ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Μαθηματα ομοιοπαθητικης απο την Ε.Ε.Ο.Ι.

Κατηγορίες: Εκπαίδευση
Εικόνα Άρθρου

Μαθήματα Ομοιοπαθητικής από την Ε.Ε.Ο.Ι. 2017-2018

Μαθήματα Ομοιοπαθητικής από την Ε.Ε.Ο.Ι.

Τα μαθήματα Ομοιοπαθητικής (εντός Σαββατοκύριακου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από 10 π.μ. έως 4 μ.μ., από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο) μπορούν να παρακολουθήσουν γιατροί, φαρμακοποιοί, οδοντίατροι και κτηνίατροι (πτυχιούχοι και φοιτητές).

Τα μαθήματα διεξάγονται σε πολιτισμένη ατμόσφαιρα με ζωντανή διδασκαλία, σε χώρο που διαθέτει όλα τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, με προβολή slides, video και τηλεδιασκέψεις, ενώ φυσικά δίνεται η δυνατότητα συζήτησης και ερωτήσεων επί της διδακτέας ύλης.

Οι διδάσκοντες είναι το μεγάλο προσόν του εκπαιδευτικού προγράμματος, καθώς στην ΕΕΟΙ ανήκουν οι πιο έμπειροι ομοιοπαθητικοί γιατροί στην Ελλάδα, οι οποίοι καταθέτουν πείρα δεκαετιών στο ακροατήριο των σπουδαστών μας, προσφέροντας ολοκληρωμένη και σφαιρική γνώση, με τον απαραίτητο πλουραλισμό.

Τι προσφέρει η εκπαίδευση της ΕΕΟΙ στους γιατρούς

  • Ευρωπαϊκής ποιότητας ομοιοπαθητική εκπαίδευση (κλινική άσκηση, 100 + φάρμακα, θεωρία, διαφοροδιάγνωση)
  • Πολιτισμένη ατμόσφαιρα, συζήτηση, ερωτήσεις και επίλυση αποριών κατά τη διάρκεια των μαθημάτων
  • Συλλογική προσπάθεια από έμπειρους και καταξιωμένους ομοιοπαθητικούς γιατρούς με διάφορες ειδικότητες
  • Συνεχιζόμενη διά βίου ομοιοπαθητική εκπαίδευση
  • Συμμετοχή σε συνέδρια, διημερίδες, ενημέρωση από περιοδικά
  • Επαγγελματική, επιστημονική και ηθική στήριξη από την ΕΕΟΙ (στήριξη στη συνταγογραφήση, προβολή μέσω έντυπων και ηλεκτρονικών καταλόγων της ΕΕΟΙ)

Το πλήρες πρόγραμμα για τους γιατρούς/οδοντιάτρους είναι 3 έτη. Ο συνολικός αριθμός ωρών των μαθημάτων ετησίως είναι 120 ώρες. Το κόστος ανέρχεται σε 1.000 ευρώ ανά έτος (για τα 2 πρώτα έτη) και 100 ευρώ αρχική εγγραφή, ενώ το 3o έτος (πρακτική εξάσκηση για γιατρούς/οδοντιάτρους) έχει κόστος 500 ευρώ. Για τα τακτικά μέλη της ΕΕΟΙ που θέλουν να παρακολουθήσουν το νέο κύκλο μαθημάτων, η χρέωση είναι το 50% των κανονικών διδάκτρων.

Τι προσφέρει η εκπαίδευση της Ε.Ε.Ο.Ι στους γιατρούς

μαθήματα ομοιοπαθητικήςΤο τριετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με μεγάλη σκέψη και υπευθυνότητα, και υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ομοιοπαθητική (ECH). Το βάρος δίνεται τόσο στην εκμάθηση της Ομοιοπαθητικής (φαρμακολογία, θεωρία, κλινικά περιστατικά), όσο και στην κατανόηση της ολιστικής προσέγγισης του ασθενούς. Η Ομοιοπαθητική είναι δύσκολη και ανεξάντλητη επιστήμη, και η προσφορά τής συνεχιζόμενης διά βίου εκπαίδευσης είναι πολύτιμη.

