηρικτικά και υπεύθυνα στον χώρο της υγείας και οι συναδέλφοι των παραπάνω σχολών δύνανται να παρακολουθήσουν τα ανοιχτά για το κοινό ενημερωτικά σεμινάρια για την ομοιοπαθητικη που διοργανώνει η ΕΕΟΙ, στα οποία, εκτός από την ενδελεχή ενημέρωσή τους για την ομοιοπαθητικη θεωρία και πρακτική, καταδεικνύεται και η αναγκαιότητα της άσκησης της ομοιοπαθητικης μόνο από γιατρους , μέσω της ανάδειξης της ευθύνης και του επιπέδου γνώσεων που αυτή η άσκηση απαιτεί.

Πληροφορίες για τα μαθηματα ομοιοπαθητικης της ΕΕΟΙ

Ημερομηνίες μαθημάτων για το Ακαδημαϊκό έτος 2015-2016
  Α΄ ΈΤΟΣ Β΄ ΈΤΟΣ
1. 10-11/10/15 ΕΝΑΡΞΗ 17-18/10/15 ΕΝΑΡΞΗ
2. 24-25/10/15 31/10-1/11/15
3. 14-15/11/15 21-22/11/15
4. 28-29/11/15 5-6/12/15
5. 12-13/12/15 16-17/1/16
6. 9-10/1/16 6-7/2/16
7. 30-31/1/16 27-28/2/16
8. 13-14/2/16 19-20/3/16
9. 5-6/3/16 2-3/4/16
10. 9-10/4/16 23-24/4/16
11. 7-8/5/16 14-15/5/16
12. 21-22/5/16 28-29/5/16

Στην Αθήνα τα μαθηματα ομοιοπαθητικης 2015-2016 θα διεξαχθούν στο Νοσοκομεί ΚΑΤ (1ο έτος) & γραφεία της ΕΕΟΙ (2ο έτος).

Περισσότερες πληροφορίες για τα μαθηματα στην Αθήνα στη γραμματεία της ΕΕΟΙ (6934.014165 και 210-8237771) και στο τηλ. 6977-613518 (κ.Παπαμεθοδίου). Για τα μαθηματα στη Θεσσαλονίκη, για πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλ. 2310-272100 (κ.Φωτιάδης).
-