ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Είχα δοκιμάσει πολλές θεραπείες για την κολίτιδα με κλασικά φάρμακα

Κατηγορίες: Γαστρεντερολογία
Εικόνα Άρθρου

Είχα δοκιμάσει πολλές θεραπείες για την κολίτιδα με κλασικά φάρμακα

«Είχα δοκιμάσει πολλές θεραπείες για την κολίτιδα με κλασικά φάρμακα»

«Είμαι γενικά κατά των φαρμάκων, τα οποία πιστεύω ότι ενώ μπορούν να δράσουν θετικά για κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, σίγουρα βλάπτουν συνολικά την ισορροπία του οργανισμού, Έτσι όταν για πρώτη φορά πληροφορήθηκα ότι η Ομοιοπαθητική χρησιμοποιεί φάρμακα που προέρχονται από τη φύση και ενισχύουν τον οργανισμό ώστε αυτός να είναι ικανός αυτός μόνος του να πολεμήσει τις αρρώστιες, θέλησα να δοκιμάσω.

Δεν θυμάμαι από που άκουσα για πρώτη φορά γία την Ομοιοπαθητική. Κατάλαβα όμως ότι μου ταιριάζει ο φυσικός τρόπος που αντιμετωπίζει τον ασθενή, γιατί θέλω να πιστεύω ότι έχω οικολογική συνείδηση.

Τις πρώτες πληροφορίες για την Ομοιοπαθητική τις πήρα από μια φίλη, η οποία είχε έντονα προβλήματα αλλεργίας, αναπνευστικά και δερματολογικά. Πολλές φορές έκανε και ένα ολόκληρο μήνα να βγει από το σπίτι, γιατί παραμορφωνόταν από τα σπυριά και το πρήξιμο. Είχε επί χρόνια δοκιμάσει πολλά φάρμακα, αλλά ίαση δεν υπήρχε. Επί πλέον είχε πάρει κιλά από την κορτιζόνη που χρησιμοποιούσε στις κρίσεις. Αυτή η φίλη μου εξαφανίστηκε για ένα διάστημα 5-6 μηνών. Όταν την είδα και πάλι μου είπε ότι γιατρεύτηκε από τα αναπνευστικά και τα δερματολογικά της προβλήματα, μετά από ομοιοπαθητική θεραπεία. Μου είπε μάλιστα, ότι τώρα μπορούσε να μείνει έγκυος αφού δεν έπαιρνε πια τα φάρμακα που δεν της επέτρεπαν εγκυμοσύνη.

Προσωπικά, είχα δοκιμάσει πολλές φορές θεραπείες για την κολίτιδα με κλασικά φάρμακα. Γινόμουν για λίγο καιρό καλά, και μετά έπρεπε να επαναλάβω τη θεραπεία, γιατί όπως μου έλεγε ο γιατρός έπρεπε να αποβάλω το άγχος. Προσπαθούσα να ρυθμίσω τις αϋπνίες μου με χάπια υπνωτικά, αλλά αυτό γινόταν συνήθεια και δεν ήταν θεραπεία. Έτσι λοιπόν η Ομοιοπαθητική δεν ήταν η πρώτη μου επιλογή.

Ήταν για μένα λίγο παράξενες οι ερωτήσεις του Ομοιοπαθητικού γιατρού σχετικά με το πως κοιμάμαι, τι τρώω, τι απεχθάνομαι, κλπ. Μετά βέβαια κατάλαβα γιατί χρειάζονταν.

Όταν γιατρεύτηκα από προβλήματα που με ταλαιπωρούσαν άλλαξα πραγματικά φιλοσοφία απέναντι στην υγεία. Τώρα θεωρώ ότι ακολουθώ σωστό, φυσικό δρόμο και αποκλείω την κλασσική ιατρική στις περιπτώσεις που η Ομοιοπαθητική μπορεί να δράσει.

Β. Π.
Τα στοιχεία των ασθενών είναι στη διάθεση οποιουδήποτε γιατρού ή ιατρικού φορέα τα ζητήσει.
Από το περιοδικό Ομοιοπαθητική Ιατρική, τεύχος 23-