ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Η Ομοιοπαθητική με απάλλαξε από διάφορα προβλήματα υγείας

Κατηγορίες: Μαρτυρίες
Εικόνα Άρθρου

Η Ομοιοπαθητική με απάλλαξε από διάφορα προβλήματα υγείας

Η Ομοιοπαθητική με απάλλαξε από διάφορα προβλήματα υγείας

Διαβάζοντας στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού σας κάποιες επιστολές οι οποίες περιέγραφαν τις εμπειρίες αναγνωστών από την επαφή τους με την Ομοιοπαθητική αισθάνθηκα την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση να καταθέσω και την δική μου εμπειρία.

Η πρώτη φορά που άκουσα για την Ομοιοπαθητική ήταν στα φοιτητικά μου χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Μια εκπομπή σε κάποιο τοπικό ραδιόφωνο μου κίνησε το ενδιαφέρον. Στη συνέχεια διάβασα περισσότερα σε μια εγκυκλοπαίδεια. Τον καιρό εκείνο είχα ένα πρόβλημα με το στομάχι μου, για την ακρίβεια, μια χρόνια γαστρίτιδα, η οποία όμως είχε αρχίσει να παίρνει άσχημο δρόμο και να με ταλαιπωρεί πολύ. Πήρα το χρυσό οδηγό και έψαξα για ομοιοπαθητικούς γιατρούς. Μετά από μια-δυο αποτυχημένες τηλεφωνικές προσπάθειες σε κάποιους γιατρούς, τηλεφώνησα σε ομοιοπαθητικούς γιατρούς της ΕΕΟΙ.

Θεωρώ εαυτόν τυχερό που αυτό το τηλεφώνημα με έφερε σε επαφή με το σοβαρότερο και εγκυρότερο φορέα άσκησης της ομοιοπαθητικής ιατρικής στη Θεσσαλονίκη την περίοδο εκείνη (1991). Εκεί βρήκα κατανόηση για το πρόβλημα μου, έναν εξαίρετο γιατρό - θεραπευτή, αλλά και συνάμα άνθρωπο, καθώς και ένα καλά οργανωμένο ιατρείο με καταρτισμένους και ευγενικούς ανθρώπους (τόσο στο ιατρείο, όσο και στη γραμματεία).

Μετά από δυο χρόνια θεραπείας το πρόβλημα με το στομάχι μου αντιμετωπίστηκε με επιτυχία, αλλά αυτό δεν είναι το σημαντικότερο. Αυτό που θεωρώ ως το πλέον σημαντικό είναι ότι η επαφή μου με την Ομοιοπαθητική με βοήθησε, κατά τη διάρκεια της θεραπείας, να γνωρίσω καλύτερα τον εαυτό μου. Με βοήθησε να ξεπεράσω διάφορα προβλήματα υγείας και γενικά με απάλλαξε από διάφορα προβλήματα υγείας και γενικά με απάλλαξε από σωματικές ενοχλήσεις οι οποίες με άγχωναν με ταλαιπωρούσαν και με εγκλώβιζαν όχι μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά.

Με άλλα λόγια η Ομοιοπαθητική μαζί με τη θεραπεία των σωματικών μου ενοχλημάτων βελτίωσε και την ψυχική μου ισορροπία. Και αυτό είναι κάτι το οποίο θεωρώ πολύ δύσκολο να το πετύχει οποιαδήποτε άλλη μορφή ιατρικής, πολύ περισσότερο η αλλοπαθητική ιατρική. Βελτιωμένη ψυχοπνευματική ισορροπία σημαίνει καλύτερη και σωστότερη αντιμετώπιση της ίδιας της ζωής, άρα περισσότερη ευημερία καταρχήν για μένα και στη συνέχεια για την κοινωνία, αφού κι εγώ αποτελώ ένα κομμάτι της κοινωνίας.

Θα μπορούσα να γράψω πάρα πολλά για την αξία της Ομοιοπαθητικής, δεν θα το κάμω όμως γιατί ήδη έχω μακρηγορήσει. Πιστεύω ότι η Ομοιοπαθητική, παρά τις βραχυχρόνιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει, στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον θα αποτελεί μια από τις κυρίαρχες μορφές ιατρικής. Ειδικά στην Ελλάδα που έχουμε το προνόμιο να υπάρχουν κορυφαίοι δάσκαλοι αλλά και γιατροί αυτής της ιατρικής τέχνης, είναι κρίμα να αφήνουμε ανεκμετάλλευτη αυτήν την ευκαιρία, για μια καλύτερη ζωή.

Δημήτριος Φ. Χατζηκάρας
Οικονομολόγος, Κοζάνη
Από το περιοδικό Ομοιοπαθητική Ιατρική, τεύχος 24-