ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Απαλλάχτηκα από την άγχος, την ελκώδη κολίτιδα και την κύστη του κόκκυγα

Κατηγορίες: Γαστρεντερολογία
Εικόνα Άρθρου

Απαλλάχτηκα από την άγχος, την ελκώδη κολίτιδα και την κύστη του κόκκυγα

Απαλλάχτηκα από την άγχος, την ελκώδη κολίτιδα και την κύστη του κόκκυγα

Οταν έξι μήνες μετά τις Πανελλήνιες εξετάσεις ΑΕΙ - μια περίοδο ιδιαίτερου άγχους, έντασης, αγωνίας και εντατικής προσπάθειας - όταν για πρώτη φορά άρχισα να νοιώθω διάφορα ενοχλήματα στην κοιλιά και κυρίως φουσκώματα, πόνους σε διάφορα σημεία και αιμορραγία σε κάθε κένωση.

Το πρώτο βήμα ήταν να αναζητήσω βοήθεια από ένα γαστρεντερολόγο και μετά τις απαραίτητες εξετάσεις και κολονοσκόπηση, διαπιστώθηκε ότι πάσχω από ελκώδη κολίτιδα, μια χρόνια πάθηση. Η απόπειρα για θεραπεία κράτησε ένα χρόνο. Τα αποτελέσματα φάνηκαν θετικά στην αρχή, όμως αποδείχτηκαν προσωρινά, δίνοντας τη θέση τους σε νέα έξαρση των συμπτωμάτων από το έντερο.

Πέρα από το άγχος και την κούραση των εξετάσεων, άρχισα να ανησυχώ και να αγωνιώ για την εξέλιξη της υγείας μου. Αν με ένα τέτοιο στρες - σύνηθες στη ζωή μας πλέον - η υγεία μου παρουσίασε τέτοια προβλήματα, τι μου επιφύλασσε άραγε το μέλλον;

Η δεύτερη απόπειρα μου σε αναζήτηση θεραπείας, ήταν να επισκεφθώ τον ομοιοπαθητικό γιατρό. Αφού με εξέτασε και ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, μου συνέστησε, μια θεραπευτική αγωγή με ομοιοπαθητικά φάρμακα και τα αποτελέσματα ήταν άμεσα.

Τα ενοχλήματα όχι απλώς υποχώρησαν σε λιγότερο από ένα μήνα, αλλά και παρέμεινα καλά.

Έκτοτε, παραμένω υγιής, χωρίς κανένα ενόχλημα και με απόλυτα φυσιολογικές κενώσεις εδώ και ένα χρόνο, ενώ έχω ολοκληρώσει την αγωγή με τα ομοιοπαθητικά φάρμακα.

Αυτό που θέλω όμως να υπογραμμίσω, είναι ότι απαλλάχτηκα από την αγωνία για το τι επιφύλασσε το μέλλον για την υγεία μου.

ʼρχισα να χαίρομαι και να ζω ήρεμα, ατενίζοντας με ελπίδα το μέλλον γιατί πιθανολογώ ότι τα προβλήματα δεν θα επανέλθουν. Αλλά ακόμη κι αν συμβεί κάτι τέτοιο, τώρα ξέρουμε πως να το αντιμετωπίσουμε.

Στο διάστημα της θεραπείας μου από τον Ομοιοπαθητικό γιατρό κατάλαβα ότι ο οργανισμός καθενός μας είναι μοναδικός, όπως άλλωστε ο ψυχισμός και η ιδιοσυγκρασία μας. Αρκεί να ψάξει κανείς στα ψυχοσωματικά μονοπάτια και να ανιχνεύσει θεραπευτικές μεθόδους που ξεφεύγουν από την κλασσική θεραπευτική στάση ή που - πόσο μάλλον - την συμπληρώνουν.

Αξίζει, ίσως, να σας αναφέρω ότι με τη μέθοδο της Ομοιοπαθητικής απέφυγα το χειρουργικό νυστέρι για την αντιμετώπιση της κύστης κόκκυγα. Απορροφήθηκε από τον οργανισμό με τη βοήθεια των ομοιοπαθητικών φαρμάκων.

Το ίδιο ικανοποιητική ήταν και η θεραπεία της ακμής που παρουσίαζα.

Χρ. Π*
Τα στοιχεία των ασθενών είναι στη διάθεση οποιουδήποτε γιατρού ή ιατρικού φορέα τα ζητήσει.
Από το περιοδικό Ομοιοπαθητική Ιατρική, τεύχος 23-