Μετά το πέρας της εκπαίδευσης, και αφού επιτύχουν στις εξετάσεις, απονέμεται δίπλωμα Ομοιοπαθητικής ευρωπαϊκών προδιαγραφών, και οι γιατροί γίνονται τακτικά μέλη της ΕΕΟΙ και απολαμβάνουν διάφορα προνόμια: παρακολούθηση των εκπαιδευτικών σεμιναρίων της ΕΕΟΙ με μειωμένο κόστος, παροχή υποστήριξης με ομάδες συνταγογράφησης, συνεργασία με έμπειρους γιατρούς όσο χρόνο χρειαστεί, ενημέρωση και συμμετοχή σε ημερίδες και συνέδρια επιστημονικά, και πλήρες δικαίωμα λόγου, ψήφου και εκπροσώπησης στις συνελεύσεις, στα όργανα και στους αγώνες της εταιρείας μας για την κατοχύρωση της Ομοιοπαθητικής, καθώς και εγγραφή στη λίστα των τακτικών μελών μας, γεγονός που έχει ιδιαίτερο αντίκτυπο στο κύρος του γιατρού και την επαγγελματική του εμβέλεια.

Πάγια θέση της ΕΕΟΙ είναι πως η Ομοιοπαθητική είναι ιατρική πράξη και πρέπει να εφαρμόζεται μόνο από γιατρούς, εφόσον έχουν εκπαιδευτεί γι' αυτό.

  • Η ΕΕΟΙ είναι μια πραγματική Ιατρική Εταιρεία, και όχι "εικονική". Στεγάζεται σε δικά της γραφεία (όχι σε γραφεία μελών). Τα ονόματα των μελών και του Διοικητικού Συμβουλίου είναι όλα διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της ΕΕΟΙ. Η ΕΕΟΙ λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια, ξεκάθαρες θέσεις, δημοκρατικές διαδικασίες στα συλλογικά όργανα.
  • Συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ομοιοπαθητική (ECH) ως πλήρως αναγνωρισμένο μέλος τα τελευταία 30 χρόνια
  • Δραστήρια συμμετοχή σε Ελληνικούς ιατρικούς συλλόγους (ΙΣΑ, ΠΙΣ, ΙΣΘ καθώς και στην υπόλοιπη Ελλάδα)
  • Η Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής ιδρύθηκε το 1971, αριθμεί σήμερα 410 Τακτικά Μέλη και 80 Δόκιμα Μέλη

Ταυτότητα της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής

 

Τι προσφέρει η εκπαίδευση της ΕΕΟΙ στους φαρμακοποιούς

Οι φαρμακοποιοί σπουδαστές μας παρακολουθούν έναν χρόνο μαθήματα Ομοιοπαθητικής μαζί με τους γιατρούς. Έμφαση, φυσικά, δίνεται σε ειδικά θέματα που αφορούν τους φαρμακοποιούς. Έμπειροι ομοιοπαθητικοί φαρμακοποιοί καλύπτουν διδακτικές ενότητες, όπως η προέλευση και η παρασκευή ομοιοπαθητικών φαρμάκων, οι κλίμακες αραιώσεων και η δυναμοποίηση, η νομοθεσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η ομοιοπαθητική συνταγογραφία, οι οδηγίες λήψης, οι μορφές ομοιοπαθητικών φαρμάκων, ο χειρισμός ασθενούς υπό ομοιοπαθητική θεραπεία, οι ουσίες που αντενδείκνυνται στην ομοιοπαθητική θεραπεία κ.λπ.

Η ΕΕΟΙ έχει πολύ καλή συνεργασία με τους ομοιοπαθητικούς φαρμακοποιούς, και το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στα εργαστήρια πολλών φαρμακοποιών-παρασκευαστών.

