ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Βασικές Ιδέες της Ομοιοπαθητικής

Κατηγορίες: Βιβλία - Περιοδικά
Εικόνα Άρθρου

Βασικές Ιδέες της Ομοιοπαθητικής

Βασικές Ιδέες της Ομοιοπαθητικής

Εκδότης βιβλίου: Ιανός, τηλ 210-3217917, 2310-277004
Βιβλίο ISBN: 978-960-7827-82-1
Σελίδες: 153

Βασικές Ιδέες της Ομοιοπαθητικής Όλη η ιστορία της ομοιοπαθητικής από τον σπουδαίο του είδους Γεώργιο Βυθούλκα, από τον Ιπποκράτη έως σήμερα που την ιστορία της τελειοποίησε ο γερμανός Σ. Χάνεμαν. Τα περιεχόμενα, από μόνα τους, μιλούν για το παρόν βιβλίο: «Eισαγωγή του Γεώργιου Bυθούλκα», «Oμοιοπαθητική», «Oρισμός υγείας», «Mέτρο υγείας», «H προδιάθεση για ασθένειες», «Παθολογία», «Aνεύρεση φαρμάκου», «Bία και σεξουαλικές διαταραχές», «Προληπτική ιατρική», «Σημαντικές ερωτήσεις-απαντήσεις», «Θεραπευμένες περιπτώσεις με κλασική ομοιοπαθητική» και «Eυθανασία». Ότι αφορά την υγεία μας, είναι θεϊκό. Χωρίς αυτήν δεν μπορούμε να πράξουμε τίποτα. Το βιβλίο αυτό είναι ένας θησαυρός της υγείας.

Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να ενημερωθούν και οι Έλληνες γι' αυτήν τη νέα θεραπευτική που έρχεται από τα πολύ παλιά χρόνια, από τους χρόνους του Ιπποκράτη ακόμα και την τελειοποίησε ο Γερμανός γιατρός Σ. Χάνεμαν. Η εναλλακτική θεραπευτική προσέγγιση, προσπαθεί να ισχυροποιήσει τον οργανισμό ώστε ο ίδιος με τις δικές του δυνάμεις πλέον και αφού έχει δυναμώσει, να αντιμετωπίσει τον «εισβολέα» ή τη γενικότερη διαταραχή στα χρόνια ή τα οξέα νοσήματα. Ποιες είναι οι προοπτικές για την ομοιοπαθητική στο μέλλον;

Η ομοιοπαθητική μπορεί να ανθήσει μέσα σε έναν κόσμο που έχει πάψει να αναζητά μανιωδώς την εγωπαθητική του απόλαυση και ατενίζει τη ζωή στην ουσία της, που είναι η επικράτηση της αγάπης για το συνάνθρωπο. Όταν επικρατήσουν τέτοιες κοινωνίες, η ομοιοπαθητική θα έχει το προνόμιο και την τιμή να προεξάρχει.

Περιεχόμενα
1. Εισαγωγή του Γεωργίου Βυθούλκα
2. Ομοιοπαθητική
3. Ορισμός υγείας
4. Μέτρο υγείας
5. Η προδιάθεση για ασθένειες
6. Παθολογία
7. Ανεύρεση φαρμάκου
8. Βία και σεξουαλικές διαταραχές
9. Προληπτική ιατρική
10. Σημαντικές ερωτήσεις -απαντήσεις
11. Θεραπευμένες περιπτώσεις με κλασική ομοιοπαθητική
12. Ευθανασία
-