ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Πολυκυστικές ωοθήκες και ακμή

Κατηγορίες: Γυναικολογία
Εικόνα Άρθρου

Πολυκυστικές ωοθήκες και ακμή

Mε ομοιοπαθητική αγωγή βρήκα τη λύση για τις πολυκυστικές ωοθήκες και την ακμή

Ήμουν μόλις 18 ετών. Αντιμετώπιζα το πρόβλημα που όπως έμαθα αργότερα, αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες. Πολυκυστικές ωοθήκες.

Αρχικά μου συνέστησαν τον ενδοκρινολόγο, ο οποίος μου χορήγησε αντισυλληπτικά επί 6 μήνες. Το πρόβλημα δεν υποχώρησε και μη έχοντας διάθεση να πειραματίζομαι με διάφορα φάρμακα, τα οποία για πολλούς θεωρούνται επίφοβα έως και επικίνδυνα, επισκέφθηκα το Κέντρο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής στο Μαρούσι, ύστερα από παρότρυνση φίλων και των γονιών μου.

Μετά τη λήψη ολοκληρωμένου και λεπτομερούς ιστορικού μου, συστήθηκε η κατάλληλη για την περίπτωση μου αγωγή. Μετά από τρεις μήνες, ο υπέρηχος έδειξε ότι το πρόβλημα είχε υποχωρήσει. Έχουν περάσει τρία χρόνια και το πρόβλημα δεν με απασχόλησε ξανά.

Δυστυχώς, οι πολυκυοτικές ωοθήκες συνοδεύτηκαν από το συχνότερο δερματικό πρόβλημα των εφήβων, την ακμή, η οποία δεν ήταν άσχετη με το πρόβλημα των πολυκυστικών ωοθηκών.

Όπως με ενημέρωσαν, ή υπερπαραγωγή του σμήγματος δημιουργείται λόγω της επίδρασης των ανδρογόνων ορμονών στους σμηγματογόνους αδένες του δέρματος. Αυτό το σμήγμα, λόγω ενός μηχανισμού, που πάλι εξαρτάται από τις ορμόνες, δεν μπορεί να βγει από τον θύλακα του πόρου, γιατί αυτός κλείνει και δημιουργείται το πρόβλημα της ακμής.

Είχα ακούσει για διάφορες κρέμες ή gel για φάρμακα που υπόσχονται επανάσταση στην θεραπεία της ακμής. Τη λύση τη βρήκα στην Ομοιοπαθητική, με την κατάλληλη αγωγή που έλαβα.

Κ.Π.
Τα στοιχεία των ασθενών είναι στη διάθεση οποιουδήποτε γιατρού ή ιατρικού φορέα τα ζητήσει.
Από το περιοδικό Ομοιοπαθητική Ιατρική, τεύχος 24-