Στο τέλος του διδακτικού έτους, οι φαρμακοποιοί δίνουν εξετάσεις στα διδαχθέντα θέματα που τους αφορούν, και λαμβάνουν το ειδικό πτυχίο για φαρμακοποιούς της ΕΕΟΙ, με το ιδιαίτερο στην ομοιοπαθητική κοινότητα κύρος. Φυσικά, θα συμπεριληφθούν στους έντυπους και ηλεκτρονικούς καταλόγους με τα ομοιοπαθητικά φαρμακεία και τα εφημερεύοντα ομοιοπαθητικά φαρμακεία.

Τι προσφέρει η εκπαίδευση της ΕΕΟΙ στους οδοντίατρους

Οι οδοντίατροι παρακολουθούν το πλήρες διετές πρόγραμμα των ιατρών και στη συνέχεια 1 χρόνο πρακτικής εξάσκησης σε οδοντιατρεία. Η ΕΕΟΙ συνεργάζεται με την Ελληνική Εταιρεία Κλασικής Οδοντιατρικής Ομοιοπαθητικής (ΕΕΚΟΟ) και στο βασικό εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, αλλά και σε άλλες επιστημονικές ή κοινωνικές εκδηλώσεις, και μαζί προσφέρουν, εκτός των ειδικών μαθημάτων, βοήθεια και υποστήριξη στους σπουδαστές και απόφοιτους ομοιοπαθητικούς οδοντιάτρους της ΕΕΟΙ. Διαβάστε περισσότερα για την εκπαίδευση οδοντιάτρων στην ομοιοπαθητική.

Τι προσφέρει η εκπαίδευση της ΕΕΟΙ στους κτηνίατρους

Οι κτηνίατροι θα πρέπει να παρακολουθήσουν το πλήρες διετές πρόγραμμα των ιατρών, και μπορούν να έχουν ειδικά μαθήματα, και πρακτική εξάσκηση από έμπειρους ομοιοπαθητικούς κτηνιάτρους που συνεργάζονται με την εταιρεία μας. Στο τέλος των σπουδών θα δώσουν εξετάσεις και θα πάρουν το ειδικό δίπλωμα της ΕΕΟΙ.

 

Για τους νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές, βιολόγους, μαίες, ψυχολόγους, φαρμακοϋπαλλήλους και τους ασκούντες παραϊατρικά επαγγέλματα

Θέση της ΕΕΟΙ είναι πως όλοι οι επιστήμονες του χώρου της περίθαλψης χρειάζονται σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση για τις δυνατότητες και τις δυσκολίες της Ομοιοπαθητικής, έτσι ώστε και αυτοί να μπορούν να συμβουλεύουν και να κατευθύνουν σωστά τους ασθενείς συνανθρώπους μας, ή να επηρεάσουν με τον τρόπο τους την πολιτική της υγείας.

Έτσι λοιπόν, όσοι εργάζονται υποστηρικτικά και υπεύθυνα στον χώρο της υγείας και οι συναδέλφοι των παραπάνω σχολών δύνανται να παρακολουθήσουν τα ανοιχτά για το κοινό ενημερωτικά σεμινάρια για την Ομοιοπαθητική που διοργανώνει η ΕΕΟΙ, στα οποία, εκτός από την ενδελεχή ενημέρωσή τους για την ομοιοπαθητική θεωρία και πρακτική, καταδεικνύεται και η αναγκαιότητα της άσκησης της Ομοιοπαθητικής μόνο από γιατρούς, μέσω της ανάδειξης της ευθύνης και του επιπέδου γνώσεων που αυτή η άσκηση απαιτεί.

Στην Αθηνα τα μαθηματα ομοιοπαθητικης 2017-2018 θα διεξαχθουν στο Νοσοκομειο ΚΑΤ (1ο έτος) & γραφεια της ΕΕΟΙ (2ο έτος).

Περισσοτερες πληροφοριες για τα μαθηματα στην Αθηνα στη γραμματεια της ΕΕΟΙ (6934.014165 και 210-8237771). Για τα μαθηματα στη Θεσσαλονικη, για πληροφοριες επικοινωνηστε στο τηλ. 2310-272100 (κ.Φωτιάδης).


-